Web
Analytics
Ο βιοσυντονισμός στην οφθαλμιατρική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ο βιοσυντονισμός στην οφθαλμιατρική

Η χρήση του βιοσυντονισμού στην οφθαλμιατρική δεν είναι ευρέως γνωστή, αν και η μέθοδος αυτή δίνει πολλές δυνατότητες εφαρμογής σε πολλές παθήσεις των ματιών.

Τα μάτια βρίσκονται σε θέση προβολής στο σώμα. Έξι από τα δώδεκα κρανιακά νεύρα συνδέονται άμεσα με τα μάτια, όπως επίσης υπάρχει σύνδεση με το ακουστικό νεύρο και τον λαβύρινθο. Μαζί με την ρινική βλεννογόνο μεμβράνη, η βλεννογόνος των ματιών είναι μόνιμα ανοιχτή κι έτσι εύκολα προσβάσιμη σε αεριογόνα αλλεργιογόνα, όπως σπόροι μυκήτων, ακάρεα, γύρη. Τα μάτια βρίσκονται επίσης κοντά στους παραρινικούς κόλπους και την άνω γνάθο, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και ιδιαίτερα στην επιβάρυνση από το αμάλγαμα και τα ξένα εμφυτεύματα στην στοματική κοιλότητα. Επίσης, τα μάτια είναι ένα από τα βασικά όργανα που επηρεάζονται από παθήσεις του μεταβολισμού, με πρώτο και σοβαρότερο τον διαβήτη.

Οι συνηθέστερες παθήσεις που αντιμετωπίζω στο ιατρείο μου, με σειρά συχνότητας, είναι: αλλεργίες (κυρίως επιπεφυκίτιδα), νευρολογικές διαταραχές, παθήσεις των ματιών (φλεγμονές, γλαύκωμα, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, κ.α.), μετεγχειρητικές διαταραχές. Για τη διάγνωση των αιτιών και τη θεραπεία χρησιμοποιώ τη συσκευή Bicom 2000.

Στη θεραπεία των αλλεργιών, αρχικά πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ εποχιακών και μόνιμων συμπτωμάτων. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ο κύριος αλλεργιογόνος παράγοντας είναι η γύρη. Οι ασθενείς με αλλεργική επιπεφυκίτιδα στη γύρη π.χ. του πεύκου, της λεύκας ή της ελιάς είναι απόλυτα ευγνώμονες για την εξάλειψη των συμπτωμάτων τους. Μπορούν να απαλλαγούν από τα φάρμακά τους και να απολαύσουν την φύση. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις διαπιστώνεται εθισμός ή και αλλεργία στις αντιφλεγμονώδεις οφθαλμιατρικές σταγόνες. Αλλά και οι επιπεφυκίτιδες που παρουσιάζονται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, μπορεί να σχετίζονται με την γύρη.

Με το άναμμα των καλοριφέρ στροβιλίζεται στον αέρα η σκόνη που είχε κατακαθίσει σ' αυτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συνηθέστερα βέβαια, για την αλλεργία που εμφανίζεται το φθινόπωρο και το χειμώνα ευθύνονται η σκόνη και οι σπόροι μυκήτων υγρασίας.

Οι νευρολογικές διαταραχές που συνήθως σχετίζονται με την περιοχή των ματιών είναι η νευραλγία του τριδύμου, η ημικρανία, διάφορες μορφές πάρεσης. Η νευραλγία του τριδύμου συχνά έχει να κάνει με τον ιό του έρπητα ζωστήρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σετ διάγνωσης ιών για να ταυτοποιήσουμε κι άλλους νευροτρόπους ιούς από την οικογένεια Herpes, που μπορεί να σχετίζονται με τον πόνο. Με το ειδικό πρόγραμμα εξάλειψης του ιού μπορούμε γρήγορα να εξουδετερώσουμε τα συμπτώματα. Επίσης, παλιά τραύματα στο κεφάλι μπορεί να ευθύνονται για πονοκεφάλους. Οι ασθενείς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θυμούνται καν να έχουν χτυπήσει, μια και συνήθως αυτό έχει συμβεί πριν πολλά χρόνια. Σ' αυτή την περίπτωση, εξουδετερώνουμε την ενεργειακή παρεμβολή που προκαλούν τα τραύματα ή οι ουλές. Η πιο συχνή παράλυση του προσώπου είναι η πάρεση του προσωπικού νεύρου. Μπορεί να είναι ιδιοπαθής ή να έπεται επέμβασης στην περιοχή των σιελογόνων αδένων ή του εσωτερικού αυτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα προγράμματα μετεγχειρητικής αγωγής αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά. Άλλες μορφές πάρεσης είναι η εξωτερική και εσωτερική οφθαλμοπληγία. Κι εδώ, η ενίσχυση του νεύρου και η αγωγή ανάπλασης των κυττάρων βοηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ασθενείς νιώθουν βελτίωση στις πρώτες δύο εβδομάδες.

Η χρόνια βλεφαρίτιδα είναι μια ακόμα πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον βιοσυντονισμό. Εδώ χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για εκζεματώδεις δερματοπάθειες. Τέτοιοι είναι οι τροφικές δυσανεξίες, πρωτίστως το γάλα και το στάρι, η επιβάρυνση από μύκητες και το αμάλγαμα. Με την αγωγή του βιοσυντονισμού μπορούν να εξαλειφθούν οι δυσανεξίες και να εξουδετερωθεί η επίδραση των επιβαρυντικών παραγόντων.

Μια άλλη τυπική πάθηση των ματιών είναι το γλαύκωμα. Είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του οπτικού νεύρου, η οποία μπορεί να συνοδεύεται με αύξηση της ενδοφθαλμικής πίεσης. Κι εδώ η αγωγή βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, ανάπλασης του νευρικού ιστού και μείωσης της ενδοφθαλμικής πίεσης δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Η αποκατάσταση της όρασης μετά από επέμβαση προχωρημένου γλαυκώματος στα μάτια επιτυγχάνεται γρήγορα με τη βοήθεια της ειδικής μετεγχειρητικής αγωγής, προγραμμάτων εξουδετέρωσης της ενεργειακής παρεμβολής της ουλής και ανάπλασης του νεύρου.

Οι ασθενείς με αποκόλληση του αμφιβληστροειδή αναφέρουν μείωση των μαύρων στιγμάτων που βλέπουν μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή και εξάλειψη μετά την δεύτερη.

Ο βιοσυντονισμός είναι ωφέλιμος και στην αισθητική χειρουργική των ματιών, στην πλαστική διόρθωση των βλεφάρων, όπου χάρη στα προγράμματα εξουδετέρωσης της ενεργειακής παρεμβολής των ουλών και επούλωσης των ιστών δεν παρατηρείται η δημιουργία χηλοειδούς.

Δεν υπάρχουν όρια στην χρήση του βιοσυντονισμού στο τομέα της οφθαλμιατρικής. Ειδικά η αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σχέση με την συμβατική ιατρική, η οποία συχνά απλά καταστέλλει τα συμπτώματα και σπάνια πραγματικά θεραπεύει.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.