Web
Analytics
Ξαναβρείτε το χαμόγελό σας, την αυτοπεποίθηση και την υγεία σας με εξειδικευμένη οδοντιατρική ομοιοπαθητική θεραπεία! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ξαναβρείτε το χαμόγελό σας, την αυτοπεποίθηση και την υγεία σας με εξειδικευμένη οδοντιατρική ομοιοπαθητική θεραπεία!

Μόλις τα 10 τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών στρέφεται προς την ομοιοπαθητική οδοντιατρική γνωρίζοντας τις παρενέργειες που έχει η αλόγιστη χρήση των αλλοπαθητικών φαρμάκων. Ο Μηνάς Ρηγάτος, χειρουργός οδοντίατρος με ειδικότητα στην εμφυτευματολογία, την περιοδοντολογία και την ομοιοπαθητική, χρησιμοποιεί ομοιοπαθητικά και φυτικά σκευάσματα στο 80% των συνταγογραφήσεών του, τα τελευταία 20 χρόνια. Τα βασικά πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής είναι η έλλειψη παρενεργειών, το χαμηλό κόστος, τα άμεσα αποτελέσματα και η μείωση στο ελάχιστο της χρήσης αντιβιοτικών και αντιφλεγμονωδων φαρμάκων. Η έλλειψη παρενεργειών κάνει τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα κατάλληλα για χρήση σε νεογνά, εγκύους, ασθενείς με καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και άτομα μεγάλης ηλικίας.

Πώς εφαρμόζεται η ομοιοπαθητική στην οδοντιατρική;

 Στην καθημερινή μας κλινική πρακτική, έχουμε αντικαταστήσει ουσίες τοξικές για τον οργανισμό (αντιβιοτικά, ισχυρά αντισηπτικά, αντιφλεγμονώδη) με Ομοιοπαθητικά - Φυτικά σκευάσματα στο 80% των συνταγογραφήσεών μας. Η έλλειψη παρενεργειών κάνει τα σκευάσματα αυτα κατάλληλα για χρήση σε νεογνά, εγκύους, ασθενείς με καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και άτομα μεγάλης ηλικίας. Με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής τονώνουμε τις φυσικές δυνάμεις του οργανισμου ώστε να τον κάνουμε πιο ισχυρό απέναντι σε χρόνιες νόσους που είναι πλέον τόσο συχνές στο σύγχρονο άνθρωπο την περιοδοντοπάθεια και τον πολυτεριδονισμό.

Τι είναι η περιοδοντοπάθεια;

Είναι μια αυτοάνοση νόσος που προσβάλει τους ιστούς που περιβάλουν τα δόντια, δηλαδή τα ούλα και τα οστά των γνάθων. Στα αρχικά της στάδια μπορεί να περάσει απαρατήρητη ή να εμφανιστεί αιμορραγία στα ούλα, κυρίως μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Όσο η νόσος εξελίσσεται, εμφανίζεται ερυθρότητα στα ούλα, και τα δόντια αρχίζουν να κουνιούνται και πονάνε κατά τη διάρκεια της μάσησης. Αν η νόσος αφεθεί αθεράπευτη οδηγεί στην ολική καταστροφή του οστού που στηρίζει τα δόντια και την απώλειά τους. Οι λόγοι εμφάνισης της νόσου είναι η κακή στοματική υγιεινή, η γενετική προδιάθεση και η κατάσταση του αμυντικού συστήματος του ασθενή.

 

periodontopathia-rigatos1

Η ασθενής στη φ. 1 έχει περιοδοντικά δόντια (που κουνιού-
νται και έχουν χάσει την οστική τους στήριξη). Στην φ. 2 έχει
αναπλαστεί χειρουργικά το χαμένο οστό και έχει αποκατα-
σταθεί το χαμόγελο με όψεις από composites.

 

Ο ειδικός περιοδοντολόγος μπορεί να σταματήσει την νόσο κάνοντας απόξεση των ιστών που φλεγμαίνουν και να αναγεννήσει τα απολεσθέντα ούλα και οστά με μικροχειρουργικές τεχνικές που γίνονται με τη χρήση εμβρυικών πρωτεϊνών, οστικών μοσχευμάτων και μεμβρανών κολλαγόνου. Ο ειδικός ομοιοπαθητικός περιοδοντολόγος μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπέρα, βελτιώνοντας το αμυντικό σύστημα του ασθενή ώστε η αυτοάνοση αυτή νόσος να μην επανεμφανιστεί.

Τι είναι τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα;

Είναι τεχνητές ρίζες δοντιών κατασκευασμένες από καθαρό τιτάνιο που σκοπό έχουν την αντικατάσταση των χαμένων φυσικών δοντιών.

Πού χρησιμοποιούνται τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα;

Πολλοί ασθενείς ανακαλύπτουν με την πάροδο του χρόνου ότι η λύση της τεχνητής οδοντοστοιχίας δεν μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φυσικά τους δόντια και παραπονιούνται για αισθητικά προβλήματα, πόνο και δυσφορία κατά τη μάσηση. Όσοι φορούν οδοντοστοιχία γνωρίζουν ίσως τα λειτουργικά και ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται όταν η οδοντοστοιχία είναι ασταθής κατά τη διάρκεια της μάσησης, ή όταν μιλούν ή γελούν.

 

emfiteumata--rigatos-2

Ολική αποκατάσταση της άνω και κάτω γνάθου με 16
οδοντιατρικά εμφυτεύματα και τελειοποίηση του όγκου των
χειλιών με έκχυση υαλουρονικού οξέος.

 

Δύο έως οκτώ εμφυτεύματα τοποθετημένα στην πάνω ή στην κάτω γνάθο μπορούν να στηρίζουν μια νέου τύπου οδοντοστοιχία ή γέφυρα, που θα λύσει τα αισθητικά και λειτουργικά σας προβλήματα (μάσηση, ομιλία, γέλιο) με επιτυχία. Σε περίπτωση που μόνο λίγα δόντια έχουν χαθεί, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων επιτρέπει την κατασκευή μίας ακίνητης γέφυρας χωρίς τροχισμό των γειτονικών δοντιών για την τοποθέτηση στεφανών.

Είναι τα οδοντιατρικά εμφυτεύματα ασφαλή για τον οργανισμό;

Το σύνηθες υλικό που είναι κατασκευασμένα τα σύγχρονα εμφυτεύματα είναι το καθαρό τιτάνιο. Όλες οι εκτεταμένες και μακρόχρονες κλινικές και εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι το υλικό αυτό είναι απόλυτα ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, η τοξικότητά του και η πιθανότητα να προκαλέσει τη γέννηση νεοπλασματικών κυττάρων (καρκίνου) είναι μηδενική και η βιοσυμβατότητά του άριστη. Το βιοϋλικό αυτό χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην ορθοπεδική και γναθοπροσωπική χειρουργική για τα τελευταία 35 χρόνια.

Εφαρμόζετε ομοιοπαθητική στην εμφυτευματολογία;

Η βοήθεια της ομοιοπαθητικής στην καλή πρόγνωση των εμφυτευμάτων είναι μεγάλη. Ο ειδικός ομοιοπαθητικός μπορεί να προετοιμάσει τον ασθενή του ένα μήνα πριν με τα κατάλληλα φάρμακα ώστε να αποφύγουμε τον πόνο, τα αιματώματα και το οίδημα (πρήξιμο). Στην 15χρονη χρησιμοποίηση της ομοιοπαθητικής στην πρακτική μας, είδαμε με χαρά τους ασθενείς να μην πονάνε μετά τις επεμβάσεις, να έχουν πολύ μικρά και μειωμένης διάρκειας οιδήματα και απουσία αιματώματος.
Η βοήθεια της ομοιοπαθητικής δεν σταματάει εδώ. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε και έχουμε ήδη εφαρμόσει από το 1989, ασθενείς με γενικά προβλήματα υγείας όπως διαβήτη (ελεγχόμενο), οστεοπόρωση ή προχωρημένης ηλικίας, μπορούν να αποφύγουν προβλήματα με τα εμφυτεύματά τους δυναμώνοντας την άμυνα του οργανισμού και την ποιότητα μεταβολισμού (λειτουργίας) του οστού, με την κατάλληλη φυτοθεραπευτική και ομοιοπαθητική αγωγή.

Έχουν τα μαύρα σφραγίσματα επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία;

Το οδοντιατρικό αμάλγαμα (μαύρα σφραγίσματα) αποτελείται από 50% υδράργυρο 35% άργυρο 13% κασσίτερο 2% χαλκό και ψήγματα ψευδαργύρου. Η παρουσία των 5 παραπάνω διαφορετικών μετάλλων στη σύνθεση του Οδοντιατρικού αμαλγάματος έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία γαλβανικών ρευμάτων (ηλεκτρικό ρεύμα), δηλαδή τη συνεχή διάλυση των παραπάνω μετάλλων τα οποία υπό τη μορφή ιόντων (διαμέσου της στοματικής κοιλότητας), μολύνουν ολόκληρο τον οργανισμό μας. Η δε συνύπαρξη χρυσών δοντιών, γεφυρών και εμφράξεων από αμάλγαμα, αυξάνει σε τρομακτικό βαθμό τη διάλυση των τελευταίων. Κάθε μαύρο σφράγισμα απελευθερώνει καθημερινά 10 μικρογραμμάρια υδραργύρου στον οργανισμό μας.

Ο υδράργυρος συγκεντρώνονται κυρίως στον εγκέφαλο, το πλάσμα του αίματος, τα νεφρά και το συκώτι και έχει ενοχοποιηθεί για τις παρακάτω βλάβες, σε 60000 κλινικές περιπτώσεις (altmedicine.com):

  • Νευρολογικά προβλήματα και παθολογικές διαταραχές του χαρακτήρα.
  • Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης.
  • Ορμονικά προβλήματα, όπως δυσλειτουργία του θυρεοειδή και των επινεφριδίων.
  • Ατροφία του προστάτη και των νεφρών
  • Προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αρθρίτιδα, Parkinson, Alzheimer, λύκο, σκληροδερμία και διαβήτη.
  • Αλλεργικές καταστάσεις όπως, αλλεργικό άσθμα, ψωρίαση, και διάφορες δερματίτιδες.
  • Ουλίτιδα, περιοδοντοπάθεια, κακοσμία, μεταλλική γεύση στο στόμα, λευκοπλακία, (προκαρκινική κατάσταση του βλενογόνου του στόματος), αίσθηση ηλεκτρικών εκκενώσεων στο στόμα, αύξηση τερηδονισμού των δοντιών.

Τα μαύρα σφραγίσματα πρέπει να αφαιρεθούν με ειδικό τρόπο ώστε να μην μολυνθεί ο ασθενής από τους ατμούς του υδραργύρου κατά τη διάρκεια της αφαίρεσής τους, και να αντικατασταθούν από σύνθετες ρητίνες που είναι πιο βιοσυμβατό υλικό. O ασθενής πρέπει να ακολουθήσει μια ειδική αγωγή με Ομοιοπαθητικά και Φυτικά σκευάσματα ώστε να αποβάλλει τον υδράργυρο και τα άλλα μέταλλα από τον οργανισμό του.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μηνάς Ρηγάτος

Χειρουργός οδοντίατρος, Ειδ.Ομοιοπαθητικός
Εμφυτευματολόγος, Περιοδοντολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.homeodentist.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.