Web
Analytics
Η νόσος του Lyme - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τα τσιμπούρια ευθύνονται για τη διάδοση της νόσου του Lyme, η οποία οφείλεται στο βακτηρίδιο Borrelia Burgdorferi (το οποίο ονομάστηκε έτσι από τον Wilhelm Burgdorfer που το ανακάλυψε στο Lyme των ΗΠΑ). Ως νόσος, αποτελεί απειλή τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα και κάνει την εμφάνιση της σε όλον τον κόσμο.

Η νόσος συνήθως εκδηλώνεται σε τρία στάδια:

  • Μεταναστευτικό ερύθημα, το οποίο εμφανίζεται ως ερύθημα στη θέση του δήγματος, ενώ συχνά συνοδεύεται από κακουχία, κεφαλαλγία και χαμηλό πυρετό.
  • Εμπλέκεται είτε η καρδιά (ανωμαλίες αγωγιμότητας, αρρυθμίες) είτε το νευρικό σύστημα (κρανιακές ή περιφερικές νευροπάθειες ή άσηπτη μηνιγγίτιδα)
  • Ολιγοαρθρική αρθρίτιδα ή επίμονες ήπιες νευροψυχιατρικές διαταραχές.

Οι τρεις αυτές φάσεις μπορεί να διαδέχονται η μία την άλλη σε μικρά χρονικά διαστήματα ή να χωρίζονται από μεγάλες ασυμπτωματικές περιόδους.

Η μη-συμβατική ιατρική έχει βρει σύνδεση της λοίμωξης με το βακτηρίδιο Borrelia με την εμφάνιση παθήσεων όπως η νόσος του Parkinson (κάποιες μορφές της), η σκλήρυνση κατά πλάκας, η περιφερική νευρίτιδα, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), η ινομυαλγία, η ξαφνική απώλεια ακοής και ο χρόνιος πόνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά που εμφανίζουν τις άνω παθήσεις οφείλονται στο Borrelia, αλλά ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν ότι ενώ επισήμως τα τσιμπούρια ευθύνονται για την διάδοση της νόσου, έχει βρεθεί ότι και τα κουνούπια, οι ψύλλοι κι οι τερμίτες μπορούν να φέρουν το μικρόβιο αυτό. Το Borrelia μπορεί να μεταδοθεί και με τα σωματικά υγρά, όπως το σπέρμα, τα ούρα, το αίμα, το μητρικό γάλα και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Ο παιδίατρος Dr. Charles Ray Jones, ο οποίος ειδικεύεται στη νόσο του Lyme, ανακάλυψε λοίμωξη με Borrelia σε 12 νεογέννητα που θήλαζαν. Το CDC (Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων) στην Ατλάντα της Γεωργίας, δήλωσε ότι το Borrelia μπορεί να επιζήσει όλων των διεργασιών καθαρισμού του αίματος προς μετάγγιση!

Ο τρόπος διάγνωσης της συμβατικής ιατρικής είναι ο αυξημένος τίτλος αντισωμάτων στο αίμα. Στην ουσία, αυτό που μετριέται με τις εργαστηριακές εξετάσεις είναι ο αριθμός των αντισωμάτων κι όχι το ίδιο το παθογόνο. Αυτό σημαίνει ότι η αντίδραση του οργανισμού μετριέται ποσοτικά. Η αύξηση του τίτλου αντισωμάτων ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της λοίμωξης.

Στην περίπτωση χορήγησης εμβολίου, η αύξηση του τίτλου αντισωμάτων θεωρείται ανοσοπροστασία. Αυτή η διαφοροποίηση στην ερμηνεία είναι αντιφατική. Σίγουρα, η επιτυχής αντιμετώπιση της νόσου μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των αντισωμάτων. Διαγνωστικά, η αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων IgM ή IgG απλώς υποδηλώνει ότι ο οργανισμός έχει έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο βακτηρίδιο, αλλά δεν μας δίνει στοιχεία για το εάν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει νικήσει τη μάχη. Συνεπώς, η μέτρηση του τίτλου δεν είναι τα κατάλληλα στοιχεία, όσον αφορά τη θεραπεία.

Η θεραπευτική αγωγή της συμβατικής ιατρικής είναι η χορήγηση αντιβιοτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση του πληθυσμού του Borrelia, χωρίς όμως να καταφέρουν πάντα την πλήρη εξάλειψή του, μια και οι μικροοργανισμοί καταφέρνουν να επιζήσουν μέσα στο ενδοκυττάριο περιβάλλον. Επομένως, σε πολλές περιπτώσεις οι μικροοργανισμοί είναι ανθεκτικοί στη θεραπεία με αντιβίωση.

Κλινικά, μετά από την χορήγηση κυρίως δοξυκυκλίνης, τα αρχικά συμπτώματα καταλαγιάζουν και θεωρείται ότι η λοίμωξη έχει ξεπεραστεί. Μετά από την πάροδο κάποιων μηνών μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως οξεία αρθρίτιδα, αρρυθμία και νευροπάθεια. Συνήθως τότε η νόσος του Lyme δεν λαμβάνεται υπόψιν, ενώ χορηγούνται αντιφλεγμονώδη.

Χάρη στη μέθοδο του βιοσυντονισμού, μπορεί να γίνει εξακρίβωση εάν τα συμπτώματα οφείλονται στο μικροοργανισμό Borrelia, ακόμα και στην περίπτωση που αυτός κρύβεται μέσα στα κύτταρα. Μπορεί επίσης να προσδιοριστεί εάν υπάρχει ταυτόχρονη επιβάρυνση από άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς όπως βακτηρίδια, παράσιτα ή ιοί. Ενδεικτικά, μπορεί να συνυπάρχει ταυτόχρονη λοίμωξη από το Borrelia με Ehrlichia, Babesia, Brucella, Mycoplasma, Plasmodium, Chlamydia, Gamblia, Lamblia, Clonorchis, Ancylostoma, Entamoeba, Trichomonas, Toxoplasma, Schistosoma, Fasciola, Enterobius, Trichinella, Heterophyes, Eurytrema, Paragonimus, Diroflaria και ιούς έρπητα.
Μετά την εξακρίβωση ότι τα συμπτώματα οφείλονται στη μπορελλίωση ή και σε ταυτόχρονη επιμόλυνση από άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, η συμπτωματολογία μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom, χάρη στη ριζική εξάλειψη των μικροοργανισμών, ακόμα και από τον ενδοκυττάριο χώρο. Ταυτόχρονα, γίνεται υποστήριξη των οργάνων αποτοξίνωσης (κυρίως του συκωτιού), τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, χρήση φολικού οξέος ή βιταμίνης Β12, μαγνησίου και ασβεστίου, όταν αυτό χρειάζεται.
Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών μπορεί να είναι από 3 έως 5, στο πλείστο των περιστατικών.

Κλινικά παραδείγματα:

1. Άνδρας, 30 ετών, με φλεγμονή στο αριστερό γόνατο, οξύ πόνο, οίδημα, ερυθρότητα κι υγρό στην άρθρωση. Στηρίζεται με πατερίτσες κι έχει κάνει θεραπεία με αντιφλεγμονώδη και κορτικοστεροειδή. Μετά από τρεις θεραπείες με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να περπατήσει χωρίς πατερίτσες, ενώ μετά από πέντε θεραπείες και 13 μέρες συνολικά δεν έχει πλέον συμπτώματα και μπορεί να αθληθεί.

2. Γυναίκα, 35 ετών, με ερύθημα πάνω από το δεξί γόνατο, πόνο, οίδημα και πονοκέφαλο. Με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom εντοπίστηκε λοίμωξη με το Borrelia και έγινε θεραπεία εξάλειψης του. Συνολικά χρειάστηκαν μόνο τρεις θεραπείες και 7 χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει επανεμφάνιση της νόσου.

 

Πηγή; Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.