Web
Analytics
Η προσέγγιση του βιοσυντονισμού στο βρογχικό άσθμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η προσέγγιση του βιοσυντονισμού στο βρογχικό άσθμα

Περίπου το 5% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από βρογχικό άσθμα. Στα παιδιά, όπου το ποσοστό βρογχικού άσθματος φτάνει το 15%, αποτελεί την συνηθέστερη χρόνια διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Τα αγόρια ασθενούν δυο φορές συχνότερα από τα κορίτσια. Στο 1/3 των παιδιών τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στο πρώτο έτος της ζωής τους. Η κλασσική ιατρική θεραπευτική προσέγγιση περιορίζεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, βέβαια, με αποτελεσματικό τρόπο. Σπάνια, όμως, μπορεί να αντιμετωπίσει την ίδια την αιτία του προβλήματος. Πολλοί ασθενείς στρέφονται λοιπόν σε άλλες μεθόδους, προσπαθώντας να ανακουφιστούν οριστικά και να μπορέσουν να «ξεχάσουν» τα εισπνεόμενα φάρμακά τους, τα οποία κανονικά δεν αποχωρίζονται ποτέ.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια μέθοδος, η οποία αφενός προσπαθεί να βρει τις αιτίες που προκαλούν τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος στον συγκεκριμένο ασθενή, αφετέρου μπορεί αποτελεσματικά να βοηθήσει στην απομάκρυνση ή εξουδετέρωση αυτών των αιτιών και συνεπώς στην εξάλειψη της πάθησης. Σε κλινική μελέτη, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια της συσκευής Bicom 2000 σε νοσοκομείο της Κίνας (Second Hospital, Tai'an City) από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2005, και η οποία συμπεριλάμβανε 786 περιπτώσεις βρογχικού άσθματος, το ποσοστό πλήρης ίασης ήταν 83,8%, ενώ το ποσοστό πλήρης ίασης και σαφής αποτελεσματικότητας ήταν 89,6%. Σε μια άλλη μελέτη, επίσης στην Κίνα, στο νοσοκομείο «Τhe Asthma Research Center of Jinan Children's Hospital», η οποία έγινε από τον Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2003, σε 300 ασθματικά παιδιά, η συνολική* αποτελεσματικότητα έφτασε το 93,3% (οι μετρήσεις έγιναν μισό χρόνο μετά το τέλος της θεραπείας). Στην συγκεκριμένη μελέτη, οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. 213 παιδιά ακολούθησαν την μέθοδο διάγνωσης (πάνω σε σημεία του ηλεκτροβελονισμού) και απευαισθητοποίησης με τη συσκευή Bicom 2000, ενώ 87 παιδιά έκαναν την κλασσική ιατρική αγωγή με αντιαλλεργικά και βρογχολυτικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου και κορτιζόνης. Σ' αυτή τη δεύτερη ομάδα, η συνολική αποτελεσματικότητα της αγωγής τους ήταν 75,8%, δηλαδή μικρότερη απ' αυτήν του βιοσυντονισμού!

Ποια είναι τα συνηθέστερα αίτια του άσθματος; Σύμφωνα με την κλασσική ιατρική υπάρχουν 4 τύποι άσθματος:

 • Ιδιοπαθές βρογχικό άσθμα.
 • Αλλεργικό βρογχικό άσθμα.
 • Βρογχικό άσθμα λόγω φλεγμονής ή ερεθιστικής (χημικής, τοξικής) αιτιολογίας.
 • Βρογχικό άσθμα ψυχολογικής αιτιολογίας.

Στη διάγνωση με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, σε κάθε χρόνια διαταραχή καταρχήν ψάχνουμε για τους βασικούς ενεργειακά επιβαρυντικούς παράγοντες. Τέτοιοι είναι το γεωπαθητικό στρες ή η ομίχλη ηλεκτρονίων, τα παρεμβατικά πεδία σε ουλές του σώματος, οι χρόνιες αλλεργίες (π.χ. αγελαδινό γάλα, γαλακτικό οξύ, αλεύρι σταριού), οι εμβολιασμοί. Ειδικότερα στην περίπτωση του άσθματος, η διαδικασία διάγνωσης και αποκατάστασης περιλαμβάνει τα εξής:

 • Βασική θεραπεία (γενική ενεργειακή ρύθμιση).
 • Εξουδετέρωση του γεωπαθητικού στρες / της ακτινοβολίας με ακτίνες Χ / της ομίχλης ηλεκτρονίων.
 • Εξουδετέρωση ουλών εφόσον προκαλούν ενεργειακή παρεμβολή (π.χ. επεμβάσεις στους παραρινικούς κόλπους, πνευμονία, φυματίωση).
 • Υποστήριξη των οργάνων αποτοξίνωσης (ήπαρ, νεφρά, πνεύμονες, έντερα).
 • Σταθεροποίηση μεσημβρινών (κυρίως του αναπνευστικού και του παχέος εντέρου) και στοιχείων (κυρίως του «νερού» και του «μετάλου»).
 • Καθαρισμός εντέρων (Candida albicans).
 • Απομάκρυνση μυκήτων (Candida albicans, Geotrichum candidum, Aspergillus, Mucor, Cladosporium), παράσιτων (Ascarides), βακτηρίων (Streptococcus, Staphylococcus, Pneumococcus), ιών.
 • Απευαισθητοποίηση χρόνιων αλλεργιών.
 • Απομάκρυνση βαρειών μετάλλων, χημικών, εμβολίων.
 • Απευαισθητοποίηση οξέων αλλεργιών.
 • Εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (40 τσάκρα).

 

Οι ουσίες που συνηθέστερα προκαλούν οξείες αλλεργίες είναι: τροφές (αγελαδινό γάλα, αλεύρι σταριού, αυγά, θαλασσινά, τουρσί, πιπέρι), ακάρεα οικιακής σκόνης, μύκητες υγρασίας, τρίχωμα ζώων, συνθετικές ίνες, αρώματα, γύρη, περιβαλλοντικές τοξίνες (π.χ. καυσαέρια, καπνός τσιγάρου, φυτοφάρμακα, σπόροι μυκήτων), ουσίες από τον εργασιακό χώρο (αλεύρι, ξύλο, σκόνη μετάλλων, βερνίκια, κ.α.).

Όλες οι προαναφερθέντες εφαρμογές γίνονται με τη βοήθεια της συσκευής βιοσυντονισμού με ειδικά προγράμματα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του Bicom 2000, και γίνονται άμεσα πάνω στο σώμα του ασθενούς χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Η μέθοδος είναι ασφαλής, χωρίς παρενέργειες κι ανώδυνη.

Η φαρμακευτική αγωγή της κλασσικής ιατρικής δεν διακόπτεται ποτέ στην αρχή της θεραπείας. Αυτό γίνεται μόνο μετά την σαφή κλινική βελτίωση και σταδιακά. Συμπληρωματικά, μπορεί να συνδυαστεί με ομοιοπαθητικά φάρμακα, προβιοτικές, ορθομοριακές ή άλλες τονωτικές ουσίες.

 

* συνολική: περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις όπου η θεραπεία αποδείχθηκε αποτελεσματική, από την μερική βελτίωση ως την πλήρη ίαση.

 

Πηγή: Holistic Life

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.