Web
Analytics
16 Ερωτήσεις για τον Βιοσυντονισμό - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

16 Ερωτήσεις για τον Βιοσυντονισμό

1. Για ποιο λόγο να διαλέξετε τη βιοσυντονιστική θεραπεία;

Είναι γνωστό πως πολλές ασθένειες, ειδικότερα οι αλλεργίες και οι χρόνιες παθήσεις, δεν μπορούν να θεραπευτούν εύκολα με τα μέσα της κλασσικής ιατρικής, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η κλασσική ιατρική μπορεί μόνο να μειώσει τα συμπτώματα του ασθενούς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις αιτίες που προξενούν τα συμπτώματα αυτά.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση, ακόμα και την ίαση σε ασθενείς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους. Μπορεί να εφαρμοστεί σ' όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στα ζώα.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ολιστική βιολογική διαδικασία, η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχής στη θεραπεία χιλιάδων ασθενών για τρεις δεκαετίες. Η επιτυχία της αποδεικνύεται με επιστημονικές έρευνες, με ιατρικά αρχεία ιστορικού ασθενών, με αναφορές και βιβλία γιατρών απ' όλο τον κόσμο, στον οποίο έχει εξαπλωθεί η μέθοδος αυτή, αλλά και από τα εγκάρδια γράμματα από ευγνώμονες ασθενείς.

2. Τι είναι η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Η βιοσυντονιστική θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής, (BICOM® 2000 ή Optima), η οποία δεν παράγει τεχνητά ενέργεια. Χρησιμοποιεί απλώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τον ασθενή. Με την βιοφυσική αυτή μέθοδο θεραπείας τροποποιείται το ενεργειακό πεδίο του πάσχοντος οργανισμού, αυξάνεται η δύναμη του αμυντικού συστήματος και βελτιώνεται έτσι η υγεία.

3. Πώς επιτυγχάνεται η θεραπεία;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το ανθρώπινο σώμα (τα κύτταρα των οργάνων, των ιστών, κτλ.) εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα με την μορφή ταλαντώσεων. Η θεραπευτική συσκευή BICOM® δέχεται αυτά τα σήματα από το σώμα μέσω ηλεκτροδίων. Μ' ένα εσωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος, το BICOM® διαχωρίζει τα υγιή σήματα από τα παθολογικά. Στη συνέχεια, ενισχύει ηλεκτρονικά τα υγιή σήματα κι αντιστρέφει τα παθολογικά (φαινόμενο του αντικατοπτρισμού). Οι επεξεργασμένες πληροφορίες επιστρέφονται στο σώμα του ασθενή, μέσω ενός μαγνητικού τάπητα. Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες κι έτσι ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Με την αντιστροφή των παθολογικών σημάτων, η δύναμη αυτο-θεραπείας του σώματος ενεργοποιείται κι ενδυναμώνεται. Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισης κι αποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία επίσης χρησιμοποιεί τις ταλαντώσεις ουσιών, όπως δυσανεκτικά τρόφιμα, γύρη, ιοί, βακτηρίδια, μύκητες, παράσιτα, επιζήμια βαριά μέταλλα, εντομοκτόνα, περιβαλλοντικοί ρύποι και δυσανεκτές ύλες οδοντιατρικών υλικών. Αν ο οργανισμός είναι επιβαρυμένος απ' αυτές τις ουσίες, δίνοντας στον οργανισμό τις αντιστραμμένες θεραπευτικές ταλαντώσεις, η επιβάρυνση αυτή μπορεί να μειωθεί ή να εξουδετερωθεί εντελώς.

4. Πού αποσκοπεί η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό μέρος. Όσοι περισσότεροι απ' αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν κι εξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σ' αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και τα μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.

5. Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη θεραπεία;

Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει κάποια προετοιμασία πριν από τη θεραπεία. Μόνο στην περίπτωση που έχει προγραμματιστεί αγωγή απευαισθητοποίησης από κάποια τροφή, τότε είναι καλό να έχει ακολουθήσει αποχή για 3 μέρες πριν τη προκαθορισμένη θεραπεία. Επίσης, εάν πρόκειται να γίνει αλλεργικό τεστ, είναι σκόπιμο να έχει σταματήσει η αντι-ισταμινική αγωγή για τουλάχιστον 3 – 10 μέρες. Πριν ξεκινήσει η καθαυτό θεραπεία του νοσήματος, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τη διάγνωση όσο και την έκβαση της θεραπείας. Οι παράγοντες αυτοί είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, η αρνητική επίδραση εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, οι δερματικές ή εσωτερικές ουλές, η κακή αποτοξινωτική λειτουργία των οργάνων και η μυκητίαση του εντέρου.

6. Πώς να συμπεριφερθείτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται χαλάρωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Είναι λοιπόν βοηθητικό, να επιτρέψετε στο σώμα και το νου σας να χαλαρώσει. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να έχετε τα μάτια σας κλειστά. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε κάτι που σας ευχαριστεί (υπάρχει περίπτωση να σας δοθεί κάποιο άρθρο ή βιβλίο, το οποίο σας αφορά), ή ν' ακούτε χαλαρωτική μουσική.

7. Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Η εφαρμογή του βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται τίποτα, ωστόσο χαλαρώνουν. Κάποιοι, αισθάνονται ζέστη ή τη ροή της θεραπευτικής ενέργειας στο σώμα τους. Σε άλλους, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα θλίψης ή πόνου.

8. Τι πρέπει να κάνετε μετά τη θεραπεία;

Συνιστάται η κατανάλωση 6 ποτηριών νερού μέσα στις επόμενες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία. Αν έχετε κάνει θεραπεία απευαισθητοποίησης σε κάποια αλλεργιογόνα ουσία (τροφή, γύρη, μέταλλα, απορρυπαντικά, κτλ.) συνιστάται να αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή, και φυσικά την κατανάλωσή της. Το χρονικό διάστημα, για το οποίο ισχύει αυτός ο περιορισμός, είναι διαφορετικό ανάλογα την ουσία. Σε γενικές γραμμές, αρκούν 7 μέρες αποχής. Όμως, ειδικά για τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά, όπου απαιτούνται κατά μέσο όρο 3 θεραπείες, η αποχή πρέπει να συνεχιστεί έως την ολοκλήρωση τους. Εάν κάνετε θεραπεία κατά των μυκήτων του εντέρου, πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Εάν κάνετε θεραπεία κατά του πόνου, λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων, είναι θεμιτό να αποφεύγετε κινήσεις ή εργασίες που καταπονούν την προβληματική περιοχή.

9. Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Ανάλογα την περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας ή και μια αρχική επιδείνωση. Γενικά, το σώμα διατηρεί τα θεραπευτικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 7 – 10 μέρες μετά τη θεραπεία, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος γίνεται η επεξεργασία τους και βαθμιαία συντελείται η θεραπευτική αλλαγή.

Έτσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα μετά τη πρώτη εφαρμογή, άλλοι μετά τη δεύτερη ή την τρίτη. Άλλοι νιώθουν ανακούφιση αμέσως μετά τη θεραπεία, άλλοι τη πρώτη ή δεύτερη μέρα μετά τη θεραπεία, άλλοι τη πέμπτη μέρα. Επίσης, είναι πιθανό, ειδικά σε χρόνια περιστατικά πόνου, να υπάρξει μια αρχική αύξηση των ενοχλήσεων, λόγω της ενεργοποίησης των ιστών. Το ίδιο ισχύει στις περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας, κνίδωσης ή ακόμα και ψυχολογικών προβλημάτων, εφόσον έχουν χρόνιο χαρακτήρα. Η αρχική αυτή επιδείνωση, εάν συμβεί, γίνεται κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία και μετά αρχίζει η σταδιακή βελτίωση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, να νιώσετε δίψα, οπότε να υπάρξει και συχνουρία ή ακόμα να έχετε διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία του βιοσυντονισμού ενισχύει τη διαδικασία της αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.

10. Πόσο συχνά μπορεί/πρέπει να γίνεται η θεραπεία;

Ο οργανισμός επεξεργάζεται τα θεραπευτικά σήματα για τουλάχιστον 7 μέρες μετά τη θεραπεία. Γι' αυτό το λόγο, σε χρόνια περιστατικά, συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο. Μπορεί, όμως, το μεσοδιάστημα να είναι αρκετά μεγαλύτερο, όπως π.χ. τρεις εβδομάδες στην περίπτωση κάποιων ορμονικών διαταραχών.

Ωστόσο, σε οξεία περιστατικά, όπως π.χ. πυρετός, ίωση κι έντονος πόνος, η επανάληψη μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα, ακόμα και κάθε μέρα.

Αν η επόμενη συνεδρία δεν πραγματοποιηθεί μέσα στο συνιστάμενο χρονικό πλαίσιο δεν επηρεάζεται αρνητικά η έκβαση της θεραπείας. Η τακτική εφαρμογή της επισπεύδει το αποτέλεσμα, αλλά εάν υπάρξουν αναβολές τότε απλά καθυστερεί.

11. Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα απαιτηθούν, διαφέρουν ανάλογα τη περίπτωση. Δηλαδή, εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης (τα χρόνια συμπτώματα απαιτούν περισσότερες θεραπείες), τη δύναμη αντίδρασης του οργανισμού και τον αριθμό των επιβαρυντικών παραγόντων, που συντελούν στην εδραίωση των συμπτωμάτων. Η γιατρός και το βοηθητικό προσωπικό θα μπορέσουν να σας δώσουν μια πρώτη εκτίμηση, η οποία προέρχεται από τη κλινική εμπειρία, αλλά η καλύτερη εκτίμηση για τον κάθε ασθενή προσωπικά, μπορεί να γίνει μόνο μετά τη δεύτερη συνεδρία.

Επίσης, εάν υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα υγείας (π.χ. πόνοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος, αλλεργίες, εντερικές διαταραχές) τότε πολύ πιθανόν να μην μπορούν να προσεγγιστούν θεραπευτικά όλα μαζί. Για το κάθε θέμα απαιτούνται διαφορετικά προγράμματα, δηλ. άλλο είναι το πρόγραμμα απευαισθητοποίησης από κάποια ουσία που προκαλεί αλλεργία και άλλο το πρόγραμμα για την τενοντίτιδα. Εκτός εάν υπάρχει κοινός παράγοντας που προκαλεί τα διαφορετικά συμπτώματα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ορίζονται οι προτεραιότητες στην αγωγή του κάθε ασθενή.

12. Υπάρχουν παρενέργειες;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν. Η εφαρμογή της για συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε άλλο όργανο ή σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό, όμως, να υπάρξει μια αρχική επιδείνωση των συμπτωμάτων (ισχύει για περιπτώσεις χρόνιου πόνου, χρόνιων αλλεργιών, χρόνιων μπλοκαρισμάτων σε ενεργειακά κέντρα), επειδή το σημείο που δέχτηκε τη θεραπεία ενεργοποιήθηκε, γεγονός που σημειώνεται μόνο μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Εάν λοιπόν σημειωθεί αυτή η όξυνση στα συμπτώματα, θα κρατήσει από λίγες ώρες έως 2 – 3 μέρες. Ακόμα, είναι πιθανό λόγω αυξημένης αποβολής τοξινών από το σώμα, η οποία ενισχύεται από τη θεραπεία, να εμφανιστεί δίψα, συχνουρία, εφίδρωση, διαρροϊκές κενώσεις, πονοκέφαλος. Αυτό ισχύει ειδικά για το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Καθώς ο οργανισμός δυναμώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα σ' άλλες περιοχές, π.χ. να αισθανθεί ο ασθενής μικροενοχλήσεις ή ζέστη σε σημεία που κάποτε παρουσίαζαν πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι τώρα έτοιμο να χειριστεί αυτά τα ζητήματα και να τα εξουδετερώσει.

13. Μπορεί ο βιοσυντονισμός να διαγνώσει συγκεκριμένες ασθένειες;

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού δεν διαγνώσκονται παθήσεις, όπως με την κλασσική ιατρική. Δηλαδή, δεν διαπιστώνονται και κατονομάζονται ασθένειες, όπως: αλλεργικό άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, υποθυρεοδισμός, ινομυαλγία, κ.α. Με τη μέθοδο αυτή, εντοπίζονται διαταραχές στα ενεργειακά συστήματα και τα ενεργειακά κέντρα του οργανισμού. Επίσης, ταυτοποιούνται οι παράγοντες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του σώματος. Έτσι, π.χ. διαπιστώνοντας ότι υπάρχει δυσανεξία ως προς τη πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος, εξηγούμε στον εξεταζόμενο ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια ευρεία γκάμα συμπτωμάτων: δερματικές αντιδράσεις, εμφάνιση βλέννης στο αναπνευστικό σύστημα, γαστρεντερικές αντιδράσεις, κ.α. Πιο συγκεκριμένα, αν ο ασθενής έχει συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού μπορεί απλώς να διαπιστωθούν οι παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματα αυτά, όπως π.χ. η δυσανεξία προς τα γαλακτοκομικά, χωρίς όμως να μπορεί να καθοριστεί εάν πρόκειται για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Για το διαχωρισμό αυτό, πρέπει να γίνουν κλινικές εξετάσεις, όπως κολονοσκόπηση και βιοψία του εντέρου.

14. Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας σε πάνω από το 80% των ασθενών που την εμπιστεύτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοια συμπτώματα βρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους. Περίπου το 13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 6% δεν έχει καμιά αλλαγή.

15. Πόσο θα κρατήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του βιοσυντονισμού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία, επ' αόριστον. Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο ανά εξάμηνο ή ανά έτος. Όσον αφορά στα συμπτώματα της πάθησής σας, συνήθως δεν επανεμφανίζονται. Η γιατρός θα σας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες, ανάλογα την περίπτωση.

16. Παράλληλη φαρμακευτική ή άλλη αγωγή

Δεν απαιτείται η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, είτε πρόκειται για φάρμακα της κλασσικής ιατρικής είτε της ομοιοπαθητικής ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων. Ειδικά, τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής και της ομοιοτοξικολογίας συνεργάζονται πολύ καλά με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού. Εάν τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής χορηγούνται για τα συμπτώματα για τα οποία ακολουθείτε τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, τότε παράλληλα με τη βελτίωση της κατάστασής σας, θ' αρχίσει η μείωση της δοσολογίας τους έως, ενδεχομένως, την τελική διακοπή τους, σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό σας.

Στην περίπτωση που παίρνετε αντι-ισταμινικά φάρμακα και χρειάζεται να γίνει διάγνωση πιθανών αλλεργιογόνων ουσιών, είναι πιθανό να χρειαστεί η διακοπή αυτών των σκευασμάτων για τουλάχιστον 3 μέρες.

Σχόλια

Η συμπληρωματική ιατρική δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασσική ιατρική. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα.

Στόχος είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων και η ενίσχυση της υγείας.

Παραταύτα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η μέθοδος του βιοσυντονισμού θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον κάθε ασθενή. Η επιτυχία της στο 80% των ασθενών σημαίνει ότι οι 8 στους 10 έχουν πλήρη ή σημαντική βελτίωση.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους θεραπευτές.

 

Πηγή: Holistic Life

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.