Web
Analytics
14 λόγοι για να αποφύγετε το εμβόλιο έναντι του HPV (Gardasil) - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

14 λόγοι για να αποφύγετε το εμβόλιο έναντι του HPV (Gardasil)

Πριν 13 χρόνια η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο Gardasil της Merck που προωθήθηκε για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τους 4 τύπους ανθρώπινου ιού θηλώματος (HPV). 

Αν και αρχικά απευθυνόταν σε κορίτσια ηλικίας 9 έως 26 ετών, σήμερα διατίθεται το Gardasil 9 και σε μεγαλύτερες ηλικίες, από 9 έως 45 ετών, σε άνδρες και γυναίκες.

Το Waking Times πρόσφατα ανέφερε 25 σοβαρούς λόγους, για τους οποίους πρέπει να αποφύγετε το εμβόλιο HPV, εμπνευσμένο από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τον Robert F. Kennedy τον νεώτερο και  τον οργανισμό  Children’s Health Defense, το οποίο αναλύει τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την ανάπτυξη και την ασφάλεια του Gardasil.

Ακολουθούν 14 λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να αποφύγετε το εμβόλιο Gardasil.

Πλήττει την γονιμότητα

 1. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και αποβολή.
 2. Αν και το εμβόλιο δεν ελέχθηκε ποτέ για τις επιδράσεις του στη γονιμότητα από την κατασκευάστρια εταιρεία Merck, οι κλινικές δοκιμές για το Gardasil και το Gardasil 9 έδειξαν ότι το 25 και 27,4% (αντίστοιχα) των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από το ποσοστό 10 έως 15% για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.
 3. Τα συστατικά του είναι επίσης ύποπτα, καθώς το βορικό νάτριο (sodium borate) και το πολυσορβικό 80 (polysorbate 80) συνδέονται με στειρότητα στα ζώα.
 4. Η ανοσοενισχυτική ουσία του Gardasil περιέχει αλουμίνιο, το οποίο έχει συνδεθεί με προβλήματα όπως  η μη φυσιολογική συμπεριφορά, ο αυτισμός, η άνοια, το πάρκινσον (Parkinson) και το αλτσχάιμερ (Alzheimer).

Επιστημονικά μη αποδεκτές πρακτικές στις κλινικές δοκιμές

 1. Το φάρμακο εγκρίθηκε ενώ υπήρχαν πολλά αμφισβητήσιμα στοιχεία και διαδικασίες στις κλινικές δοκιμές. Για παράδειγμα, παρόλο που το placebo (εικονικό φάρμακο) είναι αδρανής ουσία που μοιάζει με ό, τι εξετάζεται, η Merck επέλεξε να χρησιμοποιήσει το νευροτοξικό και ανοσοενισχυτικό αλουμίνιο AAHS, αντί για ένα αλατούχο εικονικό φάρμακο.
 2. Στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Merck, οι γυναίκες που έλαβαν το εμβόλιο και το “placebo” AAHS εμφάνισαν συμπτώματα που υποδεικνύουν αυτοάνοσες διαταραχές λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου.
 3. Όταν εξετάστηκε το δεύτερο σκεύασμα του εμβολίου Gardasil 9, η Merck χρησιμοποίησε το πρώτο Gardasil ως εικονικό φάρμακο και όχι κάτι αδρανές. Αυτό δεν επιτρέπει μια δίκαιη σύγκριση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η χρήση εμβολίων ως πλασέμπο πλήττει την κλινική δοκιμή και καθιστά δύσκολη ή και αδύνατη την εκτίμηση της πραγματικής ασφάλειας του εμβολίου.

Ανεπαρκής παρακολούθηση στις κλινικές δοκιμές

 1. Μερικοί από τους συμμετέχοντες στη μελέτη - αλλά όχι όλοι- έλαβαν "κάρτες αναφοράς" για την καταγραφή βραχυπρόθεσμων αντιδράσεων όπως ερυθρότητα και φαγούρα. Ενώ οι καρτέλες αναφοράς είχαν χρονική διάρκεια μόλις 14 μέρες, η Merck δεν παρακολούθησε συμμετέχοντες που αντιμετώπισαν σοβαρές ιατρικές καταστάσεις, όπως συστηματικά αυτοάνοσα ή εμμηνορροϊκά προβλήματα. Οι συμμετέχοντες αυτοί παραπονέθηκαν ότι η Merck απέρριψε τις προσπάθειές τους να αναφέρουν τις δυσμενείς παρενέργειες. Σε πολλές περιπτώσεις, η Merck υποστήριξε ότι αυτές οι παρενέργειες «δεν σχετίζονταν με το εμβόλιο».
 2. Το ήμισυ (49,6%) των υποκειμένων της κλινικής δοκιμής που έλαβαν Gardasil ανέφερε σοβαρές ιατρικές καταστάσεις εντός επτά μηνών. Για να αποφύγει η Merck να τις ταξινομήσει ως παρενέργειες, τις απέρριψε ως "νέες ιατρικές καταστάσεις".

Κίνδυνοι έναντι οφελών

 1. Οι ετήσιοι θάνατοι από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στην Αμερική είναι 2,3/100.000. Το ποσοστό θνησιμότητας στις κλινικές δοκιμές για το Gardasil, εν τω μεταξύ, ήταν 85/100.000. Έχει νόημα να κάνετε ένα εμβόλιο του οποίου το ποσοστό θνησιμότητας είναι 37 φορές μεγαλύτερο από εκείνο της ασθένειας που σκοπεύει να αποτρέψει;
 2. Δεν μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν ήδη εκτεθεί στον ιό HPV. Στις κλινικές δοκιμές  για το Gardasil, οι γυναίκες που είχαν ενδείξεις για τρέχουσα λοίμωξη από HPV ή προηγούμενη έκθεση στον ιό παρουσίασαν 44% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης βλάβης στον τράχηλο της μήτρας ή καρκίνου μετά την λήψη του εμβολίου.
 3. Στο φύλλο οδηγιών χρήσης του εμβολίου, που οι περισσότεροι ασθενείς δεν θα διαβάσουν ποτέ, αναγράφει ότι οι γυναίκες είναι 100 φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρό ανεπιθύμητο περιστατικό μετά τον εμβολιασμό, παρά να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
 4. Παρόλο που εμποδίζει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, οι πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος αυτοάνοσο είναι 1.000 φορές περισσότερες από το να σωθούν από τον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
 5. Μπορεί να δώσει στους ανθρώπους μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Οι γυναίκες που κάνουν το Gardasil στην εφηβεία ή προεφηβεία είναι πιθανότερο να παραλείψουν τις εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όταν είναι ενήλικες. Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι το εμβόλιο θα εξαλείψει όλους τους κινδύνους, κάτι που δεν συμβαίνει και ενδέχεται να τους ωθήσει σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.

 

Πηγές

Natural News

Waking Times

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.