Web
Analytics
Ο Βιοσυντονισμός στην Οδοντιατρική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ο Βιοσυντονισμός στην Οδοντιατρική

Η συσκευή βιοσυντονισμού Βicom 2000 έχει βρει ευρεία χρήση και στον κλάδο της οδοντιατρικής. Οι κύριοι τομείς όπου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι:

  • Δοκιμή οδοντιατρικών υλικών.
  • Απομάκρυνση του αμαλγάματος.
  • Πονόδοντος.
  • Φλεγμονές δοντιών και ούλων.
  • Θεραπεία περιοδοντίτιδας.
  • Θεραπεία της κροταφογναθικής άρθρωσης.
  • Γναθοχειρουργική και μικροεπεμβάσεις.

Αναλυτικότερα, τα διάφορα οδοντιατρικά υλικά μπορούν να δοκιμαστούν είτε μέσα στο στόμα είτε πριν την χρήση τους, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους. Εκτός από το αμάλγαμα ακόμα και το τιτάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται στα εμφυτεύματα, μπορεί να προκαλέσει τοξική αντίδραση στον οργανισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα πλαστικά ή κεραμικά υλικά. Βέβαια, το αμάλγαμα είναι το πιο συνηθισμένο υλικό που υπάρχει στα δόντια των περισσότερων ανθρώπων και αναμφίβολα είναι ιδιαίτερο τοξικό, αφού αποτελείται σχεδόν στο 50% από υγρό υδράργυρο. Ο υδράργυρος μετατρέπεται από τους διάφορους μικροοργανισμούς στη στοματική κοιλότητα και στο εντερικό σύστημα σε οργανικό υδράργυρο, όπως ο μεθυλικός υδράργυρος. Με αυτή τη μορφή, εύκολα αφομοιώνεται μέσα στο λίπος και μπορεί να διαπεράσει τις βιολογικές μεμβράνες, όπως αυτές του εγκεφάλου και του πλακούντα. Οι ιστοί που προσβάλλονται συνηθέστερα είναι αυτοί του νευρικού συστήματος, του ανοσοποιητικού, των νεφρών, του ήπατος και των ενδοκρινολογικών αδένων. Πάντως, έρευνες σουηδών επιστημόνων έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελένιο είναι περισσότερα ανθεκτικά στην τοξικότητα του υδραργύρου.

Οι παθήσεις που μπορούν να προκληθούν από την τοξικότητα του αμαλγάματος είναι: η νόσος Alzheimer, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Πάρκινσον, οι χρόνιοι πόνοι, πονοκέφαλοι και ημικρανίες, νευραλγίες, παθήσεις των αισθητηρίων οργάνων, η ινομυαλγία, κ.α.

Ο υδράργυρος αποβάλλεται από το σώμα κυρίως μέσω του ήπατος, της χολής και των εντέρων (90%) και των νεφρών (10%). Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε την απομάκρυνση του αμαλγάματος πρέπει να έχουμε βεβαιωθεί ότι τα όργανα απέκκρισης λειτουργούν επαρκώς για να ανταπεξέλθουν στην αποτοξινωτική διαδικασία. Έτσι, με τη συσκευή Bicom πρωτίστως τονώνουμε τα όργανα αποτοξίνωσης και κατόπιν, και μετά την εξαγωγή του αμαλγάματος, διεξάγουμε ειδικό πρόγραμμα απομάκρυνσης του υδραργύρου από το σώμα.

Ο βιοσυντονισμός έχει εξαιρετικά και ταχεία αποτελέσματα στην αντιμετώπιση τόσου του πόνου των δοντιών όσο και φλεγμονών από μικροοργανισμούς. Εδώ, η θεραπεία συνίσταται στην εύρεση των παθογόνων αυτών οργανισμών και στην εξουδετέρωση τους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι μια αγωγή η οποία δεν απαιτεί φάρμακα. Συχνά για την αντιμετώπιση του πόνου ή άλλων προβλημάτων των δοντιών καλούμαστε να βρούμε συσχέτιση μεταξύ του συγκεκριμένου δοντιού και κάποιων οργάνων ή μεσημβρινών του σώματος. Η ειδική θεραπεία με τον βιοσυντονισμό επιφέρει άμεση ανακούφιση.

Η φλεγμονή των ούλων (περιοδοντίτιδα) μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον βιοσυντονισμό, ο οποίος μπορεί ακόμα και να ακινητοτοιήσει δόντια που κουνιούνται. Σε αυτή την αγωγή προέχει ο καθαρισμός και η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που προκαλούν το πρόβλημα (βιοσυντονισμός, οζονοθεραπεία ή υπέρηχοι) και κατόπιν σύσφιξη των ούλων με ειδικά προγράμματα.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός τομέας, στον οποίο βοηθάει ο βιοσυντονισμός είναι η κροταφογναθική άρθρωση. Τα συμπτώματα που κυρίως συνδέονται με αυξημένη ένταση σε αυτή την άρθρωση είναι: προβλήματα ακοής, ζαλάδες, νευραλγία, πονοκέφαλοι, μειωμένη γεύση, αίσθημα καψίματος στη γλώσσα, προβλήματα έκκρισης σάλιου, πόνος στον αυχένα και στους ώμους, αλλά και σε όλη τη σπονδυλική στήλη.

Η συσκευή Bicom είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην αντιμετώπιση επεμβάσεων στη στοματική κοιλότητα. Υπάρχου ειδικά προ- και μετα-εγχειρητικά προγράμματα, χάρη στα οποία η χρήση των παυσίπονων σχεδόν καταργείται. Το πρήξιμο, εάν παρουσιαστεί, είναι ελάχιστο. Επίσης τα αναισθητικά φάρμακα μπορούν να δοκιμαστούν πριν τη χρήση τους.

Είναι γεγονός ότι πολύ ασθενείς πλέον αποφεύγουν την χρήση φαρμάκων και ψάχνουν για ηπιότερες μορφές θεραπείας. Είναι καλό όταν ο οδοντίατρος μπορεί να προσφέρει μια αγωγή, η οποία είναι εύκολα αποδεκτή, δεν έχει παρενέργειες και το σημαντικότερο είναι ανώδυνη!

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.