Web
Analytics
Γυναικεία Προσωπικότητα και Ομοιοπαθητική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γυναικεία Προσωπικότητα και Ομοιοπαθητική

Η προσωπικότητα τού κάθε ατόμου προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος των οργανικών ευαισθησιών και παθήσεων που παρουσιάζονται και ταλαιπωρούν ιδιαίτερα στα πλέον γόνιμα και δραστήρια χρόνια της ζωής. Η Ομοιοπαθητική δίνει πρωταρχική θέση στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου για να θεραπεύσει, αλλά και για την πρόληψη και για τη συντήρηση και επαύξηση της φυσικής και ψυχολογικής ευεξίας, τόσο απαραίτητης στην καθημερινή ζωή.

Περιγράφονται εδω τρία Ομοιοπαθητικά «φάρμακα»,το Ignatia,το Lachesis και το Pulsatilla, που απευθύνoναι το καθένα σε ένα συγκεκριμένο τύπο γυναίκας ή/και σε συγκεκριμένες συνθήκες ζωής:

1) Ignatia amara

Η κατάσταση που χρειάζεται Ignatia αναπτύσσεται μετά από μεγάλη στενοχώρια, ερωτικό χωρισμό ή απώλεια προσφιλούς προσώπου, εργασία μακριά από την οικογένεια, έντονη κριτική, μοναξιά, προσβολή, ντροπή.

Οι γυναίκες που τους εκφράζει το φάρμακο είναι εσωστρεφείς, με οξεία αντίληψη, ιδεαλισμό, ευσυνείδητες, ανεξάρτητες, ρομαντικές, που πληγώνονται εύκολα, αλλά και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και έχουν τακτικά ενοχές ή νιώθουν καταπιεσμένες.

Συχνά συγκρατούν πολύ τα νεύρα τους και ξεσπούν με υστερικό τρόπο με θυμό, κλάματα, κτλ. Επειδή συγκρατούν πολύ το έντονο ξέσπασμα που έρχεται από μέσα τους, νιώθουν ένα χρόνιο «πλάκωμα» στο στήθος και «κόμπο» στον λαιμό, αναστενάζουν βαθιά, προσπαθούν «να πάρουν οξυγόνο» ή χασμουριούνται όλη την ημέρα.

Είναι ένα φάρμακο χρήσιμο σε όλες τις φάσεις της ζωής, όπως μετά από ερωτική απογοήτευση, μετά από οποιαδήποτε έντονη στεναχώρια, στην τρίτη ηλικία μετά την απώλεια του συντρόφου ή τον αποχωρισμό από τα παιδιά ή όταν είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίζουν ένα καθημερινό επίπονο πρόβλημα υγείας.

Τα συμπτώματα είναι γενικά αντιφατικά, περίεργα και αλλάζουν γρήγορα. Είναι αυτά που εύκολα οδηγούν σε μακρές κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις χωρίς τελικά ευρήματα και αποδίδονται σε «νευροφυτικές διαταραχές».

2) Lachesis

Η κατάσταση Lachesis αφορά εξωστρεφείς, πολύ ομιλητικές γυναίκες, που εργάζονται σκληρά και ζουν έντονα τη ζωή τους, με ισχυρές συγκινήσεις, που δεν έχουν ενδοιασμό να τις φανερώσουν. Όταν καταπιεσθεί αυτή η άμετρη συγκινησιακή παρόρμηση, τότε ακριβώς διαταράσσεται η υγεία τους. Είναι υπερβολικά ζηλότυπες, καχύποπτες, κλαίνε και παθιάζονται εύκολα.

Είναι ιδιαίτερα ερωτικά άτομα και συχνά γοητευτικά και εντυπωσιακά.

Το ερωτικό στοιχείο κυριαρχεί στη ζωή τους, ενώ με τα χρόνια μπορεί να αντικαθίσταται από ένα έντονο θρησκευτικό συναίσθημα,

Χειροτερεύουν από κάθε μορφή ζέστης και από τον ήλιο, έχουν συχνά εξάψεις, συμφορητικούς πονοκεφάλους και καλυτερεύουν στον καθαρό αέρα.

Χαρακτηριστική είναι στις γυναίκες η προεμμηνορρυσιακή επιδείνωση και η σαφής βελτίωση όλων των συμπτωμάτων μόλις έρχεται η περίοδος.

3) Pulsatilla nigricans

Αφορά άτομα με μαλακό, ευγενικό, υποχωρητικό χαρακτήρα, ευσυγκίνητα, αξιαγάπητα, αυθόρμητα, που αποκτούν εύκολα συμπάθειες, τις οποίες και αναζητούν με χάρη και γλυκύτητα. Η έννοια της στοργής και της ηπιότητας είναι κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητας τους, όπως και η μεταβλητότητα αλλά και η προσαρμοστικότητα, που αποτρέπει πολλές αρρώστιες.

Είναι πλάσματα με έντονα τα στοιχεία της θηλυκότητας αλλά και της επιβίωσης. Περισσότερο επηρεάζονται από την αναξιοπιστία των άλλων, την ταπείνωση, τη ζήλια, τη μοναξιά, την απώλεια και ιδιαίτερα τις μεταβατικές φάσεις της ζωής, την εφηβεία και την κλιμακτήριο, όπου το φάρμακο έχει πολύ αξιόλογη εφαρμογή.

Αγαπούν πολύ τα ήρεμα ζώα, αναζητούν στοργή, επιβεβαίωση και ασφάλεια, που τη βρίσκουν κάτω από συνθήκες εξάρτησης.

Εύκολα πληγώνονται και τα βάζουν με τον εαυτό τους, όμως δεν εντυπώνουν βαθιά και ξεπερνούν τα δυσάρεστα βιώματα σύντομα.

Όλα τους τα προβλήματα, ακόμη και τα συγκινησιακά, όπως η κατάθλιψη, βελτιώνονται πολύ στον καθαρό αέρα και επιδεινώνονται το απόγευμα και μάλιστα σε κλειστό, άσχημα αεριζόμενο χώρο. Κλαίνε εύκολα και δεν το κρύβουν, ίσως ορισμένες φορές για να προσελκύσουν τη συμπάθεια και την παρηγοριά.

Σε κάθε περίπτωση,βέβαια,η συνταγογράφηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, η δυναμοποίηση και η δοσολογία τους, προσδιορίζονται από τον ιατρό-ομοιοπαθητικό μετά από μια εμπεριστατωμένη συνέντευξη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάσος Βαρθολομαίος MD, PhD, MFHom, MHMA

Ιατρός Ιστοπαθολόγος - Ομοιοπαθητικός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.omoiotherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.