Web
Analytics
REIKI: Ένας φωτεινός δρόμος προς την αυτογνωσία & θεραπεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

REIKI: Ένας φωτεινός δρόμος προς την αυτογνωσία & θεραπεία

Το ρέικι είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την συμπαντική ζώσα ενέργεια και τη διοχετεύει στο σώμα του ασθενούς με εντυπωσιακά ιαματικά αποτελέσματα όσον αφορά ένα μεγάλο εύρος ψυχικών, ψυχοσωματικών και σωματικών παθήσεων. Όταν η συμπαντική ζωτική ενέργεια αρχίσει να ρέει μέσα μας, καθαρίζει όλα τα επίπεδα της ύπαρξης και καταλαβαίνουμε ποιοί πραγματικά είμαστε, τι θέλουμε και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Ήρθε στην επιφάνεια στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα από τον Δρ.Μικάο Ουσούι. Η φιλοσοφία του στηρίζεται στο «Θεράπευσε τον εαυτό σου, θεράπευσε τον κόσμο». Στο ρέικι ο θεραπευτής σε μια κατάσταση ισορροπίας, παρόμοια με εκείνη του διαλογισμού, καταφέρνει είτε από κοντά είτε από απόσταση να δώσει ευεργετική ενέργεια στο θεραπευόμενο. Δίχως να ξοδέψει από τη δική του ενέργεια γίνεται ενδιάμεσος αγωγός συμπαντικής ενέργειας, προσφέροντάς τη σε αυτόν που τη χρειάζεται. Η θεραπεία συνήθως γίνεται πάνω από τα ρούχα εφόσον η ενέργεια διαπερνά κάθετι υλικό και εφαρμόζεται στον εαυτό μας ή σε όσους μας τη ζητήσουν. Το άτομο που δέχεται τη θεραπεία είτε εξ'επαφής είτε από απόσταση μπορεί να αισθανθεί θερμότητα ή ένα είδος πολύ ελαφρού παλμού, να διαπιστώσει ότι βγαίνουν στην επιφάνεια κρυμμένα συναισθήματα και να νιώσει βαθιά χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Το ρέικι προσφέρεται με φροντίδα και αγάπη και μόνον έτσι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ποικίλων ασθενειών ή στο ξεπέρασμα ψυχολογικών προβλημάτων και να οδηγήσει στη προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει όμως να αποτελέσει υποκατάστατο της συμβατικής ιατρικής και ιδιαίτερα σε παθήσεις που χρειάζονται αυστηρή ιατρική παρακολούθηση αλλά ως ολιστική θεραπεία οφείλει να συμπληρώνει και να συνδράμει επικουρικά την ιατρική.

Πιο συγκεκριμένα το ρέικι προσφέρει:

  • Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
  • Καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση μας, έτσι ανακαλύπτουμε τη δύναμη μας, για αυτοθεραπεία.
  • Ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας αλήθεια.
  • Ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
  • Επιφέρει ολική χαλάρωση και καθαρίζει το σώμα από τοξίνες, (έχει δική του ευφυία πηγαίνοντας μόνο του εκεί που το χρειαζόμαστε).
  • Βοηθάει να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από εγωισμό, θυμό, ενοχές, φοβίες.
  • Προσφέρει αποδοχή, ενότητα, συμπόνοια, κατανόηση και εξυψώνει τη συνείδηση ενώνοντας μας με το σύμπαν και τη γη.
  • Έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ζώα και φυτά, προσφέρει ενεργειακή προστασία, αναζωογόνηση και εξύψωση.

Το ΡΕΙΚΙ είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα γιατί μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα στη μέση και στην πλάτη, κρυολογήματα και πολλές άλλες αρρώστιες, θεραπεύονται γρήγορα και εύκολα με μια συνεδρία. Σε μεγαλύτερα προβλήματα (σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, καρκίνο κ.α) μειώνει τις παρενέργειες των φαρμάκων και απαλύνει τους πόνους, και έτσι ενισχύει όλα τα θετικά αποτελέσματα.  

Διαδικασία Εκμάθησης του Ρέικι

Το ρέικι δεν «διδάσκεται» απ'τον δάσκαλο στον εκπαιδευόμενο. Ο δάσκαλος αυτό που κάνει είναι να συντονίζει και να ενεργοποιεί τα ενεργειακά κανάλια του εκπαιδευομένου, έτσι ώστε να συνδεθεί με την συμπαντική ενεργεία του Ρεϊκι και να γίνει αγωγός της.

Η εκμάθηση γίνεται σε 3 επίπεδα, 3 βαθμούς που συμπεριλαμβάνουν συντονισμούς με την καθαρή ενέργεια του σύμπαντος, έτσι ώστε το άτομο να αφυπνίζει την έμφυτη ικανότητα του να μεταδίδει ενέργεια με τα χέρια του. Σε κάθε επίπεδο η ικανότητα αυτή βαθαίνει και δυναμώνει. Η εκμάθηση των 2 πρώτων βαθμών γίνεται σε διήμερα, συνήθως σε ένα Σαββατοκύριακο ο καθένας. Και οι 3 βαθμοί δίνονται με αγάπη, υπευθυνότητα και σεβασμό. Παρέχονται, δίπλωμα και σημειώσεις.

Το Ρεϊκι δεν είναι θρησκεία και το άτομο που το μαθαίνει μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε θρησκεία ή φιλοσοφικό και ιδεολογικό πνεύμα έχει επιλέξει.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τζέσικα Μαργαρίτη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ενεργειακή θεραπεύτρια
Δασκάλα Ρέικι 

Βιογραφικό

Ιστότοπος: art-therapy.center

Τελευταία άρθρα από τον/την Τζέσικα Μαργαρίτη

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.