Web
Analytics
Βιοσυντονισμός – Λύση στις Δερματικές Αλλεργικές Παθήσεις - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βιοσυντονισμός – Λύση στις Δερματικές Αλλεργικές Παθήσεις

Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων παρουσιάζουν δερματικά συμπτώματα. Σ' αυτά ανήκουν η ατοπική δερματίτιδα, η κνίδωση, το έκζεμα, τα εξανθήματα. Οι παράγοντες που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι αλλεργιογόνες τροφές, η γύρη φυτών, μέταλλα, συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, ο ήλιος κι οι υπεριώδεις ακτίνες, καλλυντικά, χημικές ουσίες όπως και φαρμακευτικά σκευάσματα. Υπάρχουν όμως και παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν μια αλλεργική αντίδραση όπως η ψυχολογική ένταση, καταστάσεις αντιπαράθεσης, προβλήματα στον εργασιακό χώρο ή στο σχολείο, αλλά κι επιβαρύνσεις μέσα στο σώμα, όπως παράσιτα ή μύκητες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Η αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων γίνεται με αντισταμινικά φάρμακα, κορτιζονούχες αλοιφές ή χάπια, καθώς και με ηρεμιστικά. Με τον τρόπο αυτό βέβαια τα συμπτώματα απλώς καταλαγιάζονται και δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της αλλεργικής αντίδρασης καθεαυτό. Έτσι λοιπόν, πολλοί ασθενείς στρέφονται προς τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπου στόχος είναι η εξάλειψη του προβλήματος με την εξισορρόπηση του οργανισμού σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο. Αρκετή βοήθεια προσφέρει η ομοιοπαθητική θεραπεία κι ο βελονισμός. Συνήθως όμως απαιτείται μακρόχρονη αγωγή μέχρι να επιτευχθεί ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο προσδιορισμός των ουσιών που προκαλούν τα αλλεργικά συμπτώματα. Συνήθως γίνονται δερματικά τεστ που προϋποθέτουν την επαφή των πιθανών αλλεργιογόνων ουσιών με το δέρμα.

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

  • Scratch test (Δοκιμασία σκαριφισμού): ξύσιμο του δέρματος μετά την επaφή με το αλλεργιογόνο.
  • Prick test (Δοκιμασία νυγμού): έγχυση ενός αλλεργιογόνου μέσα στο δέρμα.
  • Epicutan test (Επιδερμικό τεστ): το δέρμα εκτίθεται σε ένα αλλεργιογόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ερυθρότητα ή η εμφάνιση ενός κύκλου υποδηλώνει ευαισθητοποίηση.

Τα τεστ αυτά συχνά δίνουν ψευδή θετικά αποτελέσματα ή και ψευδή αρνητικά αποτελέσματα. Άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι μόνο η επαφή με κάποια ουσία που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση, αλλά και η συνολική κατάσταση ενός οργανισμού κατά τη στιγμή της επαφής με την ουσία αυτή. Επιβαρυντικοί μικροοργανισμοί στο έντερο, το ψυχολογικό στρες, αλλά κι η ύπαρξη κρυφών αλλεργιών σε βασικές τροφές, όπως η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος και τα σιτηρά, επηρεάζουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Και πάλι εδώ βοηθούν οι διάφορες ενεργειακές μέθοδοι μέτρησης, όπως ο ηλεκτροβελονισμός, το κινησιολογικό μυϊκό τεστ, η μέτρηση του σφυγμού (VAS), με τις οποίες μπορούν να προσδιοριστούν οι ουσίες που προκαλούν την εμφάνιση της δερματικής αντίδρασης. Έτσι ο ασθενής, με την αποφυγή τους, μπορεί να διασφαλίσει την ύφεση των παθολογικών συμπτωμάτων. Αυτό όμως, δεν είναι πάντα απλό.

Συγκρίνοντας τις διάφορες εναλλακτικές μορφές θεραπείας θεωρώ τη μέθοδο βιοσυντονισμού (συσκευή Bicom 2000) την πιο αποτελεσματική στη θεραπεία των δερματικών αλλά και όλων των λοιπών μορφών αλλεργίας. Η μέθοδος επιτρέπει καταρχήν τον προσδιορισμό των αλλεργιογόνων, αλλά και των λοιπών επιβαρυντικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού. Στη συνέχεια, προχωράει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και των λειτουργιών αποτοξίνωσης του οργανισμού. Εξουδετερώνει τους επιβαρυντικούς μικροοργανισμούς και εξισορροπεί την ψυχολογική κατάσταση του ασθενή. Εντοπίζοντας τις ουσίες που προκαλούν την αλλεργική αντίδραση προχωράει κι ένα σημαντικό βήμα πιο πέρα: οι ουσίες αυτές απευαισθητοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η μακρόχρονη αποφυγή της επαφής με αυτές. Μετά από κατά μέσο όρο τρεις αγωγές, οι ουσίες αυτές δεν προκαλούν πια καμιά αντίδραση ή πολύ μειωμένη αντίδραση. Οι στατιστικές έρευνες έδειξαν συνολικά ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90% στην αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Είτε λοιπόν πρόκειται για ατοπική δερματίτιδα, για κνίδωση, έκζεμα εξ' επαφής (π.χ. από μεταλλικά κουμπιά), έκζεμα από απορρυπαντικά, εξάνθημα από τον ήλιο (φωτοαλλεργία), εξάνθημα από κολώνιες ή συντηρητικά, η μέθοδος του βιοσυντονισμού βοηθά αποτελεσματικά και, το σημαντικότερο, γρήγορα. Δεν απαιτείται συνέπεια στην θεραπεία, η οποία μπορεί να διακοπεί για να συνεχιστεί σε ύστερο χρόνο, όπως και δεν απαιτείται η λήψη σκευασμάτων. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεραπευόμενος χαλαρώνει καθισμένος σε μια πολυθρόνα. Και για τον θεραπευτή η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ξεκούραστη εργασία, που επιφέρει μεγάλη ικανοποίηση λόγω της υψηλής απαοτελεσματικότητάς της, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι οι περισσότεροι ασθενείς, που αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη συσκευή Bicom, έχουν ήδη δοκιμάσει πολλές άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Παροτρύνω λοιπόν συναδέλφους γιατρούς, αλλεργιολόγους, δερματολόγους, παιδίατρους, ομοιοπαθητικούς να γνωρίσουν τη μέθοδο του βιοσυντονισμού και να την ενσωματώσουν στην εργασία τους ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συμπληρωματικό εργαλείο.

 

Πηγή: Holistic Life

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.