Web
Analytics
Διαγνωστικό τεστ κυττάρων κλινικής μικροσκοπίας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Διαγνωστικό τεστ κυττάρων κλινικής μικροσκοπίας

 Ο ρόλος της Οξεοβασικής Ισορροπίας στην Υγεία του ανθρωπίνου οργανισμού και το διαγνωστικό Τεστ Κλινικής Μικροσκοπίας.

 

Η πιο σημαντική από τις ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει το ανθρώπινο σώμα για να υπάρχει υγεία  είναι η Οξεοβασική Ισορροπία. Το σώμα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την κατάλληλη, ελαφρώς αλκαλική φύση του αίματος (PH: 7,365). H καθημερινότητα όμως οδηγεί πολύ εύκολα στην όξυνση των ιστών του σώματος. Στην υπεροξύτητα των υγρών και των ιστών του σώματος οφείλεται η "ασθένεια" γενικώς. Το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί παρατεταμένη υπερίσχυση οξέων.

Αν το pH των ιστών παρεκκλίνει υπερβολικά προς την όξινη πλευρά τότε ελαττώνονται τα επίπεδα οξυγόνου και ο μεταβολισμός των κυττάρων σταματά. Με άλλα λόγια τα κύτταρα σταδιακά εκφυλίζονται και πεθαίνουν. Για να ανατραπεί κάτι τέτοιο,  το αίμα αρχίζει να αποσπά αλκαλικά μέταλλα από τους ιστούς. Αυτό εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις των παραπάνω συστατικών και στα ποικίλα συμπτώματα που αυτές επιφέρουν. Επιβάρυνση του λεμφικού και ανοσοποιητικού συστήματος, δημιουργία ερεθισμών και φλεγμονών, οξείες ή υποτροπιάζουσες ασθένειες.

 Η μεγάλη κατανάλωση λευκωμάτων ή η διαταραχή στην πέψη τους, π.χ. λόγω έλλειψης ενζύμων, καταλήγει σε μεγάλη συγκέντρωση αποβλήτων του μεταβολισμού. Αυτό οδηγεί σε διαταραχή της Οξεοβασικής Ισορροπίας των κυττάρων, με αποτέλεσμα τα όργανα που είναι επιφορτισμένα να επιτελούν αποτοξίνωση - νεφρά, ήπαρ,  έντερο - να επιβαρύνονται και να αποτυγχάνουν εις το να επιτελέσουν την λειτουργία τους.
Όπως αποδείχθηκε από επιστημονικές μελέτες με την Κλινική Μικροσκοπία, το λεύκωμα ( προϊόντα του μεταβολισμού σε όξινο pH) επικάθεται στο τοίχωμα των ερυθρών αιμοσφαιρίων, εμποδίζοντας την κινητικότητα τους και την ελαστικότητα του τοιχώματός τους, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η καλή οξυγόνωση των ιστών. Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις και για υπέρταση και για υπερχοληστεηναιμία. Στην Κλινική Μικροσκοπία οι επιβαρύνσεις αυτές απεικονίζονται ως νομισματοειδείς σχηματισμοί ή σωροί ερυθροκυττάρων που αποδεικνύουν διαταραχές αιμάτωσης και επιβάρυνση του εντέρου. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί προβλήματα σε μύες και αρθρώσεις, όπως πόνους, νευραλγίες, οστεοπόρωση, αρτηριοσκλήρυνση κ.ά.

Kαμία άλλη διαγνωστική μέθοδος δεν είναι τόσο κατάλληλη  όσο το Τεστ Κλινικής Μικροσκοπίας, για τον προσδιορισμό του περιβάλλοντος του αίματος και των έμμορφων συστατικών του. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο ένας συνδυασμός ενδείξεων από μια σειρά διαφορετικών μεθόδων μικροσκοπικής εξέτασης του αίματος, όπως πλεομορφισμός, μικροσκοπική εξέταση, ανάλυση κρυστάλλων, ανάλυση έλλειψης ενζύμων, μυκητολογική εξέταση, πολυμορφισμό - κλινική μικροσκοπία και οπτικό τεστ μεμβράνης (κατά LΙΝΚΕ), εικόνα αίματος κατά Dr. Sheller, κατά Heitan, La Garde και Bradford.

Έτσι παρέχονται τεκμηριωμένες πληροφορίες για διαταραχές μεταβολισμού, οξειδωτικό stress, έλλειψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων,  μετάλλων, ελεύθερες ρίζες, επιβάρυνση από παράσιτα, μύκητες, επιβάρυνση οργάνων ή λειτουργικές διαταραχές και επίσης τροφικές δυσανεξίες και προτάσεις δίαιτας και θεραπείας.

 

Πιο αναλυτικά με το Διαγνωστικό Τεστ Κλινικής Μικροσκοπίας μπορούμε να δούμε:
 

 A. ΑΠΟ THN MIKΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
 

- φλεγμονές
- αλλεργική διάθεση
- αδρεναλίνη - στρες
- ορμονικές διαταραχές
- άλατα - κρύσταλλοι
- ρευματική διάθεση / αρθρίτιδα / αρθροπάθεια
- διαταραχή αποτοξίνωσης νεφρών
- ενδείξεις κύστεων
- εντερική ενόχληση / τοξίνες
- διαταραχές στον μεταβολισμό του πεπτικού συστήματος
- αδυναμία νευρικού συστήματος
- λιπώδης επιβάρυνση του ήπατος
- ελλιπής οξυγόνωση του κυττάρου
- διαταραχές της λειτουργίας των πνευμόνων
- διαταραχές του μεταβολισμού
- αναιμία
- χαμηλή μάζα ερυθροκυττάρων

Β. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΖΥΜΩΝ
 

- διαταραχή του μεταβολισμού
- διαταραχή μεταβολισμού λίπους
- διαταραχή μεταβολισμού αλάτων/ασβεστίου
- διαταραχή μεταβολισμού πρωτεϊνών
- διαταραχή μεταβολισμού υδατανθράκων
- Αμυλάση: πεπτικό ένζυμο των υδατανθράκων
- Προτεάση: πεπτικό ένζυμο των υδατανθράκων
- Λακτάση: δυσανεξία λακτόζης
- Λιπάση: πεπτικό ένζυμο του λίπους
- Μαλτάση: πεπτικό ένζυμο του σακχάρου
- έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό
- έλλειψη ενέργειας
- έλλειψη ορμονών

Γ. ΜΥΚΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

- Candida albicans
- Geotrichum candidum
- Trichosporum cutaneum
- Rhodoturula rubra
- Aspergillus niger
- Trichophyton terrestre
- Aspergillus fumigatus
- Alternaria alternata
- Candida parapsilosis

 

Δ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ε. ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

ΣΤ. ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΤΡΟΦΩΝ

Ζ. ΕΠΙΒΑΡΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

- ορμονικό σύστημα
- υπόφυση
- θυρεοειδής
- επινεφρίδια
- ωοθήκες / όρχεις
- μήτρα / προστάτης
- λεπτό / παχύ έντερο
- κυκλοφορικό
- καρδιά
- στομάχι
- νευρικό σύστημα
- πάγκρεας
- σπλήνα
- δέρμα και νύχια
- πνεύμονες
- συνδετικός ιστός
- νεφρά
- ουροποιητικό
- λέμφος
- ήπαρ / χοληδόχος κύστη
- αρθρώσεις

 
 

 Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Γεώργιος Γ. Γεωργιάδης

Ειδικός Ιατρός Ολιστικής Ιατρικής

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.iathiein.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Ολα μπορούν να θεραπευτούν" από τον Martin Brofman

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.