Web
Analytics
Η Στάση Ζωής είναι το Μυστικό - Ο Δρόμος για την Θεραπεία
Έχετε αναρωτηθεί µήπως, η στάση ζωής που έχετε, επηρρεάζει την πραγµατικότητα που ζείτε, ώστε να διαµορφώνεται συνθήκες ακόµη και αντίθετες µε τα µέχρι τώρα παραδεκτά;
 
Γιατί ας πούµε για παράδειγµα, οι Γάλλοι που στην διατροφή τους λόγω κουλτούρας, επιτρέπεται να πίνουν, να καπνίζουν, να τρώνε γλυκά και σάλτσες, ζούνε πολλά χρόνια λεπτοί και υγιείς αλλά πάνω απ' όλα ευχαριστηµένοι;
 
∆εν υπάρχει µυστικό. Απλά πρόκειται για στάση ζωής. Αγαπούν και απολαµβάνουν αυτό που τρώνε χωρίς ενοχές.
 
Πρόσφατα στο Harvard βρήκαν ότι το χάσιµο της µνήµης σε ηλικιωµένους µε διαφορετικές κουλτούρες είναι διαφορετικό. Οι Αµερικάνοι που συνήθως φοβούνται τα γηρατειά, γιατί πιστεύουν ότι καθώς γερνάµε περιορίζονται οι ικανότητες µας, είχαν σηµαντικό χάσιµο στη  µνήµη τους. Αντίθετα οι Κινέζοι ηλικιωµένοι, οι οποίοι στην κουλτούρα τους απολαµβάνουν ιδιαίτερο σεβασµό και αξία από τους νεώτερους δεν έδειξαν απώλεια  µνήµης. Στην απόδοση µάλιστα στην εκπαίδευση επέδειξαν εξίσου καλά αποτελέσµατα µε τους νέους.
 
∆είτε λοιπόν µήπως η στάση ζωής σας είναι αυτή που σας δηµιουργεί τις δυσκολίες σας.
 
Αν πιστεύετε ότι τα γηρατειά είναι συνδεδεµένα µε αρρώστιες, τότε περιµένετε τις. Αν πιστεύετε ότι επειδή περάσατε τα 50 ή 60 γεράσατε, ή επειδή βγήκατε στη σύνταξη αποσύρεστε και από τη ζωή, τότε περιµένετε δύσκολες µέρες  αποµόνωσης.
 
Υπάρχουν άνθρωποι που φθάνουν σε βαθιά γεράµατα χωρίς να πάνε ποτέ στο γιατρό. Στα 50 ή 60 τους πολλοί παντρεύονται και κάνουν παιδιά, για αυτούς η ζωή αρχίζει τότε. Πολλοί συνταξιούχοι ανακαλύπτουν, λόγω ελεύθερου χρόνου, ταλέντα που ούτε φαντάζονταν ότι είχαν. Υπάρχουν µεγάλης ηλικίας άνθρωποι πάνω από τα 85 και 90 έτη που γράφουν βιβλία, δίνουν διαλέξεις, είναι Πρόεδροι οργανισµών, Ιδρυµάτων και  ταξιδεύουν σ' όλο τον κόσµο.
 
Όλοι αυτοί οι δραστήριοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν σχέδιο δράσης και θετική στάση ζωής. ∆ηλαδή περιµένουν το καλύτερο και όχι το χειρότερο.
 
Για µια ακόµη φορά σας τονίζω:
 
Το µυαλό σας δεν ξέρει πια είναι η πραγµατικότητα, αντιδρά στην πραγµατικότητα που εσείς αντιλαµβάνεστε και απεικονίζετε µε τις σκέψεις σας. Ακυρώστε λοιπόν κάθε σκέψη που σας λέει ότι είστε ανήµποροι, ανίσχυροι, ασθενείς και στη θέση της βάλτε δράση, χαρά, υγεία, ικανοποίηση και όλα θα πάνε Όλο και Καλύτερα!!!

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παναγιώτης Μεταξάτος

Εκπαιδευτής Μεθόδου SIlva

Ιστότοπος: www.silva.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.