Web
Analytics
ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ με την ειδική συσκευή βιοσυντονισμού BICOM® - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ με την ειδική συσκευή βιοσυντονισμού BICOM®

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία προσφέρει όχι μόνο την απεξάρτηση από τη νικοτίνη, την εθιστική ουσία του τσιγάρου, αλλά, σημαντικότερα, αποτοξίνωση από τις πάνω από 4.000 τοξικές ουσίες, που περιέχονται μέσα σε αυτό.

Πολλοί καπνιστές συνειδητοποιούν πως η συνήθεια του καπνίσματος δεν είναι υγιεινή, νιώθουν την αρνητική επίπτωση που έχει ο καπνός στους πνεύμονες τους και παρατηρούν την σταδιακή επιδείνωση της φυσικής τους κατάστασης. Οι περισσότεροι όμως, απογοητεύονται γρήγορα όταν προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα μόνοι τους. Κι αυτό επειδή μέσα στις πρώτες ώρες εμφανίζονται τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου και γιατί η συνήθεια είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το στερητικό σύνδρομο γρήγορα και ανώδυνα, αλλά και να αποκατασταθεί η σωματική ευεξία.

Η μέθοδος:

Η βιοσυντονιστική θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής, BICOM® 2000, η οποία χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τον ασθενή ή από τα δείγματα των ουσιών που τοποθετούνται μέσα σ' αυτή, χωρίς να παράγει τίποτα τεχνητά.

Για τη θεραπεία antismoking τοποθετούμε στη συσκευή στάχτη, αποτσίγαρα και δείγμα σάλιου του καπνιστή. Η συσκευή αποστέλλει στο σώμα αντιστραμμένα τα κύματα των ουσιών αυτών, με την μορφή ενός ανεπαίσθητου μαγνητικού πεδίου, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση της επιρροής τους στον οργανισμό. Ο εθισμός που υπάρχει εξαλείφεται, σβήνοντας από την μνήμη των κυττάρων την επίδραση της νικοτίνης. Με άλλα λόγια, αποφεύγονται τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η ταχύτατη απομάκρυνση της πίσσας και των άλλων βλαβερών προϊόντων του καπνού, που έχουν κατακαθίσει στους πνεύμονες του χρόνιου καπνιστή. Το οξυγόνο του αίματος επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα μετά τη πρώτη κιόλας μέρα χωρίς τσιγάρο, οι πνεύμονες επανακτούν την αρχική αντοχή τους γρηγορότερα, μειώνεται ο κίνδυνος εμφράγματος.

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Διαρκεί έως μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της αγωγής ο καπνιστής κάθεται σε μια πολυθρόνα. Αρχικά, διεξάγεται ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, ελέγχονται τα όργανα απέκκρισης του σώματος (συκώτι, νεφρά, έντερο). Εάν χρειαστεί, θα γίνει ειδική αγωγή ενίσχυσης της αποτοξινωτικής λειτουργίας των οργάνων αυτών. Κι αυτό, επειδή, μετά τη θεραπεία antismoking, θα γίνεται μαζική αποβολή των τοξινών του τσιγάρου από τον οργανισμό, οπότε πρέπει να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική απέκκρισή τους. Το καθ' εαυτό πρόγραμμα κατά του εθισμού του καπνίσματος διαρκεί από 20 έως 25 λεπτά. Στη συνέχεια, τονώνονται οι πνεύμονες (εάν χρειάζεται) και καταπραΰνεται το νευρικό σύστημα.

Η εφαρμογή του βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται τίποτα, ωστόσο χαλαρώνουν. Κάποιοι, αισθάνονται ζέστη ή τη ροή της θεραπευτικής ενέργειας στο σώμα τους. Σε άλλους, μπορεί να εμφανιστεί αίσθηση μεταλλικής γεύσης ή πίκρας στο στόμα ή και να αισθάνονται τη μυρωδιά του τσιγάρου.

Μετά τη θεραπεία:

Συνιστάται η κατανάλωση τουλάχιστον 2 – 3 λίτρων νερού μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το αλκοόλ είναι καλό να αποφεύγεται για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία. Απαγορεύονται οι τσίχλες νικοτίνης και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης, γιατί μπορούν να αποδυναμώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Συμπτώματα όπως ο τσιγαρόβηχας, η βραχνάδα ή απλά το λαχάνιασμα κι η κούραση μετά από λίγη σωματική άσκηση, συνήθως υποχωρούν μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Υπάρχει το ενδεχόμενο, να παρουσιαστεί δίψα ή διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία του βιοσυντονισμού ενισχύει τη διαδικασία της αποβολής τοξινών από τον οργανισμό. Εάν δεν καταναλωθεί αρκετό νερό, μπορεί τα ούρα ή τα κόπρανα να έχουν σκούρο χρώμα τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία.

Κάποιοι αισθάνονται απέχθεια για το τσιγάρο, άλλους τους ενοχλεί η μυρωδιά του σχεδόν άμεσα μετά τη θεραπεία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Η κάθε εφαρμογή βιοσυντονισμού λειτουργεί στο σώμα για 7 μέρες, που σημαίνει ότι δεν αποδίδει στο μέγιστο από την πρώτη ώρα. Η επιθυμία για τσιγάρο μειώνεται λοιπόν σταδιακά. Άλλωστε, αν η πρώτη εφαρμογή δεν αποδώσει σε ικανοποιητικό βαθμό, γίνεται άμεσα επανάληψη της, γεγονός που ενισχύει τα αποτελέσματα της.

Συνήθως 2 εφαρμογές της θεραπείας είναι αρκετές. Στην περίπτωση, που η πρώτη δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική στο θέμα της εξάλειψης του στερητικού συνδρόμου, δηλ. υπάρχει νευρικότητα ή κακή διάθεση ή πονοκέφαλο, κτλ. ή έντονη επιθυμία για τσιγάρο, τότε η επανάληψη μπορεί να γίνει μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη μέρα. Μετά από 1 – 2 εβδομάδες μπορεί να γίνει η επόμενη (δεύτερη ή τρίτη) εφαρμογή, η οποία έχει σκοπό την αποτοξίνωση του σώματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, στην επόμενη εφαρμογή, θα γίνει και τόνωση του ανοσοποιητικού, του μεταβολισμού και των πνευμόνων.

Δεν απαιτούνται φάρμακα για υποστήριξη της θεραπείας, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός αν κάποιος είναι σε φαρμακευτική αγωγή για οποιαδήποτε θέματα υγείας. Επίσης, η μέθοδος του βιοσυντονισμού δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν.>

Αποτελεσματικότητα:

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90% στο πρώτο τρίμηνο. Μετά το πρώτο έτος τα ποσοστά είναι 70%. Έχει σημειωθεί μια τάση για επιστροφή στη συνήθεια του καπνίσματος μετά τους 6 μήνες από τη διακοπή του. Καλό θα ήταν, αν αυτό συμβεί, να γίνει μια επανάληψη της θεραπείας.

Άλλες μορφές εθισμού

Με τον βιοσυντονισμό με τη συσκευή Bicom, μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολύ καλά αποτελέσματα κι άλλοι εθισμοί, όπως οι ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ, ο καφές. Ειδικά, στο τομέα των ναρκωτικών ουσιών, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, γιατί τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου είναι σχεδόν ανύπαρκτα!

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.