Web
Analytics
Τσεκούρας Νικόλαος MD, ECFMG,PhD - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τσεκούρας Νικόλαος MD, ECFMG,PhD

Βιογραφικό

Σπουδές – εξειδίκευση

Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο (Παλαμαϊκή Σχολή) της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων εισήχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε στις 23/7/1999.

Ειδικεύθηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική (2002 – 2005) και εξειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική (2005 -2009) στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ») λαμβάνοντας τον τίτλο της Αγγειοχειρουργικής στις 12/3/2010.

Πριν το πέρας της εξειδίκευσης στην Αγγειοχειρουργική, στις 9 Ιουλίου του 2008, αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, μετά από την υποβολή της διδακτορικής του διατριβής η οποία αξιολογήθηκε με «'Αριστα».

Είναι κάτοχος της Αμερικάνικης Πιστοποίησης Αποφοίτων Ιατρικών Σχολών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών (ECFMG Certification) καθώς και της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες (USMLE) κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Επαγγελματική εμπειρία - ενδιαφέροντα

Από τον Ιούνιο του 2010 - Ιούνιος 2011 διατέλεσε Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής και Υπεύθυνος του τμήματος Περιφερικής Αγγειοπάθειας στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Αττικού Γενικού Νοσοκομείου.

Τo 2011 μετέβη στις ΗΠΑ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2013 διατελώντας Συνεργάτης Αγγειοχειρουργικής στο Αγγειοχειρουργικό Κέντρο Jobst (Toledo, Ohio, University of Michigan, USA) υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Michigan, Anthony J. Comerota. Την ίδια χρονική περίοδο, συμμετείχε σε ερευνητικές και κλινικές δραστηριότητες των κέντρων αγγειοχειρουργικής των Πανεπιστημίων του Michigan (University of Michigan, Ann Arbor) και Πανεπιστημίου του Toledo (University of Toledo, Ohio), πάνω σε θέματα ενδαγγειακής χειρουργικής, τόσο αρτηριακών όσο και φλεβικών παθήσεων.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2013 δραστηριοποιείται ως ιδιώτης αγγειοχειρουργός, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Γ' Αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου "Metropolitan General". Στα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι οι σύγχρονες επιλογές διάγνωσης και θεραπείας της περιφερικής αγγειοπάθειας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών συνέδριων με παρουσιάσεις, ομιλίες και εργασίες του έχουν βραβευτεί σε 2 διεθνή και σε 1 Ελληνικό συνέδριο. Έχει επίσης αποτελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 11ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών (4/2009).

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας Ohio (ΗΠΑ).

ΕΡΕΥΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Επιλεγμένα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια

 • Management of Aortic Rupture Workshop in Zurich, Switzerland on 30 November – 02 December 2013. European Society for Vascular Surgery.
 • 30th Annual UCLA Symposium: A Comprehensive Review and Update of What’s New in Vascular and Endovascular Surgery at Loews Hollywood Hotel, Hollywood, California, USA on 9/10/2012 – 9/13/2012. The David Geffen School of Medicine at UCLA (University of California, Los Angeles, USA).
 • GORE TAG Thoracic Endoprosthesis Clinical Training Program. October 5th
 • Attendant of a Reno-Vascular Intervention Course (RAS-1) by Dr. Keith Blanshard on June 21, 2006. Leicester Gen. Hospital, Clinical Education Centre, United Kingdom.
 • Basic Surgical Skills Course held on 6/2-4/2005. Course administrator was Mr. W.E.G. Thomas (on behalf of the Royal College of Surgeons of England). The Royal College of Surgeons of England. Experimental-Research Center ELPEN PHARMA CO. INC, Greece.
 • ATLS Course (Basic Trauma Life Support) at February 9-10, 2001. Course Serial Number: 20864-P. American College of Surgeons-Hellenic Chapter, Greece University of Patra, Medical School, General Hospital of Rio, Hellenic National Center of ATLS.

Βραβεία / Διακρίσεις

 • Α’ Βραβείο για την καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση στο ΧΧΙΙ Παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Αγγειολογίας, 24-28 Ιουνίου 2006, Λισαβόνα, Πορτογαλίας. Τίτλος: Internal Carotid Artery Restenosis: Treatment with the Use of Endoluminal Stents.
 • Γ’ Βραβείο για την καλύτερη προφορική ανακοίνωση στο 17ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αγγειοχειρουργικής (Congress of the Mediterranean League of Angiology and Vascular Surgery, 25-28 April 2007, Lefkosia Cyprus. Title: Endovascular Treatment of Ruptured Infected Femoral Artery Pseudoaneurysms.Tsekouras NS, Klonaris CN et al.
 • Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών (Αθήνα, 16-17 Απριλίου 2010) με τίτλο: ‘Ο ρόλος της ηχογένειας της καρωτιδικής πλάκας στην ευαισθησία των καρωτιδικών υποδοχέων’. Τσεκούρας και συν.

Ακαδημαϊκή έρευνα/ Δημοσιεύσεις

 • Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου των Αθηνών σε συνεργασία με την Α’ Χειρουργική Κλινική Παν/μίου Αθηνών (ΠΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ») και έλαβε τον ανώτατο βαθμό «?ριστα». Ο τίτλος ήταν: “Μεταβολές της ευαισθησίας των τασεοϋποδοχέων του αυτονόμου νευρικού συστήματος, σε ασθενείς μετά από καρωτιδική ενδαρτηρεκτομή και συσχέτιση των ευρημάτων με τα υπερηχογραφικά χαρακτηριστικά της καρωτιδικής πλάκας”. Τα αποτελέσματα της μελέτης έχουν δημοσιευθεί στο εγκυρότερο Αμερικάνικο Αγγειοχειρουργικό περιοδικό “Journal of Vascular Surgery (2011 και 2012)”.
 • Ερευνητής στην διεθνή πολυκεντρική μελέτη TAMARIS στο Αττικό Παν/κό Νοσοκομείο από 6/2010 έως 7/2011 (μελέτη αγγειογενετικών παραγόντων στην κρίσιμη ισχαιμία των κάτω άκρων).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Μιλτιάδου 1, Κηφισιά, 14562
Τηλ: 2106215855
Κιν: 6977741191
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νικόλαος Τσεκούρας, MD, ECMMG, PhD

Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Metropolitan General
τ. Clinical Fellow Jobst Vascular Institute / University of Michigan/ USA

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.dr-tsekouras.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.