Web
Analytics
Λιώτη Νίκη, Ψυχολόγος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Λιώτη Νίκη, Ψυχολόγος

Βιογραφικό

Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων. Παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" - Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων.

Έχει εργαστεί εθελοντικά στους εξής φορείς:

 • Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Κέντρο Υποστήριξης Νέων: συμμετοχή σε δραστηριότητες απασχόλησης των παιδιών - ενισχυτική διδασκαλία - ψυχολογική στήριξη των παιδιών
 • Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων: διδασκαλία ελληνικών στους μετανάστες - συναισθηματική υποστήριξη και συζήτηση με τους ασυνόδευτους ανήλικους
 • "Αχτίδα" Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β. Ελλάδος: παροχή βοήθειας στα αυτιστικά παιδιά για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μάθησης και δεξιοτήτων αυτοβοήθειας, το κοινωνικό παιχνίδι, τη λεκτική συμπεριφορά και τις γνωστικές παρεμβάσεις

Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς, στους οποίους έχει τις εξής αρμοδιότητες:

 • Παρατήρηση των παιδιών και αλληλεπίδραση μαζί τους
 • Εντοπισμός των προβλημάτων και των δυσλειτουργικών συμπεριφορών των παιδιών και προσπάθεια αντιμετώπισής τους
 • Μουσικοχορευτική αγωγή με στόχο να πειραματιστούν τα παιδιά μέσα από την κίνηση, να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να εκφραστούν μέσα από τα διαφορετικά είδη μουσικής και χορού.
 • Θεατρικό - Παιδαγωγικό Παιχνίδι που δομείται γύρω από ποικίλα θέματα (διαφορετικότητα, αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, θετικός τρόπος σκέψης κ.ά.) και περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως μίμηση, παντομίμα, παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμός κ.ά.
 • Συντονισμός σχολών γονέων

Εισηγείται σεμινάρια στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής με θέματα όπως "Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών", "Συναισθήματα - Σώμα - Πεποιθήσεις - Επικοινωνία" και "Μεγαλώστε αγαπημένα αδέρφια".

Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και ενήλικες ιδιωτικά ή μέσω skype.

Αρθρογραφεί για τα διαδικτυακά περιοδικά e-goneis.gr, e-psychology.gr, kidsgo.com.cy, cretamums.gr και epaggelmagynaika.gr.

Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής, όπως:

 • Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή: Ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχολογίας 300 ωρών με θεματική: «Ειδική Αγωγή» Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ΚΕΚ Όραμα» (Σεπτέμβριος 2013 – Ιούνιος 2014)
 • Επιμόρφωση στο Ψυχόδραμα και τη Δραματοθεραπεία: Θεατρολογία – Θεατρικό παιχνίδι – Ψυχόδραμα – Δραματοθεραπεία και ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην εκπαίδευση ενηλίκων Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ΚΕΚ Όραμα» (Σεπτέμβριος 2013 – Ιούνιος 2014)
 • Ταχύρρυθμο σεμινάριο Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Θεραπείας CBT: Εισαγωγή στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Κλινική Συνέντευξη Αξιολόγησης, Θεραπευτικές Δεξιότητες Γνωσιακής- Συμπεριφορικής Θεραπείας και : Κατάθλιψη, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, Κοινωνική Φοβία, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Διαταραχή Πανικού Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής, Αθήνα (Απρίλιος 2014)
 • Σεμινάρια Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης Αρμονική Ζωή, Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2009 – Ιούνιος 2015)
 • «Focused Thinking», Silva Course Θεσσαλονίκη (Νοέμβριος 2006)
 • Τριήμερο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Music Therapy: Music – Soul – Body» Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ιανουάριος 2014)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κιν: 6948950371
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νίκη Λιώτη

Ψυχολόγος Α.Π.Θ - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

 

Ιστότοπος: https://www.psychologos-liotiniki.com/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.