Web
Analytics
Συνέντευξη με τον ορθομοριακό διατροφολόγο Γιώργο Μηνούδη - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συνέντευξη με τον ορθομοριακό διατροφολόγο Γιώργο Μηνούδη

K. Μηνούδη τι ακριβώς είναι η ορθομοριακή διατροφή;minoudis-1

Μπορούμε να πούμε ότι είναι η επανάσταση στην διατροφή και την υγεία. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι η πραγματική, ολοκληρωμένη, φυσική ιατρική του 21ου αιώνα. Ο σκοπός της είναι η θρέψη όλων των κυττάρων του οργανισμού με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία, τα ορθά μόρια, όπως τα ονόμασε ο δύο φορές νομπελίστας Λάινους Πώλιγκ.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι όλο μας το σώμα αποτελείται από κύτταρα τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από θρεπτικά στοιχεία που κολυμπούν σε νερό. Αυτά τα θρεπτικά στοιχεία-τα ορθά μόρια- πρέπει να υπάρχουν στους σωστούς συνδυασμούς και ποσότητες διαφορετικά δεν χτίζουν υγιή κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι κυτταρικές δυσλειτουργίες, έλλειψη ενέργειας και η εμφάνιση πολλών ψυχοσωματικών παθολογικών συμπτωμάτων που εσφαλμένα ονομάζονται «παθήσεις».

Μπορούμε να πάρουμε όλα τα ορθά μόρια όπως τα αποκαλείται από την διατροφή μας;

Αν μπορούσαμε δεν θα παρουσιάζαμε παθολογικά συμπτώματα που είναι καθαρά ένδειξη κυτταρικής δυσλειτουργίας. Δυστυχώς, χιλιάδες επιστημονικές έρευνες έχουν πλέον αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η σύγχρονη τροφή δεν μας θρέφει αλλά μας τοξινώνει. Η βιομηχανοποίηση της την απογυμνώνει από πολλά ορθά μόρια ενώ αντίθετα την επιβαρύνει με πολλά τοξικά χημικά.

Πως επιτυγχάνει την σωστή θρέψη των κυττάρων η ορθομοριακή διατροφή;

Με δύο τρόπους. Όσο το δυνατόν καλύτερη διατροφή με βιο-αναγεννετικές τροφές και παίρνοντας καθημερινά ειδικά σχεδιασμένα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής και μάλιστα με ειδικό τρόπο και μέθοδο. Όλα αυτά τα εξηγώ σε βάθος στο τελευταίο μου βιβλίο «Βίβλος Υγείας».

Τι ακριβώς εννοείται με αυτό;

Η σωστή ορθομοριακή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού μας δεν είναι απλή υπόθεση. Αν τα κύτταρα είναι ήδη παραμορφωμένα από χρόνιες ελλείψεις, οξειδώσεις και τοξίνες όσα συμπληρώματα διατροφής και αν πάρουμε και ειδικά όχι ορθομοριακά απλά θα αποβληθούν από το σώμα αχρησιμοποίητα. Πρέπει πρώτα να επιδιορθώσουμε τις κυτταρικές μεμβράνες και μετά ή ταυτόχρονα να θρέψουμε τα κύτταρα ορθομοριακά. Αυτό ακριβώς εννοώ με τον ειδικό τρόπο και μέθοδο που έχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα και ονομάζεται «Ορθομοριακή Διατροφή».

Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Μπορείτε να μας δώσετε παραδείγματα;

Βεβαίως. Για να μπορέσουμε να θρέψουμε τα κύτταρα μας πρέπει να ελέγξουμε φλεγμονές, να αποτοξινωθούμε, να ρυθμίσουμε το γαστρεντερικό σύστημα, να ανιχνεύσουμε επιστημονικά ποιά συγκεκριμμένα ορθά μόρια λείπουν και να ελέγξουμε το άγχος μέσω της ισορρόπησης του νευρο-ανοσοενδοκρινικού άξονα. Αυτά είναι τα 5 θεμέλια της ορθομοριακής διατροφής και είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Αν δεν τα κάνουμε όλα σε κάποιο βαθμό και με συγκεκριμμένη σειρά δυστυχώς δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Είναι λογικό.

Πραγματικά φαίνεται λογικό. Ειδικά όσον αφορά το γαστρεντερικό μας σύστημα από το οποίο θα πρέπει να γίνει η απορρόφηση της τροφής. Πως πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιούμε τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής για να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος στην υγεία μας;

Η μέθοδος που έχουμε σχεδιάσει βασίζεται σε αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία και είναι η εξής. Πρέπει καθημερινά να παίρνουμε ένα ελάχιστο ειδικό συνδυασμό πρόληψης για να εξασφαλίσουμε ότι χτίζουμε υγιή κύτταρα και κυτταρικές μεμβράνες. Μετά προσθέτουμε για όσο καιρό χρειαστεί άλλες φόρμουλες για ιδιαίτερες ανάγκες π.χ. άγχος, ενέργεια, οστεοπόρωση, εγκεφαλικές λειτουργίες κλπ. Αν δεν το κάνουμε αυτό και απλά παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής τυχαία και χωρίς μέθοδο τότε ξοδεύουμε χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Πολλά άτομα θεωρούν ότι αν δεν μπορούν να θρέφονται σωστά δεν υπάρχει λόγος να πάρουν συμπληρώματα διατροφής. Τι μας συμβουλεύετε;

Ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο λανθασμένα θρέφεται κάποιο άτομο τόσο πιο πολλά ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής θα πρέπει να παίρνει για να αναπληρώνει τις ορθομοριακές ελλείψεις. Επίσης συμβουλεύω να κάνουν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ένα από τα ορθομοριακά προγράμματα αποτοξίνωσης για να καθαρίσουν αίμα, παχύ έντερο και ήπαρ και να ξεκουράσουν τον οργανισμό τους από τις τοξίνες και τις οξειδώσεις.

Πολλά άτομα επίσης πιστεύουν ότι πρέπει να σταματάμε τις βιταμίνες για λίγο καιρό για να μην εθιστούμε. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Όχι βέβαια. Απλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει άγνοια όσον αφορά τα ορθά μόρια και τι ακριβώς κάνουν. Όσο εθιζόμαστε στον αέρα που αναπνέουμε και στο νερό που πίνουμε άλλο τόσο και με τον ίδιο τρόπο εθιζόμαστε και σε αυτά. Δηλαδή χωρίς αυτά τα κύτταρα μας φθείρονται, καταστρέφονται και πεθαίνουν. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι ότι τα παίρνουμε από την τροφή-αντίθετα είναι σίγουρο ότι δεν τα παίρνουμε-γι'αυτό έχουμε σχεδιάσει ειδικές πολυθρεπτικές, ορθομοριακές φόρμουλες που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά και συστήνω σε όσους με συμβουλεύονται. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα κύτταρα μας θρέφονται σωστά καθημερινά.

Συνιστάτε τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής σε παιδιά;

Τα παιδιά αλλά και οι ηλικωμένοι έχουν αυξημένες ανάγκες σε ορθά μόρια για διαφορετικούς λόγους.
Τα παιδιά λόγω ανάπτυξης και οι ηλικιωμένοι λόγω των φθορών που έχουν υποστεί. Για τα παιδιά έχουμε σχεδιάσει ειδικά παιδικά ορθομοριακά πρωτόκολλα για γερή άμυνα, υγιή εγκέφαλο και νευροφυτικό σύστημα κ.α. Αυτά συνιστώ να ξεκινήσουν να τα παίρνουν από πολύ μικρά, ακόμα και κάτω από δύο ετών όπως κάνω και εγώ με τα παιδιά μου. Έτσι σιγουρεύουμε ότι χτίζουμε ένα γερό ορθομοριακό οργανισμό από πολύ μικρή ηλικία και αποφεύγουμε προβλήματα υγείας μεγαλώνοντας.

Τέλος πέστε μας παρακαλώ τις ουσιαστικές διαφορές των ορθομοριακών προϊόντων με τα απλά συμπληρώματα διατροφής.

Η κύρια ουσιαστική διαφορά είναι ότι τα ορθομοριακά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να μεταβολίζονται και να απορροφώνται κυτταρικά πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από τα απλά μη ορθομοριακά προιόντα. Αυτό ονομάζεται «βιο-διαθεσιμότητα».

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας;

Δεν υπάρχουν «μαγικές» φόρμουλες στο θέμα της υγείας. Με την ορθομοριακή διατροφή μπορούν να γίνουν αν το θέλουν γιατροί του εαυτού τους. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ο άνθρωπος υποφέρει κυρίως λόγω άγνοιας που τον οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Το τίμημα είναι σκληρό. Μυριάδα ψυχοσωματικών παθολογικών συμπτωμάτων.
Όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να εξαφανιστούν προσέχοντας το περιβάλλον, σκεπτόμενοι οικολογικά και με ουσιώδεις αλλαγές στην νοοτροπία, διατροφή και τρόπο ζωής.

 

 

linus-pauling

Linus Pauling: "Πατέρας της Ορθομοριακής Ιατρικής"

«Όλες οι παθήσεις είναι ορθομοριακής προέλευσης»

Ο κορυφαίος επιστήμονας και 2 φορές νομπελίστας Linus Pauling μετά από πολυετείς έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν από ιούς και μικρόβια αλλά επειδή τα κύτταρα τους δεν έχουν τα σωστά θρεπτικά στοιχεία – ορθά μόρια.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA

Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.goldenhealth.com.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.