Web
Analytics
Κυτταροτοξική δράση Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων σε κακοήθη κύτταρα Καρκίνου του Μαστού - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κυτταροτοξική δράση Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων σε κακοήθη κύτταρα Καρκίνου του Μαστού

Eπειδή η χρήση Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων στην θεραπευτική του καρκίνου έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, μελετήθηκε σε Κέντρο Έρευνας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας η δράση τεσσάρων εξαιρετικά αραιωμένων Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων σε κύτταρα αδενοκαρκινώματος μαστού (MCF-7 και MDA-MB-231). Τα Ομοιοπαθητικά αυτά σκευάσματα φάνηκε ότι έχουν εκλεκτική κυτταροτοξική δράση στα κακοήθη κύτταρα απο καρκίνο του μαστού, προκαλώντας καθυστέρηση στον κυτταρικό τους κύκλο και αυξημένη απόπτωση (κυτταρικό θάνατο). Τα ευρήματα αυτά δείχνουν, κατά τους ερευνητές, αξιόλογη βιολογική δραστικότητα αυτών των φυσικών προϊόντων σε εξαιρετικά αραιωμένες (ομοιοπαθητικές) δόσεις. Περαιτέρω μελέτες σε βάθος, με επιπρόσθετες κυτταρικές σειρές και σε ζωικά μοντέλα, δικαιολογείται, σύμφωνα με την έρευνα, για να διερευνηθεί η κλινική εφαρμοσιμότητα αυτών των Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων σε ασθενείς.

Παρατίθεται η βιβλιογραφικη αναφορά από το διαδίκτυο:

  • Τίτλος: Cytotoxic effects of ultra-diluted remedies on breast cancer cells
  • Συγγραφείς: Moshe Frenkel, Bal Mukund Mishra, Subrata Sen, Peiying Yang, Alison Pawlus, Luis Vence, Aimee Leblanc, Lorenzo Cohen, Pratip Banerji, Prasanta Banerji
  • Eρευνητικό Πρόγραμμα/Κέντρο: Integrative Medicine Program-Unit 145, The University of Texas M.D. Anderson Cancer Center, Houston, TX 77030-4009, USA. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ιατρικό Περιοδικό: International Journal of Oncology, 2010 Feb;36(2):395-403
  • Πλήρες Κείμενο του Άρθρου στην ιστοσελίδα: http://www.audesapere.in/researchstudies/fr/pdf/Int%20J%20Oncol%20Vol36%20No2%20Pg395%20(1).pdf

Ίσως δεν θα χρειάζονταν περισσότερα σχόλια, αν το θέμα ήταν αμιγώς επιστημονικό. Θα ήταν μόνον μια ακόμη αποστομωτική απάντηση σε όσους ακόμη εθελοτυφλούν για τις δυνατότητες της κλινικοπαθολογικά προσανατολισμένης Ομοιοπαθητικής και θέλουν ακόμη να μονοπωλούν τις δικαιοδοσίες για την μαζική ενημέρωση, την πολιτική και την εφαρμογή στο πεδίο των υπηρεσιών υγείας. Όμως, το θέμα της έρευνας του καρκίνου είναι κυρίως κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό αλλα και πολιτικό, μια και άπτεται άμεσα στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιωματα στην υγεία και τη ζωή, που θίγονται βαθύτατα από την περιθωριοποίηση όποιας έρευνας κινείται εξω από τό κατεστημένο. Γι' αυτό το λόγο και τα περιστατικά του καρκίνου όχι μόνον δεν έχουν περιορισθεί, αλλά παίρνουν πλέον διαστάσεις πανδημίας. Ο καθένας μας στο χώρο της Υγείας και στο χώρο της Πολιτικής, στη χώρα του Ιπποκράτη, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ο πολίτης, ο κάθε πολίτης του 21ου αιώνα, ατομικά και συλλογικά, ας τις αναζητήσει με γνώση και υπευθυνότητα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάσος Βαρθολομαίος MD, PhD, MFHom, MHMA

Ιατρός Ιστοπαθολόγος - Ομοιοπαθητικός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.omoiotherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.