Web
Analytics
Εισπνεόμενες αλλεργίες - διάγνωση και θεραπεία με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Εισπνεόμενες αλλεργίες - διάγνωση και θεραπεία με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού

Οι εισπνεόμενες αλλεργίες είναι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από αλλεργιογόνα στον αέρα και τα οποία έρχονται σε επαφή με τις βλεννογόνους της μύτης, των ματιών και της αναπνευστικής οδού. Υπάρχει μεγάλος αριθμός πιθανών αλλεργιογόνων διαφορετικής προέλευσης, ωστόσο η συμπτωματολογία έχει σχετικά ομοιόμορφη. Και συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανίζεται ως:

  • Αλλεργική επιπεφυκίτιδα.
  • Αλλεργική ρινίτιδα και βήχας.
  • Σπαστική βρογχίτιδα.
  • Αλλεργικό βρογχικό άσθμα.

Τα παρακάτω αναφέρονται στα διάφορα αλλεργιογόνα με εξαίρεση την πολύ γνωστή αλλεργία στη γύρη, η οποία έχει και συγκεκριμένη αιτία. Οι εισπνεόμενες αλλεργίες συχνά εμφανίζονται με ένα σταδιακό, σχεδόν μη διακριτό αρχικά, ερεθισμό των βλεννογόνων. Στα παιδιά συχνά παρουσιάζεται με κάποιο συγκεκριμένο τικ όπως το τρίψιμο των ματιών, τρίψιμο της μύτης, ξύσιμο, συσπάσεις προσώπου ή με γκριμάτσες ποικίλλων μορφών. Σχεδόν ποτέ κανείς δεν συσχετίζει αυτές τις συνήθειες με αλλεργία.

Στους ενήλικες υπάρχουν παρόμοια αλλά λιγότερο εμφανή συμπτώματα. Παροξυσμικό τράβηγμα ή τρίψιμο της μύτης, συχνά από τη μια μόνο πλευρά, όπως και ήπιος βήχας. Σε αντίθεση με τις εποχιακές αλλεργίες, που εμφανίζονται κατά την περίοδο της ανθοφορίας συγκεκριμένων φυτών, οι αλλεργίες στα άλλα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα μπορούν να δίνουν οξεία συμπτώματα όταν υπάρχει επαφή με αυτά ή να δίνουν μόνιμα συμπτώματα όταν υπάρχει συχνή ή μόνιμη επαφή με αυτά. Στην πρώτη περίπτωση των οξέων συμπτωμάτων, οι ασθενείς μπορούν να συσχετίσουν την αλλεργική αντίδρασή τους με κάποια ζώα (γάτες, σκύλους, άλογα, συγκεκριμένα πουλιά, κ.α.), με συγκεκριμένους χώρους ή καταστάσεις. Για παράδειγμα, ο αλλεργικός ασθενής δηλώνει ότι τα συμπτώματα παρουσιάζονται όποτε μπαίνει σε ένα χώρο με υγρασία στους τοίχους, όταν φυσάει αέρας κι έχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι ή ξεφυλλίζει ένα βιβλίο με σκόνη.

Υπάρχουν όμως και οι αλλεργικοί ασθενείς που έχουν χρόνια συμπτώματα και δεν μπορούν εύκολα να τα συνδυάσουν με τον αιτιολογικό παράγοντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο θεραπευτής πρέπει να σκεφτεί όλα τα διαφορετικά αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο περιβάλλον του ασθενή. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι σπόροι μυκήτων που βρίσκονται στον αέρα την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο αλλά και μύκητες που μπορεί να βρίσκονται σε σημεία όπως στη ψωμοθήκη, στο συρτάρι του ψυγείου με τα λαχανικά, στον κάδο των σκουπιδιών, ακόμα και στον υγραντήρα. Επίσης, οι συνθετικές ίνες στα παιδικά κουκλάκια κι αρκουδάκια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Οικιακές τοξικές ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, τα συντηρητικά ξύλου, διαλυτικές ουσίες μπογιάς, βερνίκια, κ.α. μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Κι εκτός από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, τα πούπουλα στα παπλώματα, στα μαξιλάρια και στα μπουφάν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις πολύ πιο συχνά απ' ότι συνυπολογίζεται. Ακόμα και το αφρολέξ και άλλα υπό-αλλεργικά υλικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία. Στην περίπτωση της αλλεργίας σε ζώα συνήθως ο ασθενής γνωρίζει τον αιτιολογικό παράγοντα. Όμως, υπάρχει και η πιθανότητα αλλεργίας στο πρόβειο μαλλί, κυρίως στο ακατέργαστο. Φορώντας λοιπόν μάλλινα ρούχα ή χρησιμοποιώντας κουβέρτες ή παίζοντας με μάλλινα αρκουδάκια πυροδοτείται η αλλεργική αντίδραση.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού με τη συσκευή Bicom επιτρέπει έγκυρη διάγνωση χωρίς να απαιτείται η λήψη αίματος ή να γίνονται «τσιμπιματάκια» στο δέρμα. Η σωστή διάγνωση είναι ο κύριος παράγοντας για να γίνει σωστή θεραπεία. Η μέθοδος του βιοσυντονισμού αποσκοπεί στην πλήρη εξάλειψη των αλλεργικών συμπτωμάτων. Στόχος είναι να μπορεί ο ασθενής να έρχεται σε επαφή με το αλλεργιογόνο χωρίς την εμφάνιση συμπτωμάτων. Σε όλες τις στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει, το ποσοστό πλήρης ίασης ξεπερνάει το 80% ενώ το ποσοστό βελτίωσης, δηλαδή μείωσης των συμπτωμάτων, ξεπερνάει το 10%. Έτσι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του βιοσυντονισμού είναι πάνω από 90%.

Η μέθοδος είναι εντελώς φυσική, ανώδυνη και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία, από τα νεογέννητα μέχρι τους υπερήλικες και στα ζώα. Επίσης είναι γρήγορη και πολύ αποτελεσματική. Εκτενής αναφορά στον τρόπο θεραπείας με τον βιοσυντονισμό έχει γίνει σε προηγούμενα άρθρα.

Χάρη στη μέθοδο του βιοσυντονισμού οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται τόσο καλά ώστε δεν χρειάζεται η αποφυγή της επαφής με τον αιτιολογικό παράγοντα. Για παράδειγμα, τα ζώα μπορούν να παραμείνουν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της θεραπείας απευαισθητοποίησης. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας τα αλλεργικά συμπτώματα εξαφανίζονται παρά την επαφή με το ζώο που τα προκαλούσε! Αναμφίβολα ο βιοσυντονισμός είναι μια μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσουν οι αλλεργικοί ασθενείς.

 

Πηγή: Holistic Life

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.