Web
Analytics
Αγγίζοντας με...Τέχνη και Αγάπη - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αγγίζοντας με...Τέχνη και Αγάπη

Γράφει: Μαίρη Δ. Γιοβανάκη, Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών (Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Ολιστική Μάλαξη, CreatiVe Healing) 
Απόφοιτος: Natural Health Science, Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η εμπειρία μου με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκίνησε όταν λάμβανα συνεδρίες ρεφλεξολογίας για το πρόβλημά μου (λεύκη). Αυτό είναι είπα! Τώρα το ψάχνουμε! Και από εκείνη την στιγμή άρχισε η ανακάλυψη, η σπουδή, η πρακτική και στην συνέχεια η μαγεία της γνώσης και της προσφοράς για την θεραπεία!

Οι θεραπευτικές τέχνες είναι γοητευτικές για μένα. Το να αγγίζεις θεραπευτικά είναι η ανάγνωση, είναι το άκουσμα, είναι η ανταπόκριση, είναι η εμπιστοσύνη, είναι η πρόθεση, είναι η αγάπη!

Τα εσωτερικά ακούσματα με κατακλύζουν κάθε φορά στις συνεδρίες και έτσι αρχίζει η συνεργασία, η ανταπόκριση και τότε ξεκινάει η συνομιλία μας!

Αισθάνομαι πολλές φορές το σώμα φοβισμένο, διστακτικό, σφιγμένο, περίεργο...

Δεν επιτρέπει την παρέμβαση... και αμφισβητεί!

Αμφισβητεί, γιατί κατά βάθος, πολύ βαθιά, δεν πιστεύει ότι το αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του! Πόσο άδικο αυτό το συναίσθημα! Τι πλάνη! Το σώμα γνωρίζει, γιατί είναι κατασκευασμένο με υποδοχείς και κομβικά σημεία από την πάνσοφη
συμπαντική πηγή, που όταν ενεργοποιούνται από τους χειρισμούς μας, το αποτέλεσμα είναι η επαναφορά στην φυσιολογία που μας αξίζει να βιώνουμε!

Ξεκινάω με συγκέντρωση και πολύ αργά, μα πολύ αργά κινούμαι και... ακούω. Πιστέψτε με, ακούω, μιλάμε και μιλάμε σε χαμηλούς τόνους, ψιθυριστά, δειλά.

Η εμπιστοσύνη δεν αργεί να μας επισκεφτεί!

Η χαλάρωση είναι το επίτευγμα... Η εμπιστοσύνη έκανε το θαύμα της! Το σώμα με την σοφία του, μπαίνει στην χαλαρωτική συχνότητα που γνωρίζει πολύ καλά! Η πορεία μας είναι να φθάσουμε στο σημείο, το θέμα, την αιτία! Την αιτία του μπλοκαρίσματος. Της μη διαθεσιμότητας. Της κλειστής πύλης.

Η πρόθεσή μας (με γνώση και αγάπη) είναι να ανοίξουμε την πύλη. Να βοηθήσουμε να συνδεθεί πάλι η ύπαρξη με την πηγή της αυτοθεραπείας. Τα βιολογικά υλικά κάνουν αυτό που πρέπει... Οι μηχανισμοί μπαίνουν σε εφαρμογή.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το γιατί ο άλλος έφθασε στο μπλοκάρισμα!

Ας ξοδέψουμε χρόνο δικό μας για να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη του! Οι στιγμές της εμπιστοσύνης και της χαράς, είναι μοίρασμα, είναι γέφυρες για να φύγουμε από το λάθος... Όλες οι στιγμές τού ΜΑΖΙ μας σώζουν όλους!

Πιστέψτε με γίνεται... και η ανακούφιση είναι μεγάλη. Και για τους δύο μας. ανοίγουν πόρτες και εμείς μπαίνουμε στα ενδόμυχα και τα αγκαλιάζουμε με αγάπη και πρόθεση συνεργασίας!

Ας μιλήσουμε από την καρδιά μας (4ο τσάκρα). Ας συνδέσουμε νοητικά, τα καρδιακά μας κέντρα. Εκείνοι και εμείς! Μας κάνει πιο ευφυείς η κατανόηση από καρδιάς, διότι αν απλώς κατανοώ διανοητικά τον άλλον χωρίς να υπάρχει και η συναισθηματική κατανόηση, χάνω βασικότατες πληροφορίες.

Ας τους διδάξουμε να αρχίσουν να δείχνουν συμπόνια και καλοσύνη στον εαυτό τους!

Να τους υποδείξουμε με αγάπη, πως εάν ένα σημείο είναι μπλοκαρισμένο, μπορεί να έχει εμπειρίες και συνεργασία από τα άλλα, αλλά δεν θα είναι μόνιμες, ολοκληρωμένες κι αυτό είναι ανισορροπία.

Να καταφέρουμε να κατανοηθεί και να πραγματοποιηθεί, ότι το ποσοστό της ποιότητας των συστημάτων μας, θα είναι ανάλογο με το επιθυμητό ποσοστό θεραπείας που λαμβάνουμε!

Να κατανοήσουμε ότι το σώμα μας είναι ο δάσκαλός μας που μας υποδεικνύει και μας διδάσκει το τι μας λείπει, τι χρειάζεται να σταματήσουμε και τι να αρχίσουμε για να είναι η ζωή μας η «εργασία» μας και όχι η «αγγαρεία» μας.

Ας καταφέρουμε λοιπόν να «σβήσουμε» οτιδήποτε μας σκοτώνει και να «γράψουμε» ξανά στο σώμα, στην ψυχή και στο πνεύμα το θαύμα της ζωής, της χαράς και της απόλαυσης!
Ό,τι και να συμβαίνει, να μένουμε μαζί και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Εμείς με την γνώση και την πρόθεση κι εκείνοι με την εμπιστοσύνη και την αποδοχή!

 

Συμβουλή: Προσοχή, με σύνεση όμως, γιατί αν εισχωρήσουμε επιπόλαια και ανεξέλεγκτα μέσα στο πρόβλημα τους, δεν θα είναι κανείς εκεί για να μας βγάλει έξω!

 

Μαίρη Δ. Γιοβανάκη, Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών (Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Ολιστική Μάλαξη, CreatiVe Healing)
Απόφοιτος: Natural Health Science, Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.