Web
Analytics
Βιοσυντονισμός: Η Φυσική Θεραπεία των Λοιμώξεων - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βιοσυντονισμός: Η Φυσική Θεραπεία των Λοιμώξεων

Το πρόβλημα της αντιμετώπισης των λοιμώξεων είναι πολύ σοβαρό παγκοσμίως, αφού στατιστικά περίπου το 1/3 των θανάτων οφείλεται σε αυτές. Λοίμωξη είναι η επιβάρυνση του οργανισμού από ένα κρίσιμο αριθμό μικροβίων τα οποία φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον συγκεκριμένο ιστό. Τα μικρόβια αυτά, που μπορεί να είναι ιοί, βακτήρια, παράσιτα ή μύκητες, άμεσα ή έμμεσα, προκαλούν αντίδραση φλεγμονής και δίνουν την κλινική εικόνα λοίμωξης. Αντ' αυτού, ο όρος μόλυνση σημαίνει ύπαρξη μικροοργανισμών χωρίς την πρόκληση φλεγμονής.

Ανάλογα με το μικρόβιο που προκαλεί τη φλεγμονή υπάρχουν και τα αντίστοιχα φάρμακα. Για την καταπολέμηση των βακτηρίων χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά, των ιών τα αντι-ιικά, των παρασίτων τα αντιπαρασιτικά, των μυκήτων τα αντιμυκητιακά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι για πολλούς ιούς δεν υπάρχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ότι τα φάρμακα και κυρίως τα αντιβιοτικά προκαλούν παρενέργειες, καθώς και ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά.

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει στην εμφάνιση βακτηρίων ανθεκτικών στη δράση των φαρμάκων. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις λοιμώξεις σε ανθεκτικά στην αντιβίωση μικροβιακά στελέχη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χορηγείται αντιβίωση ακόμα και όταν αυτή δεν χρειάζεται, όπως στην περίπτωση ίωσης ή ωτίτιδας που οφείλεται σε ιό. Επίσης, πολλοί άνθρωποι ξεκινούν αγωγή αντιβίωσης αλλά την σταματούν μετά την 2η-3η μέρα, όταν αισθανθούν καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο τα βακτηρίδια που παρέμειναν μεταλλάσσονται και γίνονται ανθεκτικά στη συγκεκριμένη αντιβίωση. Τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν μόνο τα παθογόνα βακτήρια αλλά και τα καλά, αυτά που βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού (π.χ. φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου και του κόλπου). Για αυτό και οι πιο συχνές παρενέργειες μιας αντιβιοτικής αγωγής είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές και η κολπίτιδα.

Υπάρχει μια απόλυτα φυσική μέθοδος που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε λοίμωξη χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Είναι χωρίς παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία. Η μέθοδος, που ονομάζεται βιοσυντονισμός, επιτρέπει να γίνει διάγνωση ως προς το είδος του μικροοργανισμού που προκαλεί τη λοίμωξη, αλλά και την καταπολέμηση του παθογόνου οργανισμού καθώς και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια συσκευή βιοσυντονισμού (Bicom), η οποία σκανάρει και επεξεργάζεται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπει είτε το σώμα μας, είτε οι διάφορες ουσίες, όπως οι τροφές, οι βιταμίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα αλλεργιογόνα, είτε στην προκειμένη περίπτωση οι διάφοροι μικροοργανισμοί.

Η θεραπεία έγκειται στην αποστολή στο σώμα μας του ηλεκτρομαγνητικού σήματος, που εκπέμπει ο επιβαρυντικός παράγοντας, μετά τη μετατροπή του σε αμιγώς μαγνητικό και την αντιστροφή της φάσης του. Αυτή η αντιστροφή φάσης του αρχικού σήματος προκαλεί την εξουδετέρωση της επίδρασης του παράγοντα αυτού στον οργανισμό μας και την εξάλειψή του.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι πολύ υψηλή. Τουλάχιστον στα 8 από τα 10 περιστατικά καταφέρνει να εξαλείψει τη λοίμωξη με 2-5 επισκέψεις. Ο αριθμός των εφαρμογών εξαρτάται από τη σοβαρότητα της λοίμωξης αλλά και τη χρονιότητά της.

Οι οξείες λοιμώξεις δίνουν εμφανή κλινικά συμπτώματα όπως πυρετός, πόνος (μυαλγίες, αρθραλγίες, κεφαλαλγία, σπλαχνικός πόνος), εξανθήματα, συστηματικές εκδηλώσεις κ.ά. Στην περίπτωση αυτή οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν το είδος του μικροβίου που προκαλεί την ασθένεια.

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού το ίδιο εύκολα μπορεί να γίνει η διάγνωση όσο και η αντιμετώπιση του μικροβίου ενώ θα χρειαστούν 1-3 εφαρμογές. Αυτό ισχύει για κάθε είδος λοίμωξης όπως π.χ. κρυολόγημα, ίωση, λοιμώδης μονοπυρήνωση, έρπης ζωστήρας, ωτίτιδα, οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, του δέρματος, ουρολοίμωξη, γαστρίτιδα από ελικοβακτηρίδιο, γαστρεντερίτιδα.

Οι χρόνιες λοιμώξεις συχνά οδηγούν σε χρόνια κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, νευραλγία τριδύμου, κεφαλαλγία, μυαλγία, αρθρίτιδα, επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις ή κολπίτιδες, πνευμονοπάθεια, διαταραχές πέψης και λειτουργίας του εντέρου, ακμή, χρόνιο κνησμό, προστατίτιδα, στειρότητα ακόμα και καρκίνο. Σε πολλά από αυτά τα περιστατικά, οι εργαστηριακές εξετάσεις συχνά αποτυγχάνουν στον εντοπισμό του παθογόνου παράγοντα. Αντιθέτως, με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού η ταυτοποίησή του είναι δυνατή και, το σημαντικότερο, το ίδιο και η εξουδετέρωσή του.

Βέβαια, εξαιτίας της χρονιότητας της πάθησης, η εξάλειψη του αιτιολογικού παράγοντα μπορεί να χρειαστούν 3-5 εφαρμογές. Οι επαναλήψεις γίνονται ανά εβδομάδα ή ακόμα και ανά μήνα, ανάλογα την περίπτωση.

Μερικά παραδείγματα αντιμετώπισης χρόνιων μορφών λοίμωξης είναι η εξουδετέρωση - του ιού των κονδυλωμάτων,

 • κάθε τύπου έρπητα,
 • του ιού Ebstein-Barr (προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση και συχνά οδηγεί σε χρόνια κόπωση),
 • του ιού Verucca που προκαλεί μυρμηγκιές,
 • του κωλοβακτηριδίου στην περίπτωση επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων,
 • ψευδομονάδας, πρωτέα, σταφυλόκοκκου, στρεπτόκοκκου και άλλων βακτηριδίων που προκαλούν μεταξύ άλλων δερματικές λοιμώξεις ή λοιμώξεις του αναπνευστικού,
 • χλαμυδίων, ουρεοπλάσματος, μυκοπλάσματος (χρόνια κολπίτιδα ή προστατίτιδα),
 • μυκητίασης του εντέρου ή του κόλπου,
 • σαλμονέλλας και παρασίτων στην περίπτωση χρόνιων γαστρεντερικών διαταραχών,
 • του ελικοβακτηριδίου που προκαλεί γαστρικά προβλήματα,
 • βορελλίωσης ή τοξοπλάσμωσης που προκαλεί αρθρίτιδες και μυαλγίες, διόγκωση των λεμφαδένων,
 • μυκήτων και βακτηρίων, όπως η λεγιονέλλα, που προκαλούν ιγμορίτιδα ή πνευμονία, - της λεισμανίας που προκαλεί τη νόσο καλααζάρ στα ζώα και τον άνθρωπο,
 • εμβολίων που μπορεί να οδηγήσουν σε κεφαλαλγίες, κοιλιακό άλγος, δέκατα, κόπωση και νευρολογικές διαταραχές.

Επιπλέον, η μέθοδος του βιοσυντονισμού βοηθάει στην περίπτωση συχνών κρυολογημάτων μέσω της τόνωσης του ανοσοποιητικού και της καλύτερης αποτοξίνωσης του οργανισμού. Είναι έτσι σωτήρια ειδικά για τα παιδιά που συνεχώς αρρωαρρωσταίνουν πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.