Web
Analytics
Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να θεραπευτεί - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να θεραπευτεί

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να θεραπευτεί, αρκεί να καταλάβετε τις πραγματικές αιτίες του και να τις εξαλείψετε.

Δεν αποτελεί μια κληρονομική πάθηση, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, αλλά είναι το αποτέλεσμα των κακών επιλογών του τρόπου ζωή σας, π.χ αν είστε υπέρβαροι, καπνίζετε, πίνετε υπερβολικά και δεν ασκείστε.

Οι πραγματικές αιτίες του διαβήτη

Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, λιγότερο προφανείς, που προκαλούν διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που προκαλείται από τον συνδυασμό παραγόντων όπως  άγχος, τοξικότητα από χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, έκθεση σε ακτινοβολία, ανεπάρκειες μαγνησίου, ιωδίου και διττανθρακικών αλάτων, διατροφικές ανισορροπίες λόγω υπερβολικής πρόσληψης υδατανθράκων και όλα μαζί συμβάλλουν στην αργή καταστροφή των κυττάρων.

Η περίσσεια ζάχαρης και η αφυδάτωση δημιουργούν φλεγμονή στο σώμα και έτσι ξεκινά μια μακρά διαδικασία που καταλήγει σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

ΟΙ επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το πρώτο όργανο που πλήττεται από τον τοξικό συνδυασμό του άγχους, της ανεπάρκειας και της χημικής έκθεσης είναι το πάγκρεας. Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Health line, υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της υγείας του πάγκρεας και της ανάπτυξης του διαβήτη.

Το πάγκρεας παράγει ένζυμα και ορμόνες που επιτρέπουν στο σώμα να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Ένα από αυτά είναι η ινσουλίνη, η οποία χρησιμοποιείται στη ρύθμιση της γλυκόζης. Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται γλυκόζη για ενέργεια και η ινσουλίνη είναι ο μηχανισμός που επιτρέπει στα κύτταρα να λάβουν τη σωστή ποσότητα γλυκόζης και να την χρησιμοποιήσουν με τον σωστό τρόπο. Όταν το πάγκρεας δεν λειτουργεί σωστά, η γλυκόζη συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματός και δεν φτάνει ποτέ στα κύτταρα, τα οποία λιμοκτονούν χωρίς αυτή. Ο διαβήτης είναι το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Δρ. Lisa Landymore-Lim, πολλά φάρμακα εμπλέκονται στην εμφάνιση του διαβήτη. Είναι πολύ εύκολο να προκληθεί διαβήτης σε πειραματόζωα, μετά από έκθεση σε βαρέα μέταλλα, όπως αρσενικό, υδράργυρος και φθόριο. Οι άνθρωποι δηλητηριάζονται από τις τροφές που είναι γεμάτες με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, συντηρητικά, πρόσθετα τροφίμων και υδράργυρο.

Είναι γνωστό ότι λαμβάνουμε μέσω του αέρα, του νερού και των τροφίμων 1 mcg υδραργύρου την ημέρα, που περιέχει 3.000 τρισεκατομμύρια άτομα και το καθένα από αυτά μπορεί ενδεχομένως να απενεργοποιήσει την ινσουλίνη και τους υποδοχείς της, εμποδίζοντας την λειτουργία τους.

Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε αυτά τα επίπεδα τοξικότητας, ειδικά όταν είμαστε ανεπαρκείς στα βασικά μέταλλα, τα οποία μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε την τοξικότητα του υδραργύρου. Επιπλέον, όταν μας χορηγούνται τοξικά φάρμακα όπως το Tylenol και τα αντιβιοτικά, τα οποία μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αποτοξινώνει τον υδράργυρο, προκαλούνται σοβαρά προβλήματα όπως ο αυτισμός και άλλες σοβαρές ασθένειες. Επομένως, η τοξικότητα του υδραργύρου δεν έχει να κάνει πάντα με το αν εκτεθήκατε στον υδράργυρο, αλλά και πόσο καλά το σώμα σας εξαλείφει τον υδράργυρο που λαμβάνετε.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την «Αμερικανική Εταιρεία Χημικών Προΐόντων» έδειξε ότι ο υδράργυρος είναι ικανός να καταστέλλει την έκκριση ινσουλίνης των παγκρεατικών κυττάρων. Το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τον υδράργυρο προκαλεί απόπτωση και δυσλειτουργία των παγκρεατικών β-κυττάρων. Το 2006, η «Αμερικανική Εταιρεία Χημικών Προϊόντων» δημοσίευσε έρευνα που έδειξε οριστικά ότι ο μεθυλυδράργυρος (Methylmercury) προκαλεί απόπτωση και δυσλειτουργία των παγκρεατικών κυττάρων.

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον διαβήτη

Η αντιστροφή της αντίστασης στην ινσουλίνη είναι το πιο βασικό πρώτο βήμα για την αντιστροφή του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Οι χαμηλές συγκεντρώσεις του μαγνησίου στο ορό και ενδοκυτταρικά, συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, την εξασθένιση της ανοχής στη γλυκόζη και τη μειωμένη έκκριση ινσουλίνης. Το μαγνήσιο βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας έτσι την αντίσταση στην ινσουλίνη. Το μαγνήσιο και η ινσουλίνη χρειάζονται το ένα το άλλο. Χωρίς μαγνήσιο, το πάγκρεας δεν θα εκκρίνει αρκετή ινσουλίνη - ή η ινσουλίνη που εκκρίνεται δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματική - για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Clinical Nutrition» από ομάδα Βραζιλιάνων ερευνητών έχει διαπιστώσει ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου επιδεινώνουν τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2, καθώς αυτό συχνά οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης και αυξημένου σακχάρου στο αίμα. Η ικανότητα του διαβητικού να ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα μαγνησίου, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στους ινσουλινικούς υποδοχείς των κυττάρων.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Diabetes, Obesity and Metabolism» διαπίστωσε ότι η λήψη από του στόματος συμπληρώματα μαγνησίου βοηθά τα άτομα που έχουν γίνει ανθεκτικά στην ινσουλίνη να αποτρέπουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Το μαγνήσιο βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας έτσι την αντίσταση στην ινσουλίνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη και η εξάντληση των αποθεμάτων του μαγνησίου, οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο επιδείνωσης της αντίστασης στην ινσουλίνη και σε μείωση του ενδοκυτταρικού μαγνησίου. Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός συμπαράγοντας για τα ένζυμα που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, οπότε οτιδήποτε απειλεί τα επίπεδα μαγνησίου απειλεί συνολικά τον μεταβολισμό.

Πάνω από το 68% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει ανεπάρκεια μαγνησίου και έως το 80% των διαβητικών με τύπο 2 είναι ανεπαρκείς, δεδομένου ότι σπαταλούν περισσότερο μαγνήσιο από άλλους εξαιτίας των εκτός ελέγχου επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτές οι εκτιμήσεις υποβαθμίζουν το πρόβλημα, καθώς οι εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του μαγνησίου γίνονται στο αίμα και όχι κυτταρικά.

Τα άτομα με διαβήτη σπαταλούν περισσότερο μαγνήσιο, λόγω αυξημένης ούρησης (τα νεφρά προσπαθούν να αποβάλλουν το αυξημένο σάκχαρο) και έτσι πρέπει να αναπληρώνουν τα αποθέματα μαγνησίου συνεχώς.

Μια μελέτη με επικεφαλή την Adela Hruby διαπίστωσε ότι οι υγιείς άνθρωποι με την υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλό σάκχαρο ή περίσσεια ινσουλίνη στο αίμα ή κοινές πρόδρομες ουσίες για τον διαβήτη. Μεταξύ των ανθρώπων που είχαν ήδη εμφανίσει τα παραπάνω, όσοι κατανάλωναν περισσότερο μαγνήσιο ήταν 32% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο.

Ιώδιο και διαβήτης

Οι γιατροί, που συνταγογραφούν υψηλή δόση ιωδίου για άλλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού, διαπιστώνουν ότι το ιώδιο μπορεί να μειώσει τις ανάγκες των διαβητικών, σε ινσουλίνη και αντιδιαβητικά φάρμακα από του στόματος.

 Το ιώδιο σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει τη χοληστερόλη στον ορό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και είναι γνωστό ότι αραιώνει το αίμα, κρίνοντας από τους μεγαλύτερους χρόνους πήξης που βλέπουν οι κλινικοί γιατροί.

Για ένα σταθερό ρυθμικό καρδιακό ρυθμό απαιτείται επαρκής ποσότητα ιωδίου. Το ιώδιο προσκολλάται στους υποδοχείς της ινσουλίνης και βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Το ιώδιο και οι τροφές πλούσιες σε ιώδιο έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό, ως θεραπεία για την υπέρταση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Διττανθρακικό άλας και διαβήτης

Το πάγκρεας βλάπτεται, όπως όλα τα όργανα, αν το σώμα γίνει πολύ όξινο. Η φυσιολογία των διττανθρακικών αγνοείται στον διαβήτη όσο και στον τομέα της ογκολογίας. Το πάγκρεας βλάπτεται εάν το σώμα είναι μεταβολικά όξινο καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τα διττανθρακικά άλατα. Χωρίς επαρκή διττανθρακικά, η ινσουλίνη γίνεται πρόβλημα.

Το νερό με διττανθρακικό μαγνήσιο (magnesium bicarbonate water) έχει πολύ ισχυρή δράση, γιατί αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την ανεπάρκεια των διττανθρακικών και του μαγνησίου.

Όταν το πάγκρεας χάνει την ικανότητα να παράγει αρκετά διττανθρακικά άλατα, που είναι απαραίτητα για να λειτουργούν σωστά τα παγκρεατικά ένζυμα, οι άπεπτες πρωτεΐνες διεισδύουν στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις και φλεγμονή.

Πώς να αντιστρέψετε τον διαβήτη τύπου 2

Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για να αντιστρέψετε τον διαβήτη.

Το πρώτο είναι να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών,  πλούσιες σε μαγνήσιο.

Αν είναι αναγκαίο, μπορείτε να λάβετε και συμπλήρωμα διατροφής μαγνησίου.

Δεύτερον, δεδομένου ότι το ιώδιο προσκολλάται στους υποδοχείς της ινσουλίνης και διευκολύνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης, πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ιώδιο, όπως τα φύκια, ο μπακαλιάρος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το ιωδιούχο άλας.

Το διττανθρακικό άλας είναι απαραίτητο στην αντιστροφή του διαβήτη και ένας καλός τρόπος για να αυξηθεί η κατανάλωση των διττανθρακικών και του μαγνησίου είναι η κατανάλωση νερού με διττανθρακικό μαγνήσιο.

Επιπλέον, μια διατροφή με λίγες θερμίδες είναι πολύ σημαντική.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Διαβητολογία» ανέφερε ότι μια δίαιτα μόλις 600 θερμίδων την ημέρα αντιστρέφει τον διαβήτη. Μετά από μία εβδομάδα διατροφής, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των διαβητικών, είχαν επανέλθει στο φυσιολογικό, υποδεικνύοντας ότι ο διαβήτης τους ήταν σε ύφεση.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεικνύουν ότι ο διαβήτης μπορεί να αντιστραφεί, ειδικά στα πρώτα χρόνια, μέσω της διατροφής και μόνο,  αν και βοηθάει πολύ, η συμπλήρωση με μαγνήσιο, ιώδιο, διττανθρακικό άλας και θείο.

Οι ασθενείς, που είχαν διαβήτη για λιγότερο από 4 χρόνια, εφάρμοσαν για 8 εβδομάδες, μια διατροφή με χυμούς από φρούτα και λαχανικά, που αντικατέστησαν τα γεύματα. Επίσης, περιλάμβανε τρεις μερίδες μη αμυλούχων λαχανικών ημερησίως. Η διατροφή διήρκεσε οκτώ εβδομάδες. Μετά από επτά ημέρες, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν συγκρίσιμα με αυτά των ανθρώπων που δεν είχαν διαβήτη.

Ο Δρ. John McDougall επιμένει ότι πρέπει να κόψετε το κρέας, αν είστε διαβητικός. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο διαβήτης βασίζετε στην διατροφή και δεν πρόκειται να τον θεραπεύσετε με ένα χάπι ή μια χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Δρ. Qi Sun, στην «Σχολή Δημόσιας υγείας» του Χάρβαντ, το άσπρο ρύζι, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Στις μελέτες που διεξήχθησαν στην Κίνα και την Ιαπωνία, όσοι έτρωγαν περισσότερο ρύζι είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, από εκείνους που έτρωγαν λιγότερο.

Τα προϊόντα με άσπρη ζάχαρη και άσπρο αλεύρι, στερούνται μέταλλα (όπως το μαγνήσιο), βιταμίνες και ίνες και πρέπει να αποφεύγονται από τους διαβητικούς γιατί προκαλούν ανεπάρκεια μαγνησίου.

Επίσης βοηθούν:

Το άλφα λιποϊκό οξύ (ΑLA)

Το άλφα λιποϊκό οξύ (ΑLA), παρέχει πολλά οφέλη στους διαβητικούς.

Πολλές έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην ικανότητα του να διεγείρει την ανταπόκριση της ινσουλίνης και να επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος.

Επιπλέον, έχει χηλική δράση και αποτοξινώνει τον οργανισμό από τον υδράργυρο

Το λιποϊκό οξύ είναι διαλυτό τόσο στο λίπος όσο και στο νερό. Συμβάλλει στην αναγέννηση αρκετών αντιοξειδωτικών και βελτιώνει την δράση τους, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η γλουταθειόνη και το συνένζυμο Q10.

Αυξάνει την πρόσληψη γλυκόζης στα άτομα διαβήτη τύπου 2, αναστέλλει το σχηματισμό AGEs (προχωρημένα προϊόντα τελικής γλυκαιμίας). Το λιποϊκό οξύ έχει χρησιμοποιηθεί στην διαβητική νευροπάθεια (βλάβη των νεύρων που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του διαβήτη) και για να μειώσει τον πόνο που προκαλείται.

Κάνναβη

Η κάνναβη είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες, χωρίς όμως τις παρενέργειες των στεροειδών, των NSAIDs (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη)και των εκλεκτικών αναστολέων της COX-2 όπως το Vioxx. Η αντιφλεγμονώδης δράση της, μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της φλεγμονής στις αρτηρίες, που είναι συχνή στον διαβήτη.

Σε μελέτη του 2007, η CBD σταμάτησε την έναρξη του διαβήτη σε μη παχύσαρκα διαβητικά ποντίκια.

Σύμφωνα με έρευνα του 2006 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, οι ενέσεις CBD των 5 mg ημερησίως (10-20 ενέσεις) μείωσαν σημαντικά τον επιπολασμό του διαβήτη σε ποντίκια από 86% μόνο σε 30 τοις εκατό.

 Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το CBD μείωσε σημαντικά τα επίπεδα των προ-φλεγμονωδών κυτοκινών (πρωτεϊνες), της ιντερφόνης γ (IFN-gamma), του παράγοντα νέκρωσης όγκων α (ΤΝF-a) στο αίμα και τη σοβαρότητα της ινσουλίτιδας.

Κανέλα

Η κανέλα απέκτησε αξιοπιστία το 2003, ως θεραπεία για τον διαβήτη, όταν μια μελέτη της Alam Khan διαπίστωσε ότι μερικά γραμμάρια κανέλας Κεϋλάνης την ημέρα μπορούν  να μειώσουν τη γλυκόζη νηστείας στο αίμα. Η Khan, σε τυχοποιημένη μελέτη για τον διαβήτη τύπου 2, χορήγησε  1 gr, 3 gr,  ή 6 gr κανέλας για 40 ημέρες. Και οι τρεις ομάδες βελτίωσαν τη γλυκόζη νηστείας και τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

 

Πηγές

Natural News

Green Medinfo

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.