Web
Analytics
Γιατί να πάω σε ένα Χειροπράκτη; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γιατί να πάω σε ένα Χειροπράκτη;

Η χειροπρακτική είναι η μεγαλύτερη μη ιατρική θεραπευτική τέχνη στον κόσμο. Το όνομά της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις χειρ και πράττω και σημαίνει «αυτό που γίνεται με τα χέρια», χωρίς φάρμακα ή χειρουργείο. Αυτή η φυσική επίλυση συμπτωμάτων προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο: νοικοκυρές και ηθοποιοί του κινηματογράφου, επιστήμονες και επιχειρηματίες, δικηγόροι και εργάτες, παιδιά και άτομα της τρίτης ηλικίας, επαγγελματίες αθλητές και «πολεμιστές του Σαββατοκύριακου», όλοι έρχονται να αναζητήσουν τις μοναδικές υπηρεσίες που μόνο ένας χειροπρακτικής μπορεί να προσφέρει.

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν 

Πολλοί όμως δεν έχουν πάει ποτέ σε χειροπράκτη. Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι κάνει ένας χειροπράκτης, ποιος μπορεί να απευθυνθεί σε αυτόν και πώς μπορούν οι χειροπράκτες να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, οι χειροπράκτες παραμένουν κάτι το περίεργο ή το μυστηριώδες.

Η στάση αυτή συμβάλλει σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο χώρο της υγείας στην εποχή μας: τα εκατομμύρια ανθρώπων που είναι άρρωστοι, υπο-φέρουν και πεθαίνουν, ζουν με αναλγητικά και άλλα φάρμακα, αντιμετωπίζουν ίσως την προοπτική μιας εγχείρησης, είναι κουρασμένοι, εξουθενωμένοι και άρρωστοι, και όμως δεν έχουν ποτέ εξετάσει την πιθανότητα να δοκιμάσουν τη χειροπρακτική. Σε τόσες πολλές περιπτώσεις η βοήθεια βρίσκεται κυριολεκτικά στη γωνία.

Γιατί δεν πηγαίνουν σε χειροπράκτη;

Γιατί οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε χειροπράκτη; Τι τους σταματάει από το να δώσουν τουλάχιστον μια ευκαιρία στον χειροπράκτη αφού οι άλλοι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν; Τι τους συγκρατεί; Δύο πράγματα: η άγνοια του καινούριου και ο φόβος του άγνωστου.

Από αυτή την άποψη η χειροπρακτική έχει καλή παρέα. Κάθε νέα ιδέα, κάθε αιφνίδια επαναστατική πρόοδος, κάθε εφεύρεση, κάθε ανακάλυψη συνάντησε τον σκεπτικισμό, τις αμφιβολίες ακόμα και τον φόβο.

Τι χρειάζεται για να υπερπηδηθούν αυτά τα εμπόδια; Λίγη γνώση και λίγο θάρρος. Με την πρώτη γίνεται ευκολότερο να βρούμε και το δεύτερο.

Ο πρώτος σύγχρονος χειροπράκτης

Ναι, η σύγχρονη χειροπρακτική είναι νέα. Στην πραγματικότητα, το 1895, τη χρονιά της ανακάλυψής της, υπήρχε μόνο ένας σύγχρονος χειροπράκτης στον κόσμο και είχε έναν μόνο ασθενή. Αλλά ο Δρ D.D. Palmer, από την Αϊόβα, είχε μια καταπληκτική, νέα, ιδέα. Μια καλύτερη ιδέα. Μια ιδέα για το πώς να κάνει άρρωστους ανθρώπους καλά, όσους είναι καλά να μην αρρωστήσουν και πώς να ανακουφίσει την ανθρωπότητα από την αρρώστια και τον πόνο χωρίς χάπια, σιρόπια, αλοιφές, συνταγές και εγχειρήσεις. Και η ιδέα του είχε αποτελέσματα. Και πολύ καλά μάλιστα. Άνθρωποι άρχισαν να έρχονται από άλλες, μακρινές περιοχές για να θεραπευτούν, και σε πολλές περιπτώσεις έμειναν για να μελετήσουν αυτή τη
νέα, πολλά υποσχόμενη "θεραπευτική τέχνη". Παρά το γεγονός ότι ήταν νέα, η χειροπρακτική άρχισε να εδραιώνεται και να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.

Η ανακάλυψη του Δρα Palmer ήταν ευλογία για εκατομμύρια ανθρώπους. Στην αρχή ωστόσο οι άνθρωποι δεν έμπαιναν εύκολα στο γραφείο του χειροπράκτη. Πήγαιναν σε αυτόν επειδή δεν είχαν πού αλλού να πάνε. Είχαν στο μεταξύ επισκεφθεί κλασικούς γιατρούς, οστεοπαθητικούς και άλλους, και στρέφονταν στον χειροπράκτη σαν μια λύση ανάγκης.

Ποιος λοιπόν πρέπει να πάει σε χειροπράκτη;

Εξαρτάται σε ποιον κάνουμε την ερώτηση. Για παράδειγμα, αν ρωτήσετε κάποιον που απαλλάχτηκε από τις ημικρανίες του, θα σας πει ότι πρέπει να πάει όποιος έχει ημικρανίες. Ρωτήστε ένα παιδί που δεν βρέχει πια το κρεβάτι του και θα σας πει ότι η χειροπρακτική είναι για όσους βρέχουν το κρεβάτι τους.

Ρωτήστε μια γυναίκα που υπέφερε από προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και θα σας πει ότι πρέπει να πάνε όσες έχουν τα ίδια συμπτώματα. Ρωτήστε κάποιον που γλίτωσε από εγχείρηση στην πλάτη ή στον δίσκο και θα σας απαντήσει ότι ενδείκνυται για όσους έχουν προβλήματα με την σπονδυλική στήλη, την πλάτη ή τον αυχένα τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν απαλλαχθεί σχεδόν από κάθε γνωστή ασθένεια μέσω της χειροπρακτικής: από καρδιακά προβλήματα έως υπερκινητικότητα, από χρόνια κίνηση έως αλλεργίες, από πεπτικά προβλήματα έως κρυολογήματα και γρίπη.

Ο σκοπός του χειροπράκτη

Και όμως, κατά παράδοξο τρόπο, οι χειροπράκτες δεν θεραπεύουν τις ημικρανίες, τη νυχτερινή ενούρηση, τους πόνους περιόδου, τους πόνους της πλάτης ή τους υψηλούς πυρετούς ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Ο σκοπός του χειροπράκτη είναι να θέσει σε λειτουργία τον εσωτερικό σας γιατρό, τη δική σας φυσική θεραπευτική ικανότητα, διορθώνοντας την πίεση στη σπονδυλική σας στήλη (υπεξαρθρήματα), που αποτελεί το πιο βλαβερό, το πιο καταστροφικό μπλοκάρισμα στη ζωή και στην ενέργεια, από το οποίο μπορούμε να υποφέρουμε. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η φυσική θεραπεία, η ζωτικότητα, η δύναμη και η υγεία. Έτσι, αν βρεθείτε στην αίθουσα αναμονής ενός χειροπράκτη,πιθανότατα θα συναντήσετε ανθρώπους με διάφορα προβλήματα υγείας, που όμως βρίσκονται εκεί για ένα μόνο πράγμα, ακόμη κι αν ορισμένοι από αυτούς δεν το ξέρουν: για να διορθώσουν την πίεση στη σπονδυλική τους στήλη, όχι για να θεραπεύσουν τις ασθένειές του

Ένα συνηθισμένο λάθος

Άρα, όταν οι ασθενείς λένε «η χειροπρακτική είναι για τους πονοκεφάλους», κάνουν λάθος; Ναι. Είναι ένα συνηθισμένο λάθος αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν για πρώτη φορά σε χειροπράκτη με αφορμή ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Μπορεί να έχουν ακούσει από ένα φίλο ή συγγενή ότι η χειροπρακτική είναι κατάλληλη για τη μια ή την άλλη περίπτωση. Δεν ζητούν από τον χειροπράκτη να ελέγξει τη σπονδυλική τους στήλη για υπεξαρθρήματα. Θέλουν μόνο να τους απαλλάξει από όσα υποφέρουν.

Το στρες στη σπονδυλική στήλη

Αν η σπονδυλική στήλη βρίσκεται σε ανισορροπία, το νευρικό σύστημα, το οποίο αυτή προστατεύει, δέχεται πίεση, παθαίνει ζημιά και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει στο 100% των δυνατοτήτων του. Αυτό προκαλεί ασθένεια (απώλεια του σθένους) ή γενικευμένη δυσαρμονία ή δυσλειτουργία. Επεμβαίνει και προκαλεί ζημιές στα νεύρα, τους συνδέσμους, τους δίσκους και τις αρθρώσεις μας. Εξασθενίζει τους μύες μας. Μειώνει και αλλοιώνει τις ενέργειες σε όλα τα μέρη του σώματός μας. Μπορεί να υποφέρετε από αυτήν για χρόνια προτού αρχίσετε να παρατηρείτε τα αποτελέσματά της. Μπορεί να σας εξασθενήσει μέχρι του σημείου που να αποκτήσετε μειωμένη αντίσταση στην ασθένεια και να προσβάλλεστε από κάθε είδους αρρώστιες.

Οι χειροπράκτες αντιμετωπίζουν την ασθένεια αναλύοντας πρώτα τη σπονδυλική στήλη και το δομικό σύστημα για να εντοπίσουν περιοχές με πίεση ή μερικές εξαρθρώσεις. Στη συνέχεια αποκαθιστούν την ισορροπία και οργανώνουν εκ νέου το σώμα. Οι διαδικασίες αυτές αποκαλούνται χειροπρακτικές ρυθμίσεις. Οι ανατάξεις αυτές είναι ανώδυνες και χρειάζονται λίγο χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Το μήνυμα του χειροπράκτη

Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση της ασθένειας και δεν γίνεται η παραμικρή προσπάθεια για να ανακαλυφθούν τρόποι επανάκτησης και διατήρησης της υγείας. Οι χειροπράκτες δεν αντιμετωπίζουν την ασθένεια, βοηθούν στην επανενεργοποίηση του εσωτερικού σας γιατρού.

Αυτό είναι το μήνυμα του χειροπράκτη προς την ανθρωπότητα: το σώμα μας είναι ο καλύτερος γιατρός και αν αφαιρέσουμε ό,τι παρεμβάλλεται στη φυσική μας λειτουργία, θα αισθανθούμε καλύτερα, θα θεραπευτούμε καλύτερα και θα ζήσουμε περισσότερο. Το ανθρώπινο σώμα έχει μια εγγενή, φυσική θεραπευτική ικανότητα η οποία χρειάζεται να αφυπνιστεί και να απελευθερωθεί.

Η χειροπρακτική εξέταση ανά διαστήματα και οι κατάλληλες ρυθμίσεις στην πίεση της σπονδυλικής στήλης απελευθερώνουν την κρυμμένη αυτοθεραπευτική σας ικανότητα.

 

Πηγή: Holistic Life

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.