Web
Analytics
Σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής σε αγόρι ηλικίας 9 ετών: Ομοιοπαθητική θεραπεία και φυτοθεραπεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής σε αγόρι ηλικίας 9 ετών: Ομοιοπαθητική θεραπεία και φυτοθεραπεία

Μία νέα μητέρα, ασθενής μου εδώ και δύο χρόνια, μου ζήτησε τη βοήθειά μου για να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο προσωπικό της πρόβλημα. Ο γιος της, ηλικίας 9 ετών, είχε αναπτύξει τα τελευταία 6 χρόνια ένα είδος αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που όσο μεγάλωνε χειροτέρευε και έκανε τη συμβίωση με τους γονείς και τους συμμαθητές του προβληματική.

Η μητέρα περιγράφει την κατάσταση αυτή με τα παρακάτω λόγια: "Το παιδί μου όσο μεγάλωνε παρουσίαζε κακό και δύστροπο χαρακτήρα. Δεν ήταν ικανοποιημένο με τίποτα, συνεχώς γκρίνιαζε και καυγάδιζε με τους φίλους του και τους γονείς του. Από μικρό έδειχνε ότι δεν είχε ενδιαφέρον για τίποτα – ήταν σαν το μυαλό του να ήταν μουδιασμένο – ξεχνούσε, ήταν τεμπέλης και πολλές φορές αν τον ρωτούσες κάτι απαντούσε αργά, χωρίς να φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ερώτηση που του κάναμε. Είχε αναπτύξει φοβίες κάθε είδους, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο. Φοβίες που άλλαζαν θέμα και αντικείμενο. Φαινόταν απομονωμένο σε ένα δικό του κόσμο, φοβόταν να μένει μόνο. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί εύκολα τα βράδια. Το πρωί στο κρεβάτι ήταν πολλές φορές μούσκεμα από τον ιδρώτα. Το παιδί είχε τρομακτικούς εφιάλτες που το ξυπνούσαν συχνά τη νύχτα. Από μικρό είχε συχνές κρίσεις αμυγδαλίτιδας με πύον και δύσοσμη αναπνοή. Όταν άρχισε να πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο, το πρόβλημα του χαρακτήρα του μεγάλωνε. Ήταν μόνιμα αφηρημένο και νευρικό στην τάξη. Καυγάδιζε με τους συμμαθητές του και του ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί στις καθημερινές του μαθησιακές υποχρεώσεις.

Ο ψυχολόγος του σχολείου είχε χαρακτηρίσει την κατάστασή του ως "σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής".

Όταν η μητέρα έφερε το παιδί στο ιατρείο μου, είχα μπροστά μου ένα απαθές, αδιάφορο αγόρι. Στη στοματική εξέταση διαπίστωσα: α) αναπνοή δύσοσμη, β) ούλα αιμορραγικά και πρησμένα, γ) τεράστιες κρυπτικές αμυγδαλές, κυρίως στην αριστερή πλευρά και δ) υπερσιελόρροια. Το παιδί απαντούσε πολύ αργά στις ερωτήσεις μου και τριγυρνούσε συνεχώς στην αίθουσα του ιατρείου αγγίζοντας τα πάντα – παρά τις παρακλήσεις μου να κάτσεις ήσυχα στην καρέκλα του.

Τόσο τα στοματικά – σωματικά όσο και τα ψυχικά προβλήματα του νεαρού αγοριού θύμιζαν συμπτώματα χρόνιας δηλητηρίασης από υδράργυρο (Mercurius).

Ρώτησα τη μητέρα του αν πριν ή κατά τη γέννηση είχε μαύρα σφραγίσματα στο στόμα της. Μου απάντησε ότι το στόμα της ήταν γεμάτο μαύρα σφραγίσματα όταν γέννησε το παιδί της, Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αντικατέστησε όλα τα μαύρα σφραγίσματα με άσπρα. Ο οδοντίατρος που της έβγαλε τα σφραγίσματα δεν ακολούθησε το σύνηθες πρωτόκολλο για την ασφαλή αφαίρεσή τους και η μητέρα δεν έλαβε καμία φαρμακευτική αγωγή ώστε να απομακρύνει από το σώμα της τον υδράργυρο.

Ο υδράργυρος που υπήρχε στο σώμα της μητέρας διαπέρασε τον πλακούντα και μόλυνε το έμβρυο (κάθε μαύρο σφράγισμα απελευθερώνει καθημερινά 1 μικρογραμμάριο υδραργύρου στο στόμα). Όταν η μητέρα αφαίρεσε τα μαύρα σφραγίσματα χωρίς προφύλαξη, ένας τεράστιος αριθμός μορίων υδραργύρου ήρθε σε επαφή με το σώμα της μητέρας. Ο υδράργυρος αυτός διαπέρασε στο μητρικό γάλα και απορροφήθηκε από το σώμα του νεογέννητου παιδιού που θήλαζε.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε σε αυτή την περίπτωση ήταν να χορηγήσουμε σκευάσματα με βάση τη Chlorella και το Alipoid acid για έξι μήνες. Παράλληλα, συστήσαμε και μία διατροφή πλούσια σε ακατέργαστες φυτικές ίνες και προβιοτικά (βιολογικό κεφίρ).

Ο σκοπός μας ήταν να απομακρύνουμε από το σώμα όση ποσότητα υδραργύρου μπορούσαμε. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα Dental amalgam και Μercurius vivus συμπλήρωσαν το αποτέλεσμα των φυτοθεραπευτικών φαρμάκων. Τους πρώτους δύο μήνες της θεραπείας είχαν μειωθεί: α) η υπερσιελόρροια, β) οι υπερτροφικές αμυγδαλές και γ) οι νυχτερινοί ιδρώτες.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες η κατάσταση καλυτέρευσε ακόμα περισσότερο, τα περισσότερα σωματικά συμπτώματα εξαφανίστηκαν και το νεαρό αγόρι ήταν λιγότερο επιθετικό και πιο συγκεντρωμένο. Χρειάστηκαν 12 μήνες για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε πλήρως τα αποτελέσματα της δηλητηρίασης από τον υδράργυρο στο διανοητικό και ψυχικό επίπεδο. Συνταγογραφήσαμε Zincum Iodatum για την υπερκινητικότητα, Mercurius phosphoricus και Baryta carbonica για την επιθετικότητα και την έλλειψη συγκέντρωσης στο σχολείο. Έτσι, το νεαρό αγόρι μεγαλώνει απαλλαγμένο από τις καταστροφικές συνέπειες του μετάλλου και συνεχίζει να εξελίσσεται φυσιολογικά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μηνάς Ρηγάτος

Χειρουργός οδοντίατρος, Ειδ.Ομοιοπαθητικός
Εμφυτευματολόγος, Περιοδοντολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.homeodentist.gr

Πρόσφατα άρθρα

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.