Τρόφιμα με υψηλή επεξεργασία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

28 Ιουν 2018

Μια γαλλική μελέτη, δημοσιευμένη στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό "The BMJ", διαπίστωσε ότι αύξηση της κατανάλωσης κατά 10% σε δημητριακά εμπλουτισμένα με ζάχαρη, συσκευασμένα σνακ και άλλα έντονα επεξεργασμένα τρόφιμα (τα τρόφιμα αυτά μπορεί να είναι εύγεστα, αλλά συχνά φορτώνονται με ζάχαρη, αλάτι και λίπος), συνδέεται με αύξηση του συνολικού κινδύνου εμφάνισης καρκίνου κατά 12%.

Τα ευρήματα, που βασίζονται σε 24ωρα διαιτητικά αρχεία για περίπου 105.000 ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας 43 ετών και που ολοκλήρωσαν τουλάχιστον δύο online ερωτηματολόγια, έδειξε επίσης αύξηση κατά 11% του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού που συνδέεται με τα υπερμεταποιημένα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, τα φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου συνολικά και καρκίνου του μαστού ειδικά. Στα τρόφιμα αυτά περιλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά, ρύζι και ζυμαρικά, αυγά, κρέας, ψάρι και γάλα.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://consumer.healthday.com

Πρόσθετες Πληροφορίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΕΙΕΠ

Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Ιστότοπος: https://www.eiep.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.