Web
Analytics
Πώς η χειροπρακτική βοηθάει στην αυτοθεραπεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πώς η χειροπρακτική βοηθάει στην αυτοθεραπεία

Η καλή υγεία, είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής λειτουργίας των δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στο σώμα μας. Κλειδί της καλής υγείας είναι φυσικά το Νευρικό μας Σύστημα, το οποίο εδρεύει στο κρανίο και την σπονδυλική μας στήλη. Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από τους σπόνδυλους και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους που μεταξύ τους σχηματίζουν τα τρήματα (οπές), απ' όπου εκβάλλουν τα νεύρα.

Τα νεύρα αυτά είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Όταν όμως υποστούν κάποια πίεση που στη Χειροπρακτική αποκαλούμε υπερξάρθημα, και είναι δυνατό να συμβεί από διάφορες αιτίες, τότε δημιουργούνται προβλήματα. Ο Δρ. Χειροπρακτικής εκπαιδευμένος σωστά, εντοπίζει το πρόβλημα και αν η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη, τότε επεμβαίνει για να διορθώσει το υπερξάρθρημα που δημιούργησε το πρόβλημα αυτό και φυσικά επηρεάζει την ζωτική νευρική ενέργεια  να μεταφερθεί στο υπόλοιπο σώμα. Αν κρατάμε τη σπονδυλική στήλη σε μια σωστή κατάσταση θ' απολαμβάνουμε και καλή υγεία

Αν και συνήθως τα προβλήματα που ασχολείται η επιστήμη της Χειροπρακτικής είναι μυοσκελετικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βοηθά το σώμα μας σε άλλα τυχόν προβλήματα που ίσως να υπάρχουν. Όταν η σπονδυλική στήλη λειτουργεί σωστά και δεν πιέζεται κανένα νεύρο τότε όλα τα συστήματα λειτουργούν καλά και έχουμε υγεία αν το σώμα δεν λειτουργεί καλά, τότε είμαστε άρρωστοι.

Χρόνια τώρα επικρατούσε η αντίληψη ότι το σώμα πρέπει να εξετάζεται από διάφορες ειδικότητες για ευνόητους λόγους γιατί δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει ένας ειδικός όλες τις άλλες ειδικότητες αρκετά. Έτσι έχουμε καρδιολόγους, νεφρολόγους, νευρολόγους κ.α.. Δυστυχώς σαν αποτέλεσμα είναι να παραβλεφθεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας αλληλένδετος και αλληλεξάρτητος οργανισμός. Τα διάφορα τμήματα του σώματός μας δεν λειτουργούν χώρια από τα άλλα τμήματα. Όταν ένα τμήμα έχει πρόβλημα, όλος ο οργανισμός επηρεάζεται. Αν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, οι τοξίνες που θα έπρεπε να αποβληθούν από το σύστημά μας και δεν μπόρεσαν, θα δηλητηριάσουν όλο το σώμα μας. Τα συμπτώματα ίσως να μην γίνονται αντιληπτά πάντα, όμως όλο το σώμα επηρεάζεται. Παρομοίως, αν η λειτουργία του στομάχου δεν είναι σωστή, όλος ο οργανισμός θα στερηθεί τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα. Ο αντικειμενικός στόχος ενός Χειροπράκτη, είναι να βρει την πραγματική αιτία που το σώμα δεν λειτουργεί σωστά και να την διορθώσει στα πλαίσια που έχει εκπαιδευτεί, κι όχι ν' ασχολείται με τα συμπτώματα.

Όσοι έχουν μελετήσει το ανθρώπινο σώμα συμφωνούν ότι είναι ένας φανταστικός οργανισμός, ικανός να δημιουργεί ζωντανούς ιστούς, αδρεναλίνη, ινσουλίνη, κορτιζόνη και άπειρες άλλες χημικές ουσίες, μέσα από τις τροφές που καταναλώνουμε. Συμπεραίνουμε ότι υπάρχει μια συντονιστική αρχή μέσα στο σώμα μας που αναφερόμαστε σ' αυτή ως  ενυπάρχουσα ευφυΐα  του σώματος και την έχουμε απ' την πρώτη στιγμή της σύλληψής μας. Το ανθρώπινο σώμα είναι το πιο οργανωμένο σύστημα που υπάρχει στον κόσμο, στο οποίο συνεργάζονται 25-30 τετράκις εκατομμύρια κύτταρα. Είναι λογικό να συμπεραίνουμε ότι υπάρχει αυτή η  συμφυή - ενυπάρχουσα ευφυΐα .

Δεν χρειάζεται να δείξουμε στο σώμα μας πώς να εργάζεται. Ένα νεογέννητο για παράδειγμα δεν γνωρίζει τίποτα για την καρδιά του και όμως δουλεύει άψογα, όπως του πιο ειδικού που γνωρίζει τα πάντα γι' αυτή.

Υπάρχουν άπειρα ονόματα για αυτή την αρχή που κατέχει το σώμα μας: σοφία του σώματος, μητέρα φύση... Ό, τι όνομα και να δώσουμε δεν αλλάζει κάτι, υπάρχει, το αναγνωρίζουμε. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που αυτή η αρχή υπάρχει γιατί είναι το παν στη ζωή μας, έχει την ευθύνη να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας και ευτυχώς που δεν στηριζόμαστε στο εκπαιδευμένο ξεχασιάρικο μυαλό μας. Είναι αυτή η ενυπάρχουσα ευφυΐα που ελέγχει την σωστή λειτουργία του σώματός μας από την ώρα που θα γεννηθούμε μέχρι την ώρα που θα πεθάνουμε. Είναι τέλεια και ανίκανη να κάνει λάθος.

Έτσι το ερώτημα γεννιέται: «Γιατί τα σώματά μας δυσλειτουργούν και δεν δουλεύουν σωστά;» Ας πάρουμε για παράδειγμα την τηλεφωνική επικοινωνία που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με όλον τον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Όμοια και στο σώμα μας, αυτή η ενυπάρχουσα ευφυΐα είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία μέσα μας: συντονίζει και ελέγχει την λειτουργία όλων αυτών των κυττάρων που ονομάζεται: Νευρικό σύστημα. Αποτελείται απ' τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και εκατομμύρια νεύρα που αν τα βάλουμε σε μια ευθεία, σχηματίζουν χιλιόμετρα και είναι σαν λεπτό σύρμα που είναι χιλιάδες φορές λεπτότερα από μια τρίχα και που φτάνουν σε κάθε όργανο, κάθε ιστό, κάθε κύτταρο. Το επικοινωνιακό αυτό σύστημα, είναι το πιο σύγχρονο από κάθε σύγχρονο υπολογιστή. Είναι μικρό σαν δυο γροθιές μαζί. Ο άνθρωπος ανέκαθεν γνώριζε την σπουδαιότητα του νευρικού συστήματος, ότι αν ενοχληθεί (πιεστεί) μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία και θάνατο. Εκεί στηρίζεται και ο θάνατος με απαγχονισμό και ηλεκτροπληξία.

Ο εγκέφαλος, προστατεύεται από τα οστά του κρανίου και ο νωτιαίος μυελός από την σπονδυλική στήλη. Όταν τα οστά της σπονδυλικής στήλης υποστούν υπερξάρθημα ή σπονδυλολίσθηση τότε επηρεάζεται η σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και σαν αποτέλεσμα το σώμα δεν θα λειτουργεί σωστά και θα νοσεί. Σκοπός του Χειροπράκτη είναι να ανατάξει τους σπονδύλους στη σωστή τους θέση, αφαιρώντας έτσι την πίεση από τα νεύρα, για να είναι ελεύθερη η δίοδος της νευρικής ενέργειας και πάλι, σε κάθε σημείο του σώματος για να λειτουργεί σωστά. Το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και να διατηρείται υγιές, φυσικά λαμβάνοντας υπ' όψιν κάποιους ίσως φυσικούς περιορισμούς της ύλης.

Η ερώτηση ίσως παραμένει: που βοηθάει η Χειροπρακτική; Η απάντηση είναι απλή. Ο Χειροπράκτης με τις ανατάξεις βοηθάει το σώμα να βρει τον υγιή ρυθμό του. Μόνο το σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του γιατί μπορεί να αναπαράγει υγιή ιστό και αντικαθιστά συνεχώς τα φθαρμένα κύτταρα. Ένα ερυθρό αιμοσφαίριο για παράδειγμα ζει γύρω στις 120 μέρες και μετά αντικαθίσταται από ένα καινούριο. Τα κύτταρα του δέρματος αντικαθιστώνται ακόμη πιο γρήγορα. Μόνο ένας ζωντανός οργανισμός, έχει την ικανότητα αυτή. Η δουλειά του Χειροπράκτη, είναι να ανοίξει τις γραμμές της επικοινωνίας ώστε το σώμα να αυτοθεραπευτεί.

Άλλη ερώτηση που συνήθως γεννιέται είναι τι προβλήματα μπορεί το σώμα να αυτοθεραπεύσει. Η απάντηση είναι: σχεδόν τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται έναν Χειροπράκτη που τελικά όμως ξεπέρασαν το σημείο όπου το σώμα τους είχε την ικανότητα να αυτοθεραπευτεί. Κάθε άτομο άσχετα με το τι πρόβλημα ή τι ασθένεια έχει, μπορεί να έχει περάσει τα όρια της αυτοθεραπείας και να μην μπορεί να επανέλθει, γιατί το σώμα περιορίζεται από τα όρια της ύλης, καθώς επίσης και απ' το χρόνο. Η δημιουργία ενός ζωντανού ιστού, άσχετα αν είναι στην εμβρυακή ανάπτυξη ή σε θεραπεία, ένα καταπονημένο σώμα χρειάζεται χρόνο και δεν μπορεί να πιεστεί. Αν το άτομο, έχει ξεπεράσει τα όρια της ύλης, η φαρμακευτική αγωγή ή η χειρουργική επέμβαση, ίσως είναι αναγκαία για να ανακουφιστεί ή ακόμη και να κρατηθεί στη ζωή. Αυτή είναι μια απόφαση που θα παρθεί απ' τους θεράποντες ιατρούς του, κατόπιν εξετάσεων.

Η ευθύνη του Δρ.Χειροπρακτικής, είναι να διορθώσει τα υπερξαρθήματα για να μπορεί το σώμα να έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται και έτσι να διατηρείται σε μια κατάσταση υγείας.

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.