Web
Analytics
H Αγάπη Θεραπεύει - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η αγάπη θαυματουργεί. Η αδιαφορία σκοτώνει (φράση παρμένη από το άρθρο της κ. Συνοδινού στο περιοδικό Ευεξία.)

Δεν μπορεί μια ευαίσθητη ψυχή να διαβάσει το άρθρο της κ. Συνοδινού και να μην νιώσει συγκίνηση και θαυμασμό. Η περιπέτεια της υγείας της επιβεβαιώνει το συγκροτημένο και σεμνό μυαλό της, τη δύναμη της ψυχής της και την απέραντη αγάπη που έχει για τη ζωή και τους ανθρώπους. Πιστή πάντα στο καθήκον των υποχρεώσεών της, έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της όπου της ζητηθεί, καλείται τώρα να βοηθήσει τον εαυτό της. Η απάντησή της ηχεί ακόμη στ' αυτιά μου και στους τοίχους του θεραπευτηρίου μου – έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε συμβόλαια, δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτεθειμένους τους ανθρώπους... μας περιμένουν.

Ο καρκίνος όμως δεν περίμενε. Ήλθε σαν επισκέπτης, θέλησε να δεθεί μαζί της αλλά δεν τα κατάφερε, ήτανε τόσο απασχολημένη, το μυαλό της δούλευε πυρετωδώς να βρει τρόπους θεραπείας, η ψυχή της, η καρδιά της, όλο της το είναι συσπειρώθηκε στην αρχέγονη δύναμη της δημιουργίας, αφέθηκε στα χέρια του άγγελου - φύλακα γιατρού της. Πίστευε σ' αυτή την αρχέγονη δύναμη της δημιουργίας που παίρνει δυο κύτταρα ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο και τα εξελίσσει σ' ένα θαυμάσιο οργανισμό.

Η αγάπη θαυματουργεί, τη βλέπουμε να νικά τις αρρώστιες, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη διαδικασία αυτού του μηχανισμού, όμως συνειδητοποιούμε ότι οι ιδέες υλοποιούνται σε πράγματα, επηρεάζοντας έτσι την ύλη. Εδώ ακριβώς βλέπουμε ότι οι νόμοι της φυσικής και της ψυχολογίας είναι αδιαχώριστοι όταν αναφέρονται στην ανθρώπινη υγεία και ασθένεια, και το σώμα ως ύλη επιβεβαιώνει ακριβώς αυτούς τους νόμους.

Η επιστήμη της φυσικής εξηγεί τις ιδιότητες των διαφόρων τμημάτων της ύλης μεταξύ τους και πώς επηρεάζουν τις πέντε αισθήσεις μας. Οι γενικές ιδιότητες της ύλης είναι αυτές που μελετώνται στη φυσική μέσω της στατικής και δυναμικής, δηλαδή τη σχέση μεταξύ των δυνάμεων όταν το τμήμα στο οποίο οι δυνάμεις αυτές ενεργούν είναι σε κατάσταση ισορροπίας και την κίνηση της ύλης κάτω από την αμοιβαία επίδραση των διαφόρων μερών του συστήματος.

Ο άνθρωπος είναι μια ατομική και ξεχωριστή μονάδα που αποτελείται από χιλιάδες άτομα. Οι έρευνες έχουν δείξει, ότι τα άτομα κάθε υλικής μορφής που έχουν βάρος και μάζα είναι δομές δημιουργημένες από μικρότερα τμήματα που είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα: τα αρνητικά φορτισμένα ονομάζονται ηλεκτρόνια και τα θετικά φορτισμένα ονομάζονται πρωτόνια. Αυτά συμβάλλουν τελικά σε αυτό που σημαίνει ηλεκτρισμός – ενέργεια. Για το λόγο αυτό ολόκληρο το σύμπαν είναι μία εκδήλωση ηλεκτρισμού και φυσικά ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη ενέργειας που μπορούμε να αναλύσουμε.

Η ενέργεια που μπορούμε να δούμε και να αισθανθούμε ονομάζεται ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Είναι η ύλη ή το υλικό από όπου είναι φτιαγμένα όλα τα πράγματα. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι διασπώντας οποιοδήποτε υλικό, θα φτάσουμε στα ηλεκτρόνια, από τα οποία αποτελείται. Ηλεκτρόνια είναι μικρές υλικές μονάδες που περιέχουν ενέργεια, εκφράζουν μια υλική όψη της ενέργειας η οποία έχει όγκο, σχήμα και μορφή και φυσικά χρειάζεται η απαραίτητη γνώση για την κατάλληλη χρησιμοποίησή της.

Έχουμε τώρα τη δεύτερη μορφή ενέργειας, τη ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ορισμένοι την αποκαλούν και αστρική. Η διανοητική ενέργεια δεν έχει όγκο, είναι όπως η ομίχλη, το σύννεφο, ο καπνός ή απλά όπως η ατμόσφαιρα, είναι το είδος της ενέργειας που εξελίσσονται οι σκέψεις μας, εν αντιθέσει με την υλική ενέργεια που έχει μάζα˙η μάζα δεν δημιουργεί σκέψεις, ο εγκέφαλος σαν ύλη δεν μπορεί να σκεφτεί από μόνος του, είναι η διανοητική ενέργεια που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργήσει, τοποθετεί τις σκέψεις σε τάξη με γνώση, έτσι δημιουργούνται συγκεκριμένες σκέψεις – αντιλήψεις – με τις οποίες ζούμε.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του σκέψεις και αντιλήψεις. Είναι απαραίτητο να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε τη διανοητική ενέργεια ώστε να είναι οι σκέψεις μας χρήσιμες, θετικές, λογικές και φυσικά δημιουργικές. Στο διανοητικό επίπεδο κάποιου δεν μπορεί κανείς να εισέλθει, ούτε κάποιος άλλος μπορεί να φτιάξει για μας το διανοητικό μας κόσμο. Μερικοί άνθρωποι σκέπτονται με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν σκέψεις καταστροφικής φύσης, αρνητικές σκέψεις που φυσικά επηρεάζουν αρνητικά και καταστροφικά το άτομο, γιατί είναι απαραίτητη η γνώση σε κάθε άνθρωπο για να μπορεί να σκέφτεται θετικά, λογικά και να υλοποιούνται οι σκέψεις του σε θετικά πράγματα ή σε θετικές εμπειρίες παρά σε αρνητικές.

Υπάρχει επίσης και η τρίτη μορφή ενέργειας, η οποία έχει να κάνει με την ψυχή και ονομάζεται ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ορισμένοι την αποκαλούν και αιθερική και είναι το επίπεδο αυτό που συλλαμβάνονται, δημιουργούνται οι διάφορες εικόνες και ιδέες. Οι πέντε σωματικές μας αισθήσεις, η όραση, η ακοή, η όσφρηση, η γεύση και η αφή είναι όργανα και ενεργούν μέσω των νεύρων του εγκεφάλου. Όμως και η ψυχή έχει άλλες πέντε αισθήσεις: το νου, τη διάνοια, τη δόξα, τη φαντασία και την αίσθηση. Η αίσθηση είναι της ψυχής, τα αισθητά είναι του σώματος, η ψυχή μπορεί να καταλάβει τα αισθητά του σώματος και να λειτουργήσει σαν οδηγός.

Η φαντασία είναι μια αίσθηση της ψυχής που μέσα από τον ΕΝΔΙΑΘΕΤΟ ΛΟΓΟ μπορεί να φανταστεί και να δει πράγματα, όπου μαζί με τις άλλες αισθήσεις θα ενεργήσουν για την υλοποίησή τους. Άλλη αίσθηση είναι η δόξα, ο άνθρωπος γνωρίζει ότι η ψυχή του είναι αθάνατη, είναι αυτοκίνητη, δηλαδή το σώμα κινείται από την ψυχή αλλά η ψυχή δεν κινείται από κανένα, είναι αεικίνητη και αθάνατη. Η διάνοια εισέρχεται όταν ο άνθρωπος αμφιβάλει για κάτι και το σκέφτεται, τότε οι πέντε αισθήσεις του το αντιλαμβάνονται και του δημιουργούν ερωτήματα, αν είναι όντως αλήθεια ή ψέματα. Ο νους που είναι μια άλλη αίσθηση που είναι το ηγεμονικότερο μέρος της ψυχής, χωρεί έννοιες φανερές και ομολογούμενες αλήθειες π.χ. ότι ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει.

Το άτομο για να λειτουργήσει κανονικά και δημιουργικά πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα τρία επίπεδα ενέργειας. Πριν ακόμα αποκτήσει κάτι υλικό στη ζωή του, πριν ακόμη εντρυφήσει στο διανοητικό του επίπεδο, πρέπει πρώτα να φτιάξει, να δημιουργήσει την αιθερική πατέντα ή εικόνα, ξεκινώντας από την ψυχική του διάθεση. Πρώτα πρέπει να έχει την εικόνα, για την οποία θέλει να σκεφτεί και μετά να οργανώσει τις σκέψεις του σε ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα, ως προς τι θέλει να δημιουργήσει στο φυσικό επίπεδο.

Οτιδήποτε γίνεται στο φυσικό μας (υλικό) επίπεδο ή κόσμο είναι αποτέλεσμα, απόρροια της εικόνας που συλλαμβάνουμε και της σκέψης μας στα άλλα δύο επίπεδα.

Η ενέργεια μεταβάλλεται από το ένα επίπεδο στο άλλο, όπως τα σύννεφα μεταβάλλονται σε βροχή και μπορούμε να τη βλέπουμε, ή μπορούν να χάνονται στην ατμόσφαιρα και ο ουρανός να καθαρίζει. Η ενέργεια δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί, είναι αέναη, συνεχής, απεριόριστη, ατελείωτη. Είναι πηγή ακτινοβολίας, γιατί εκπέμπει διαρκώς και αδιαλείπτως από την πηγή της.

Η ενέργεια εκφράζεται σε συχνότητες [(Ε= hv) E= ενέργεια, h σταθερά του Planck και v η συχνότητα]. Επίσης, η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη και αντίστροφα. Αλλά δεν μπορεί να χαθεί ή να καταστραφεί. Αυτό ισχύει όχι μόνο στις φυσικές αλλαγές της ύλης αλλά επίσης στα φαινόμενα που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας, όπως το φως, η θερμότητα και ο ήχος. Πίσω από τα διαφορετικά φαινόμενα είναι η ενέργεια που στη βασική της μορφή είναι ηλεκτρομαγνητική.

Για να τεκμηριώσουμε την παραπάνω άποψη, θα χρησιμοποιήσουμε τους αποδεδειγμένους νόμους της Φυσικής. Όταν ένα ηλεκτρικό φορτίο κινείται, συνοδεύεται από ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Δεν έχει σημασία κάτω από ποιες συνθήκες κινείται, μπορεί να είναι ένα ηλεκτρόνιο που περιστρέφεται γύρω από το άτομο ή πολλαπλά ηλεκτρόνια που κινούνται. Ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο προκαλεί διαταραχή στην ηλεκτρόσφαιρα (ηλεκτρόσφαιρα είναι ο χώρος γύρο από το ηλεκτρικό πεδίο). Το ηλεκτρικό φορτίο κινούμενο μέσα στην ηλεκτρόσφαιρα δημιουργεί τριβή που είναι η πηγή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ή του ηλεκτρικού κύματος.


Κάθε ηλεκτρικό κύμα έχει ορισμένο μήκος κύματος. Τα ηλεκτρικά κύματα μπορούν να προστεθούν, να αφαιρεθούν και να διαιρεθούν. Αφήνουν την πηγή τους ομόκεντρα όπως τα τμήματα ενός κρεμμυδιού. Μπορούν να γίνουν αντικείμενα αντανάκλασης και διάθλασης. Ταξιδεύουν περίπου σε αναλογία 186-300 μίλια το δευτερόλεπτο. Όταν συναντήσουν μια ουσία στη διαδρομή τους δονούμενη στην ίδια αναλογική ταχύτητα και τα σταματήσει σημαίνει τότε ότι η ουσία έχει την ίδια ικανότητα όπως η πηγή της.

Το μήκος ενός ηλεκτρικού κύματος προσδιορίζει την διαπεραστικότητα του υλικού από το οποίο περνάει. Όσο μικρότερο το κύμα, τόσο πιο διαπεραστικό γίνεται το υλικό. Για να καταλάβουμε τη σχέση της διαπεραστικότητας και της πυκνότητας της ύλης και του ηλεκτρικού κύματος θα πρέπει να μελετήσουμε το φάσμα του ηλεκτρικού κύματος.

Η επιστήμη κατέγραψε το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα από τα μακρά ραδιοκύματα μέχρι τις λεπτές ακτίνες γ. Τα έχει διαιρέσει σε περιοχές και βρήκε ότι οι περιοχές αυτές πλέκονται μεταξύ τους και από πάνω και από κάτω.

Μέχρι πρόσφατα η επιστήμη δεν επιχείρησε να ανιχνεύσει το φάσμα ακόμα και θεωρητικά πέρα από τα 50,000m κύματος από τη μια μεριά, και από την άλλη σταμάτησαν στις ακτίνες γ του ραδίου. Δεν υπάρχει καμιά λογική αιτία γνωστή στην επιστήμη γιατί το φάσμα να πρέπει να περιορισθεί στο ένα ή στο άλλο άκρο. Η μια άκρη εκτείνεται σε αστρικά και κοσμικά μήκη κύματος που ασχολούνται με τη βαρύτητα και την αστρονομία, στην άλλη άκρη τα κύματα εκτείνονται σε διανοητικά κύματα.

Με αυτή την άκρη είναι που ασχολείται η ηλεκτρονική φυσική. Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε ότι οι διανοητικές ενέργειες είναι ηλεκτρομαγνητικές, ότι κάθε διανοητική ενέργεια συνοδεύεται από ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα και ότι αυτά τα κύματα υπόκεινται στους ίδιους νόμους με τα κύματα του φωτός και ότι οι νόμοι της επαγωγής και συντονισμού εφαρμόζονται στη διανοητική περιοχή του φάσματος κατά τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται στην εκπομπή φάσματος των ραδιοκυμάτων. Επιπλέον θα αποδείξουμε ότι η σκέψη είναι το αποτέλεσμα έντονης δόνησης στα εγκεφαλικά κύτταρα και ότι η συνείδηση είναι το αποτέλεσμα αυτής της δόνησης.

Η υποβολή είναι ο νόμος του συντονισμού που επενεργεί ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα μέσω της ακτινοβόλου ενέργειας. Στη διανοητική περιοχή όλη η ύλη γίνεται διαπεραστική εκτός από αυτή που κυβερνείται από το νόμο του συντονισμού.

Κάθε ζωντανό κύτταρο αποτελεί μια μονάδα εκπομπής γ ηλεκτρικής δυναμικής. Τα νευρικά κύτταρα είναι μακριά και λεπτά. Όταν ερεθιστούν, με ταχύτητα πάνω από 300 χιλιόμετρα την ώρα, μεταδίδουν το ερέθισμα στο επόμενο κύτταρο μέσω χημικών διεργασιών με αποτέλεσμα να παράγουν ηλεκτρικό φορτίο. Όταν μια δόνηση, ένα ερέθισμα περάσει μέσα από ένα νευρικό κύτταρο χρησιμοποιεί οξυγόνο και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα. Ταυτόχρονα ανεβαίνει η θερμοκρασία και αλλάζει το σχήμα του κυττάρου γεγονός που μπορούμε να παρακολουθήσουμε σ' ένα ισχυρό μικροσκόπιο.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή συμβαίνει στο ηλεκτρικομαγνητικό πεδίο. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την όλη διαδικασία της αναμετάδοσης ενός ερεθίσματος, όπως το τσίμπημα μιας βελόνας στην άκρη του δακτύλου μέχρι το πίσω μέρος του εγκεφάλου, με κατάλληλα όργανα και ηλεκτρόδια στερεωμένα στα ανάλογα σημεία του δέρματος. Η αναμετάδοση του ερεθισμού είναι μια σειρά από εναλλαγές του ηλεκτρικού δυναμικού με τα οποία μπορούμε να διαπιστώσουμε ποια νεύρα λειτουργούν κανονικά και ποια όχι. Αφού λοιπόν μπορούμε τόσο εύκολα να μετρήσουμε το ηλεκτρικό φορτίο από τα όργανα τοποθετημένα στο δέρμα του ατόμου, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσα παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν κάθε στιγμή στο ανθρώπινο σώμα στο ονομαζόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Πιστεύουμε ότι τα σώματά μας είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό μέχρι να πεθάνουν, όμως το κάθε κύτταρο στο σώμα μας ζει για λίγο και αντικαθίσταται. Φίλους που έχουμε να τους δούμε αρκετό καιρό, μπορεί να μας φαίνονται ίδιοι, αλλά κανένα τους κύτταρο δεν είναι το ίδιο από την τελευταία φορά που τους είδαμε.

Η αντικατάσταση και η αναγέννηση εξαρτώνται από τη σύνθεση νέας πρωτεΐνης, διαδικασία που γίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο ύπνος ωφελεί τους ιστούς του σώματος, καθώς κατά τη διάρκειά του κατασκευάζονται οι ορμόνες και η κατανομή των κυττάρων γίνεται πιο γρήγορα.

Οι ιστοί του εγκεφάλου φυσικά διαφέρουν γιατί μετά από μια ηλικία σταματά η ανάπτυξή τους, απλώς επισκευάζονται και συντηρούνται. Οι προσπάθειές μας πρέπει να συγκεντρωθούν στην υγιή αναπαραγωγή των κυττάρων μας, να διώξουμε τα ασθενή κύτταρα, τις αρνητικές σκέψεις και εσφαλμένες ιδέες από μέσα μας, για να έχουμε υγιή κύτταρα, θετικές σκέψεις και σωστές ιδέες, για να έχουμε υγεία, χαρά και γαλήνη.
Έχει αποδειχθεί ότι η τηλεπάθεια έχει σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του σώματος. Έρευνες που έγιναν, έδειξαν πως τη στιγμή της τηλεπαθητικής επαφής, αυξάνεται η τάση του ηλεκτρικού πεδίου του σώματος και ελαττώνεται η τάση του ηλεκτρικού πεδίου του δέρματος. Ως αποτέλεσμα έχει μείωση του μυϊκού τόνου και της δερματικής αντίστασης, παρατηρείται δε μια φυσική ηρεμία.

Σε πειράματα που έγιναν σε άτομα που βρίσκονταν σε ήρεμη και γαλήνια κατάσταση, οι προσαρμοσμένοι ηλεκτρομυογράφοι στο δέρμα τους δεν έδειξαν την παραμικρή τάση. Η ηρεμία του ατόμου προκαλεί μείωση στο ρυθμό της αναπνοής και αντίστοιχη αύξηση στην πίεση του διοξειδίου του άνθρακα στους πνεύμονες.

Επακόλουθο είναι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στο αρτηριακό αίμα, όταν λοιπόν το αίμα φθάσει στον εγκέφαλο μειωμένο σε οξυγόνο φυσικά, προκαλεί μια αλυσιδωτή χημική αντίδραση, έτσι τα αιμοφόρα αγγεία λειτουργούν πιο έντονα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους για οξυγόνο. Δηλαδή ο εγκέφαλος λειτουργεί σε πιο γοργό ρυθμό για να ανταπεξέλθει. Άλλοι λόγοι που προκαλούν μείωση της οξυγόνωσης του οργανισμού είναι η συχνή απώλεια αίματος καθώς και η παραμονή των ατόμων σε υψηλά μέρη. Δεν είναι τυχαίο πως οι καλύτερες τεχνικές χαλάρωσης αναπτύχθηκαν στα Ιμαλάια. Τα άτομα με οποιαδήποτε από αυτές τις εμπειρίες νιώθουν χαλαρωμένα, ήρεμα και μπορούν να αντιληφθούν εύκολα και σε ουσία τις πιο βαθιές έννοιες.

Αν προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα θα δούμε ότι οι άνθρωποι που επιδίδονται σε πνευματική εργασία, ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους, που τις περισσότερες φορές είναι χορτοφαγική. Αναμφισβήτητο γεγονός είναι, ότι υπάρχει μια βιοχημική βάση στον τρόπο διατροφής τους. Το κρέας είναι γνωστό ότι αυξάνει την οξύτητα του αίματος, ο δε οργανισμός αναγκάζεται να μειώσει την παραγωγή του οξυδικού διοξειδίου του άνθρακα. Ενώ η χορτοφαγία μειώνει την οξύτητα του αίματος και προκαλεί έτσι τον οργανισμό να παράγει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στους πνεύμονες και να στέλνει λιγότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Το συμπέρασμα είναι ότι η χορτοφαγία, ή παραμονή σε υψηλά μέρη ή ένας πνευματικός άνθρωπος προσευχόμενος, έχουν παρόμοια αποτελέσματα στο σώμα.

Οι λογισμοί δείχνουν την πνευματική μας κατάσταση, οι καλές και θετικές σκέψεις έχουν μεγάλη δύναμη γιατί αλλοιώνουν πνευματικά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος που ταλαιπωρείται στη ζωή με ένα σωρό ψυχικά και σωματικά προβλήματα όταν τα αντιμετωπίζει με πίστη και καλό λογισμό βελτιώνεται προς το καλύτερο, έχει πνευματική και σωματική υγεία και μετατρέπει το κακό σε καλό, την αρρώστια σε υγεία εξασφαλίζοντας έτσι την ομοιόστασή του.

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να μένει σε κατάσταση λύπης και να περιβάλλεται από αρνητικές σκέψεις, πρέπει να κάνει κάτι πνευματικό και θετικό για να βγει από τη δυνατή έλξη της άρνησης που θα τον οδηγήσει στην αρρώστια, στην αυτοκαταστροφή. Στις περιπτώσεις που εκδηλώνεται στον άνθρωπο σωματική αρρώστια, ο γιατρός με οποιαδήποτε φαρμακευτική ή μη θεραπεία δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εάν δεν έχει και μία συντρέχουσα πνευματική βοήθεια.

Όπως λένε, η πνευματική ζωή βασίζεται στο λογισμό γιατί πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, πνευματική μελέτη και φιλότιμη άσκηση. Ο λογισμός είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του νου, της συνείδησης, του συναισθήματος και της βούλησης και προηγείται κάθε πράξης.

Ο νους τις περισσότερες φορές τροφοδοτεί την καρδιά με κακούς λογισμούς και αναστατώνει τον άνθρωπο, γι' αυτό πρέπει να καθαρίσουμε την καρδιά μας, να επιλύσουμε τους αρνητικούς λογισμούς, πράγμα που ο σωστός και θετικός λογισμός μπορεί να επιφέρει. Ο άνθρωπος πρέπει να τοποθετείται σωστά στην πνευματική του ζωή γιατί με τον τρόπο αυτό λύνονται όλα τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν. Τα αποτέλεσμα αυτής της η τοποθέτησης αντανακλάται έμμεσα και στη σωματική του υγεία.

Ο καλύτερος γιατρός είναι ο έμπειρος πνευματικός άνθρωπος που με τη σοφία του στέλνει αγάπη, εμπνέει εμπιστοσύνη, ηρεμεί, θεραπεύει τις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων, διώχνοντας τους αρρωστημένους λογισμούς. Όταν οι σωματικές ασθένειες δεν είναι αναστρέψιμες, ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να βοηθήσει στη συμβίωση του πάσχοντα με το πρόβλημά του.

Το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης, το μεγαλύτερο θαύμα που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από διάφορα συστήματα, όργανα, ιστούς, κύτταρα. Κάθε σύστημα έχει τους δικούς του τρόπους λειτουργίας και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς τη συνεργασία των υπολοίπων συστημάτων. Για να λειτουργήσουν όμως σωστά πρέπει να υπάρχει σωστή ροή ενέργειας του νευρικού συστήματος.

Τα νεύρα δεν πρέπει να εμποδίζονται στην έξοδό τους από τη σπονδυλική στήλη και πρέπει να ερευνήσουμε, να βρούμε και να αναλύσουμε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να δημιουργήσουν πρόβλημα που σημαίνει μειωμένη ζωτικότητα, μειωμένη αντίδραση, που, σαν συνέπεια χάνεται η ομοιόσταση και το ανθρώπινο σώμα αρρωσταίνει.

Τι είναι το νευρικό σύστημα; Σε τι νόμους υπακούει; Ποια είναι αυτή η δύναμη που κάνει τα νεύρα να λειτουργούν και να παρέχουν ζωή σε κάθε κύτταρό μας; Αυτή η δύναμη, αυτή η ενέργεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η ζωή. Το ανθρώπινο σώμα και γενικά η ζωή υπάγεται σε νόμους, που αν τους υπακούμε θα έχουμε υγεία, ζωτικότητα, χαρά, και όχι αρρώστια, μιζέρια, κατήφεια. Γι' αυτό πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια μεριά της ζωής θέλουμε να ανήκουμε, τη φωτεινή ή τη σκοτεινή.

Οι νόμοι αυτοί δεν είναι για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Υπάρχουν για να τους δεχθούμε ή να τους απορρίψουμε. Όπως γίνεται με το άτομο που βάζει το χέρι του στη φωτιά να δει αν καίγεται έτσι και με τους νόμους αυτούς.

Αν δεν υπακούμε στους νόμους και τους παραβιάζουμε, θα έχουμε αρρώστια, άρνηση, κατήφεια. Αν τους υπακούμε τότε υγεία, ηρεμία, ευτυχία και ότι καλύτερο μπορεί να μας προσφέρει αυτή η ζωή: Φως, Αναγέννηση σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης, στο επίπεδο της Αναγέννησης και της Εξέλιξης.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.