Web
Analytics
Βιοφυσική Διάγνωση και Θεραπεία των Αλλεργιών - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βιοφυσική Διάγνωση και Θεραπεία των Αλλεργιών

Μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο ορόσημο που αναφέρεται στη βιοφυσική διάγνωση και θεραπεία των αλλεργιών. Συγγραφέας του είναι ο Αυστριακός Παιδίατρος Peter Schumacher, ο οποίος αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια ως πανεπιστημιακός γιατρός, σε κάποια στιγμή της ιατρικής του σταδιοδρομίας άρχισε να έχει αμφιβολίες σχετικά με την προσέγγιση της αλλοπαθητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση των παθήσεων.

Τον απογοήτευσε το γεγονός ότι πολλοί από τους ασθενείς που είχε θεραπεύσει, δεν κατάφεραν να ανακτήσουν ή/και να διατηρήσουν την καλή τους υγεία. Έχοντας κάνει αυτές τις συνειδητοποιήσεις στράφηκε στην ολιστική ιατρική με τον εντελώς εναλλακτικό της τρόπο σκέψης. Εδώ το πρότυπο είναι όχι η καταστολή των συμπτωμάτων, αλλά η ενίσχυση των θεραπευτικών δυνάμεων που κρύβει κάθε οργανισμός. Αρχικά ασχολήθηκε με μια μέθοδο που βασιζόταν στη φυσική. Ξεκίνησε έτσι μια εποχή σημαντικών αποκαλύψεων, όπως αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου του. Η εφαρμογή δε των γνώσεων, που κέρδισε μέσω της θεραπείας, επέφερε αποτελέσματα που παλιότερα θα θεωρούνταν απίστευτα και ανεξιχνίαστα.

Στο βιβλίο του παρουσιάζει με απλουστευμένο τρόπο τις αρχές της κβαντικής φυσικής που εξηγούν το λόγο που οι ενεργειακές θεραπείες είναι αποτελεσματικές. Αναφέρεται σε φαινόμενα που επηρεάζουν τον οργανισμό μας και τον κάνουν πιο ευάλωτο στις ασθένειες και ειδικότερα στις αλλεργίες. Με λεπτομέρεια αναφέρεται σε όλες τις μορφές αλλεργικών διαταραχών, δίνοντας άφθονο υλικό από την πλούσια και πολυετή εμπειρία του.

Ο Peter Schumacher εξειδικεύτηκε στη μέθοδο του βιοσυντονισμού BICOM. Επί σειρά ετών συνέλλεγε δεδομένα από τις θεραπείες και διεξήγαγε κλινικές μελέτες στους ασθενείς του για να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα της κάθε θεραπευτικής προσέγγισης. Συντέλεσε έτσι στην βελτίωση και εξέλιξη της μεθόδου, ενώ ταυτόχρονα δίδασκε σε συναδέλφους του, γιατρούς και φυσικοπαθητικούς, τον τρόπο διάγνωσης και αντιμετώπισης των οξέων και χρόνιων αλλεργικών παθήσεων.

Προσωπικά, θεωρώ το βιβλίο αυτό ως τη "Βίβλο" των αλλεργιών. Όταν πριν 12 χρόνια στράφηκα, από ανάγκη, στη μέθοδο του βιοσυντονισμού, λόγω της ατοπικής δερματίτιδας που είχε εμφανίσει η κόρη μου από τον πρώτο μήνα της ζωής της, ζήτησα να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο. Μου πρότειναν το συγκεκριμένο βιβλίο και διαβάζοντάς το κατέληξα στο να αλλάξω και τη δική μου άποψη σχετικά με τα φαινόμενα γύρω από την υγεία. Συνέβαλε βέβαια σε αυτό και η επιτυχία των θεραπειών στην κόρη μου.

Η πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα της μεθόδου του βιοσυντονισμού BICOM στη θεραπεία των διαφόρων μορφών αλλεργίας επιβάλλει την ενασχόλησή μας με αυτές τις παθήσεις. Άλλωστε, τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο αριθμός των αλλεργικών ασθενών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Δεκάδες κλινικές μελέτες, με υψηλό επίπεδο απόδειξης, αποδεικνύουν την επιτυχία της μεθόδου με τη συσκευή BICOM τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία. Αυτό άλλωστε οδήγησε και το Ανώτερο Δικαστήριο του Μονάχου στην αναγνώριση αυτής της μορφής θεραπείας. Στις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου ξεπερνάει το 90%! Αυτό σημαίνει ότι 9 από 10 άτομα θα ιαθούν ή τουλάχιστον θα βελτιωθούν ως προς τα αλλεργικά τους συμπτώματα.

Η εποχή της εαρινής αλλεργίας αρχίζει. Ήδη έχουν παρουσιαστεί αλλεργικά συμπτώματα σε άτομα που αντιδρούν στις κάμπιες και τη γύρη του πεύκου. Η ιδιομορφία της μεθόδου του βιοσυντονισμού είναι ότι χρειάζονται λιγότερες θεραπείες όταν μπορεί να γίνει αποφυγή από την επαφή με την αλλεργιογόνα ουσία. Αυτό σημαίνει ότι την εποχή που το φυτό, που προκαλεί στον ασθενή αλλεργία, είναι ανθισμένο θα είναι πιο δύσκολη η θεραπεία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που έχει κάποιος αλλεργία στη γύρη του πεύκου χρειάζονται συνήθως 1 - 2 θεραπείες για την εξάλειψή της.

Εάν όμως η θεραπεία γίνει την εποχή που η γύρη του πεύκου βρίσκεται στην ατμόσφαιρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η αποφυγή της επαφής με τη γύρη αυτή, μπορεί να χρειαστούν και 3 θεραπείες. Ο ασθενής νιώθει ανακούφιση των συμπτωμάτων του από την πρώτη φορά, αλλά εάν το ποσοστό γύρης στον αέρα είναι πολύ υψηλό, τότε είναι πιθανό να νιώσει καλύτερα μετά τη δεύτερη συνεδρία.

Υπάρχει εποχικότητα όσον αφορά την παρουσία των φυτικών αλλεργιογόνων στον αέρα. Έτσι, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αμυγδαλιάς, ο Μάρτιος του πεύκου, ο Απρίλιος της λεύκας, της πασχαλιάς, της λεμονιάς και νεραντζιάς, ο Μάιος της ελιάς, ενώ το φημισμένο περδικάκι ταλαιπωρεί τα θύματα του από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο. Βέβαια υπάρχουν περίπου 100 κύρια αλλεργιογόνα, των οποίων η γύρη προκαλεί συμπτώματα σε παιδιά και ενήλικες, όπως ρινίτιδα, επιπεφυκίτιτδα, ιγμορίτιδα, δερματίτιδα, έκζεμα, εξάνθημα, κνησμό, άσθμα.

Μεταξύ άλλων, σημαντικά αλλεργιιογόνα είναι τα γρασίδια, τα ζιζάνια, τα αγρωστώδη, οι θάμνοι και τα δέντρα αλλά και μύκητες που πολλαπλασιάζονται σε συνθήκες υγρασίας και ζέστης.

Ο βιοσυντονισμός BICOM είναι μια αξιόπιστη κι αναίμακτη μέθοδος διάγνωσης των αλλεργιογόνων αλλά και φυσική και ανώδυνη μέθοδος αποτελεσματικής αντιμετώπισης των αλλεργιών, χωρίς παρενέργειες. Προτείνω ανεπιφύλακτα την ανάγνωση του βιβλίου «Βιοφυσική Διάγνωση και Θεραπεία των Αλλεργιών - Βιοσυντονισμός: Νέοι Ορίζοντες στην Αντιμετώπιση των Ασθενειών» σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα ενεργειακά φυσικά φαινόμενα που διέπουν τις λειτουργίες και αντιδράσεις του οργανισμού.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.