Web
Analytics
Ένζυμα: Οι πρωτεϊνικές μονάδες της τροφής που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ένζυμα: Οι πρωτεϊνικές μονάδες της τροφής που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής

Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός του B.S.Y. Λονδίνου

 

 Το σώμα μας αποτελείται περίπου από 60 δισεκατομμύρια κύτταρα που σχηματίζουν το δέρμα, τον σκελετό, την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, το πεπτικό σύστημα, τους αδένες, το αίμα κ.ο.κ. Για να ζήσουμε και να είμαστε υγιείς χρειαζόμαστε «ζωντανή τροφή», δηλαδή τροφή που περιέχει ενεργά ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Μόνο αυτές τις ουσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κύτταρά μας για να θραφούν, να λειτουργήσουν σωστά και να παράγουν ενέργεια μέσα στα μιτοχόνδρια. Η ενέργεια που παράγεται είναι η κινητήριος δύναμή μας ... το καύσιμο μας... Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζήσουμε. Για να γίνει αυτή η διεργασία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενζύμων. Χωρίς ζωντανά ένζυμα η τροφή δεν θα μετατραπεί σε ενέργεια αλλά θα γίνει λίπος.

Ο ρόλος των ενζύμων δεν περιορίζεται μόνο στην μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Μέσα στο σώμα μας καθημερινά γίνονται 200.000 περίπου χημικές διεργασίες (όπως η πέψη, η παραγωγή ορμονών, η σκέψη, τα συναισθήματα) οι οποίες για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται ένζυμα! Η κάθε μία απαιτεί και διαφορετικά ένζυμα. Ο αριθμός των ενζύμων που χρειάζεται το σώμα μας για να πραγματοποιηθούν αυτές οι διεργασίες ανέρχεται περίπου στις 10.000! Εάν κάποια χημική διεργασία δεν γίνει θα χαλάει η ισορροπία του σώματος. Σύμφωνα με τα ιατρικά λεξικά «η ζωή» είναι η αλληλεπίδραση όλων των διαδικασιών που επιτελούνται από τα ένζυμα στο σώμα. Χωρίς τα ένζυμα δεν παράγεται ενέργεια. Δεν υπάρχει ζωή.

Όταν διασπαστεί η ορμονική αλληλεπίδραση μεταξύ των ενζύμων, ακολουθεί η ασθένεια!

Κατά τη γέννησή, με το θηλασμό, το βρέφος προσλαμβάνει μεγάλο μέρος ενζύμων από τη μητέρα του και δημιουργεί την ενζυμική του μήτρα. Η μελλοντική ζωτικότητα και υγεία του νηπίου εξαρτάται από τον ανεφοδιασμό των ενζύμων που γίνεται από τα τρόφιμα. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα και καταστρέφονται από:

  • το βρασμό της τροφής (πάνω από 45o C καταστρέφονται).
  • τα χημικά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια των τροφίμων.
  • την πρόωρη συγκομιδή τους (άγουρα φρούτα και λαχανικά) διότι τα ένζυμα παράγονται κατά την διάρκεια της ωρίμανσης πάνω στο φυτό.
  • την μακρόχρονη αποθήκευση.
  • την πρόσθετη επεξεργασία και
  • τη συντήρησή τους (συντηρητικά, ακτινοβολίες κλπ.).

Έτσι φαίνεται λογικό που το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων πάσχει από έλλειψη ενζύμων!

Τα πρώτα συμπτώματα της έλλειψης ενζύμων από τον οργανισμό είναι χρόνια κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, αϋπνία, νευρικότητα, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, προβλήματα πέψης, παχυσαρκία κ.α. πολλά.

Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού από την γέννηση του έως τα βαθειά γεράματα. Δρουν σε κυτταρικό επίπεδο. Προλαμβάνουν ασθένειες και αποκαθιστούν την υγεία σε ασθενείς και ηλικιωμένους και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Θρέφουν, αναζωογονούν και ανανεώνουν τα κύτταρα.

Ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και το ορμονικό σύστημα. Αφαιρούν όλες τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, απομακρύνουν τις καταθέσεις χοληστερίνης που φράζουν τις αρτηρίες, αποτρέπουν την αρτηριοσκλήρυνση και αποκαθιστούν την ελαστικότητα των αρτηριών και προλαμβάνουν τις θρομβώσεις. Επίσης απελευθερώνουν τα μπλοκαρισμένα νευρικά κανάλια, επουλώνουν τραύματα και ανακουφίζουν πόνους, δημιουργούν όξινο-αλκαλική ισορροπία (ph) και ισορροπημένο περιβάλλον στομάχου και εντέρων. Κάνουν πρόληψη αυτοάνοσων παθήσεων, αρθρίτιδας, ψωρίασης, σκλήρυνση κατά πλάκας, καταπολεμούν μολυσματικές ασθένειες (βακτηριακής και ιογενούς προέλευσης) και αναγνωρίζουν και καταστρέφουν μεταλλαγμένα κύτταρα (όγκους).

Προτιμήστε να αγοράσετε διασπασμένα ένζυμα σε υγρή μορφή που απορροφώνται κατά 90% από τους σιελογόνους αδένες του στόματος. Με αυτό το τρόπο πηγαίνουν κατευθείαν στο αίμα και δεν χρειάζεται να περάσουν από την διαδικασία της πέψης. Αυτό βοηθάει πολύ όλους εκείνους που υποφέρουν από προβλήματα αφομοίωσης και απορροφητικότητας του εντέρου. Η απορροφητικότητα από τον οργανισμό των συμπληρωμάτων διατροφής που είναι σε μορφή χαπιού, είναι ελά- χιστη ( από 0 – 10% ) για δύο κυρίως λόγους:

  1. κατά την επεξεργασία καταστρέφονται τα ένζυμα και
  2. η απορροφητικότητα του λεπτού εντέρου είναι μικρή, διότι η γλουτένη φράζει τις λάχνες με βλέννα. (έξι βδομάδες χρήσης λευκού ψωμιού και ζυμαρικών είναι αρκετές για να φράξουν το 80% των λαχνών).

Τα ένζυμα είναι απολύτως απαραίτητα για αυτούς που κάνουν χρήση αντιβιοτικών, θεραπείες με κορτιζόνη, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες για θεραπεία του Καρκίνου.

 

Holistic Life, τεύχος 39

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.