Web
Analytics
Αιτιολογικοί παράγοντες νευρολογικών διαταραχών - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αιτιολογικοί παράγοντες νευρολογικών διαταραχών

Τα συμπτώματα διαταραχής του νευρικού συστήματος ποικίλλουν από τον πόνο όπως η νευραλγία και οι νευροπάθειες, τις διαταραχές αίσθησης και αντίληψης, τα νευροφυτικά συμπτώματα, τις διαταραχές κινητικότητας όπως τρόμος και παράλυση ως και τις ψυχολογικές παθήσεις όπως κατάθλιψη, ανησυχία, έλλειψη συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα.

Οι συνηθέστερες αιτίες των νευρολογικών διαταραχών είναι η μόλυνση με βαρέα μέταλλα ή νευροτοξικά χημικά όπως π.χ. τα εντομοκτόνα και τα φυτοφάρμακα, νευροτροπικούς ιούς (π.χ. ερπητοϊοί), βακτήρια (π.χ. βορρελίωση), παράσιτα, εμβόλια, οι αλλεργικές ή δυσανεκτικές αντιδράσεις, οι ψυχολογικοί παράγοντες. Σε μερικές διαταραχές η σύνδεση μεταξύ των τοξινών, των παθογόνων μικροοργανισμών και των συμπτωμάτων είναι γνωστή και αποδεκτή από την κλασσική ιατρική. Εντούτοις, αυτές οι επιβλαβείς επιρροές δεν μπορούν πάντα να ανιχνευτούν μέσω των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπευτικές δυνατότητες της συμβατικής ιατρικής που πολύ συχνά είναι περιορισμένες και συσχετίζονται με παρενέργειες.

Οι ενεργειακές μέθοδοι διάγνωσης είναι πολύ πιο ευαίσθητες, ειδικά στον εντοπισμό τέτοιων επιβαρυντικών παραγόντων, τόσο στην υλική τους παρουσία όσο και στο ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Το τελευταίο αφορά την ενεργειακή πληροφορία που μένει κατεγραμμένη στο σώμα μετά από τη μολυσματική επαφή με μια τοξίνη. Έτσι γίνεται δυνατό να μετρηθεί η φυσική επαφή με μια ουσία που συντελέστηκε στο παρελθόν και που έχει αποδιοργανωτική επίπτωση. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να εξουδετερωθεί η επίδραση της ουσίας, μέσω της φυσικής αποβολής της από τον οργανισμό ή της διαγραφής του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Κλινικά παραδείγματα

Ένας 35-χρονος άνδρας εμφάνισε τρόμο στο αριστερό χέρι, ημικρανίες και διαλείψεις μνήμης. Δίνοντας το ιστορικό του αποκάλυψε ότι ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει αντιτετανικό εμβόλιο και εμβόλιο ηπατίτιδας Β, καθώς κι ότι, λόγω ταξιδιού, είχε πάρει φάρμακα κατά της ελονοσίας. Η ημικρανία ξεκίνησε ένα μήνα μετά τους εμβολιασμούς κι ο τρόμος του χεριού στους επόμενους 4-5 μήνες. Μετά από 12 θεραπείες βιοσυντονισμού, που εξάλειψαν μεταξύ άλλων την παρενέργεια των εμβολίων, οι ημικρανίες και οι διαλείψεις μνήμης εξαφανίστηκαν, ενώ ο τρόμος είχε σχεδόν θεραπευτεί. Εμφανιζόταν σε ήπια μορφή μόνο σε αγχώδεις καταστάσεις.

Ένα αγοράκι 18 μηνών είχε αναπτυξιακές διαταραχές κι έκλαιγε ασταμάτητα. Δεν μπορούσε να καθίσει ούτε μπουσουλούσε. Οι γιατροί μιλούσαν για αυτισμό. Η μητέρα του είπε ότι μετά από ένα εξαπλό εμβολιασμό στην ηλικία των 8 εβδομάδων αντέδρασε με υψηλό πυρετό και σπασμούς. Και σε αυτό το περιστατικό ο εμβολιασμός ήταν ο αιτιολογικός παράγοντας καθώς και μια τροφική δυσανεξία. Μετά από έξι θεραπείες βιοσυντονισμού η αλλαγή ήταν δραματική. Το αγοράκι έκανε οπτική επαφή και είχε συνείδηση του περιβάλλοντός του.
Μετά από άλλες έξι θεραπείες μπορούσε να καθίσει χωρίς βοήθεια. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας το παιδί περπατούσε και έλεγε απλές λέξεις.

Ο Αιγύπτιος γιατρός Hary Monkos ανέφερε στο Διεθνές Συνέδριο Βιοσυντονισμού Bicom το 2004, τα θεαματικά αποτελέσματα που είχε στην θεραπεία παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, από το συνδυασμό βιοσυντονισμού με φυσικοθεραπείες.

Ένας 49-χρονος άνδρας έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη, έλλειψη ζωτικότητας, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης. Τα πρώτα συμπτώματα της κόπωσης είχαν εμφανιστεί από το 1982 συνοδευόμενα με δερματικά εξανθήματα, κνησμό, πόνο στα γόνατα, στη μέση και στον αυχένα, μούδιασμα στα χέρια. Τέσσερα χρόνια αργότερα προστέθηκαν κατάθλιψη, προβλήματα συγκέντρωσης και κακή όραση. Εμφάνισε ενδοφθαλμική πίεση και ήπια παράλυση της αριστερής πλευράς του προσώπου. Το 1988 νοσηλεύτηκε με δυνατούς πόνους στο στέρνο, χωρίς να διαπιστωθεί έμφραγμα. Μετά από ένα σφράγισμα δοντιού με αμάλγαμα εμφάνισε δυνατούς πονοκεφάλους, οι οποίοι υποχώρησαν όταν το σφράγισμα αφαιρέθηκε. Η επίσημη διάγνωση ήταν ψυχοσωματική διαταραχή. Στράφηκε στη μέθοδο του βιοσυντονισμού για βοήθεια. Το ιστορικό του έδειχνε πιθανή επιβάρυνση από συντηρητικά ξύλου κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο σπίτι του. Ανιχνεύτηκε, όντως, επιβάρυνση από PCB (πολυχλωριωμένο διφαινύλιο), η οποία διαπιστώθηκε και στη γυναίκα και το γιο του. Επιπλέον βρέθηκε επιβάρυνση από συντηρητικά ξύλου, αμάλγαμα και δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας εξάλειψης των χημικών, η κατάθλιψη εξαφανίστηκε, ενώ κατά τη θεραπεία απευαισθητοποίησης από το γάλα θεραπεύτηκαν οι πόνοι στις αρθρώσεις και το στέρνο, καθώς και η ενδοφθαλμική πίεση. Ένιωθε σαν να ξαναγεννήθηκε. Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων, η οικογένειά του κι αυτός άλλαξαν σπίτι.

Οι σωματικές και ψυχολογικές διαταραχές που οφείλονται σε τοξικές ουσίες ειδικά σε κτίρια με κακό αερισμό είναι πλέον γνωστές ως «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου».

Ένα άλλο σύνδρομο που αποτελεί πρόκληση για γονείς και παιδαγωγούς είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ADD) που μπορεί να συνοδεύεται από υπερκινητικότητα. Τα ενεργειακά διαγνωστικά τεστ βρίσκουν: αλλεργίες ή δυσανεξίες στο γάλα, το στάρι, τη ζάχαρη, τις χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά, καντιντίαση, επιβάρυνση με ερπητοϊό, βαρέα μέταλλα, χημικά, εμβόλια, φάρμακα. Υπάρχουν περιστατικά όπου το παιδί φέρει επιβάρυνση από ουσίες που πήρε η μητέρα κατά την εγκυμοσύνη (π.χ. μαριχουάνα, ηρεμιστικά). Ένα 5-χρονο αγόρι είχε οξεία διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Διαγνώστηκαν τροφικές αλλεργίες και παρενέργειες κατόπιν εμβολιασμού. Μετά από 6 θεραπείες βιοσυντονισμού για την εξάλειψη των παρενεργειών από τα εμβόλια, η συμπεριφορά του παιδιού είχε αλλάξει εντελώς. Στη συνέχεια έγινε θεραπεία απευαισθητοποίησης σε τροφές.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.