Web
Analytics
Στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς - Παρενέργειες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς - Παρενέργειες

Σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία, οι παρενέργειες των εμβολιασμών είναι τόσο λίγες, ώστε να θεωρούνται ασήμαντες. Οι αντιδράσεις που γίνονται αποδεκτές από την «ορθόδοξη» ιατρική είναι αυτές που εμφανίζονται άμεσα μετά την χορήγηση του εμβολίου και μπορούν να διακριθούν σε αντίδραση στο εμβόλιο και σε επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό.

Ως αντίδραση στον εμβολιασμό θεωρούνται οι βραχυπρόθεσμες και παροδικές αντιδράσεις. Αυτές μπορεί να έχουν τη μορφή τοπικής φλεγμονής όπως πόνος, ερυθρότητα, πρήξιμο και εξάνθημα στο σημείο της ένεσης ή και γενικευμένων συμπτωμάτων όπως πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις, κόπωση, ανησυχία, χλωμάδα και πονοκέφαλος. Ως επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό χαρακτηρίζεται μια διαταραχή που υπερβαίνει τη συνηθισμένη αντίδραση.

Μια τέτοια αντίδραση, για παράδειγμα, εμφανίζεται στο 3-5% των εμβολιασμών κατά της ιλαράς. Σε αυτήν την περίπτωση, οι παρενέργειες του εμβολιασμού περιλαμβάνουν τα συμπτώματα της νόσου, τα οποία συνήθως είναι πιο ήπια από την «φυσική» μόλυνση.

Επίσης, η χορήγηση εμβολίων με ζωντανούς εξασθενημένους ιούς σε εγκύους πρέπει να αποφεύγεται λόγω του κινδύνου μιας εμβρυικής λοίμωξης, η οποία μπορεί να προκαλέσει από αποβολή της κύησης έως σοβαρές δυσπλασίες ή χρόνιες παθήσεις στο παιδί. Πρόκειται κυρίως για τα εμβόλια κατά της ιλαράς, ανεμοβλογιάς, ερυθράς, παρωτίτιδας, πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Β.

Υπάρχουν όμως και πολλές μακροπρόσθεσμες πιθανές αντιδράσεις στους εμβολιασμούς. Το πρόβλημα με αυτά τα περιστατικά είναι ότι δεν μπορούν εύκολα να αναχθούν στους εμβολιασμούς (ως αντίδραση στον ίδιο το μικροοργανισμό ή στις χημικές ουσίες του εμβολίου) με τα μέσα των εργαστηριακών εξετάσεων. Οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες των εμβολιασμών είναι: Ευαισθησία σε λοιμώξεις, αδύναμο αμυντικό σύστημα, χρόνιες παθήσεις των βλεννογόνων, αλλεργίες, διαταραχές του λεμφικού συστήματος, νευρίτιδα, εγκεφαλική ή νευρική βλάβη (διαταραχές ύπνου, πυρετός, κρίσεις επιληψίας, μυική υποτονία, σπαστικότητα, αταξία, τικ, κ.α.), περιορισμένη διανοητική ικανότητα, δυσλεξία, διαταραχές συμπεριφοράς όπως το σύνδρομο υπερκινητικότητας, διαταραχές προσωπικότητας (κατάθλιψη, αυτισμός, κ.α.), νυχτερινή ενούρηση, ρευματοειδείς παθήσεις και σακχαρώδης διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, αμυλοτροφική πλευρική σκλήρυνση, ινομυαλγία, στειρότητα, διαταραχές γονιμότητας και κύησης, υπέρταση, αυτοάνοσα νοσήματα, αιφνίδιος βρεφικός θάνατος. Και η λίστα συνεχίζεται.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα αποδεχθούν κάτι που δύσκολα τεκμηριώνεται αφού και η καταγραφή των περιστατικών με άμεσες παρενέργειες από τα εμβόλια είναι ελλιπής. Χαρακτηριστικά υπολογίζεται ότι μόνο το 2-6% των παρενεργειών από τα εμβόλια καταγράφονται. Ορισμένοι κύκλοι θεωρούν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη μειωμένη εμφάνιση των παιδικών νόσων και στην αυξημένη εμφάνιση χρόνιων παθήσεων του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτή η σχέση δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, είναι, ωστόσο, σε κάποιο βαθμό εμφανής.

Στην παρακάτω εικόνα απεικονίζονται οι αντίθετες τάσεις στη συχνότητα εμφάνισης διάφορων λοιμωδών νόσων (αριστερά) και στη συχνότητα των χρόνιων παθήσεων (δεξιά). Τα στοιχεία προέρχονται από το Center for Disease Control and Prevention των ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία για την εξέλιξη της Ηπατίτιδας Α βασίζονται σε γαλλικά δεδομένα (J.-F. Bach, 2002). Στο αριστερό γράφημα απεικονίζεται η πτωτική εμφάνιση του ρευματικού πυρετού, της ηπατίτιδας Α, της φυματίωσης, της παρωτίτιδας, ενώ στο γράφημα δεξιά η αυξητική τάση εμφάνισης του άσθματος, του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της νόσου Crohn.

 

emvoliasmoi-mougiakou

 

Το βασικότερο ερώτημα όλων, και κυρίως των γονέων, είναι ποια στάση να κρατήσουν ως προς τους εμβολιασμούς. Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού και τη συσκευή Bicom είναι δυνατό να ελεγχθεί ένα εμβόλιο πριν χορηγηθεί, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι συμβατό με τον οργανισμό. Αν δεν είναι - γεγονός που σημαίνει ότι είτε ο ίδιος ο μικροοργανισμός είτε οι επιπρόσθετες ουσίες του εμβολίου προκαλούν αντίδραση – γίνεται ειδική προετοιμασία του οργανισμού ώστε να δεχθεί το εμβόλιο χωρίς να προκληθούν παρενέργειες. Στην περίπτωση χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων γίνεται έλεγχος για πιθανή επιβάρυνση από εμβολιασμούς, η οποία, αν διαπιστωθεί, εξισορροπείται με την ειδική αγωγή βιοσυντονισμού.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.