Web
Analytics
Παιδική υπερκινητικότητα – φυσική βοήθεια με τον βιοσυντονισμό - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Παιδική υπερκινητικότητα – φυσική βοήθεια με τον βιοσυντονισμό

Η υπερκινητικότητα στα παιδιά έχει γίνει στις μέρες μας σοβαρό πρόβλημα. Το 3-5% των παιδιών παρουσιάζει συμπτώματα υπερκινητικότητας, με αναλογία των αγοριών προς τα κορίτσια 3:1. Όλο και πιο συχνά δίνονται στα παιδιά αυτά ψυχοτροπικά φάρμακα, τα οποία αλλοιώνουν την προσωπικότητα τους και οδηγούν στον εθισμό. Όμως τόσο οι γονείς όσο και πολλοί γιατροί είναι αντίθετοι με την χορήγηση τέτοιου είδους φαρμάκων στα παιδιά. Λίγοι γνωρίζουν ότι η μέθοδος του βιοσυντονισμού μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε αυτά τα περιστατικά, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια πληθώρα παραγόντων παίζει ρόλο στην εμφάνιση των συμπτωμάτων της υπερκινητικότητας. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να εντοπιστούν και να ληφθούν υπόψη στην αγωγή. Υπάρχουν όμως και περιστατικά, όπου μόνο ένας παράγοντας παίζει τον κεντρικό ρόλο. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση ο επιβαρυντικός παράγοντας ήταν το ηρεμιστικό φάρμακο Valium, το οποίο έπαιρνε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με τη βοήθεια της συσκευής βιοσυντονισμού Bicom, αποβλήθηκε η ουσία αυτή από τον οργανισμό του παιδιού και τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας εξαφανίστηκαν.

Είναι αξιόλογο ότι πολύ συχνά μαζί με την υπερκινητικότητα τα παιδιά παρουσιάζουν κι άλλα συμπτώματα όπως: ατοπική δερματίτιδα (νευροδερματίτιδα), μυκητίαση των εντέρων, επιβάρυνση από το αμάλγαμα. Αυτό οδηγεί στη σκέψη, ότι η συνύπαρξη αυτών των παθήσεων δεν είναι τυχαία.

3 κύριοι παράγοντες

Η γιατρός K. Hermes, η οποία χρησιμοποιεί τη συσκευή Bicom στη Γερμανία, έχει αντιμετωπίσει πάνω από 100 περιστατικά παιδιών με υπερκινητικότητα, με αποτελέσματα που κυμαίνονται από καλά έως πολύ καλά. Βασιζόμενη πάνω στην εμπειρία της, προσδιόρισε τρεις κύριους παράγοντες ως υπαίτιους για την εμφάνιση της υπερκινητικότητας:

 1. έλλειψη ιχνοστοιχείων (ζωτικών παραγόντων για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού).
 2. τροφικές δυσανεξίες και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες.
 3. ουσιαστικός παράγοντας.

Παράγοντας 1

Έλλειψη ιχνοστοιχείων

Σ' αυτή τη περίπτωση, το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ασβεστίου και μαγνησίου. Σε πολλά περιστατικά, η ταυτόχρονη χορήγηση αυτών των ιχνοστοιχείων μαζί με την αγωγή βιοσυντονισμού, έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι βέβαια πιθανό, να υπάρχει έλλειψη κι άλλων ιχνοστοιχείων ή βιταμινών, πράγμα που μπορεί να ελεγχθεί με τη βοήθεια της συσκευής βιοσυντονισμού Bicom.

Παράγοντας 2

Τροφικές δυσανεξίες, συντηρητικά κι άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ακόλουθες τροφές και επιπρόσθετες τροφικές ουσίες ενισχύουν τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας:

 • ζάχαρη (συχνά σε συνδυασμό με μυκητίαση του εντέρου).
 • άλατα φωσφορικού οξέος (βρίσκονται και στα λιπάσματα).
 • χρωστικές, αρωματικές και συντηρητικές ουσίες.
 • άλατα σαλικυλικού οξέος (βρίσκονται σε τροφές όπως: ξύδι, αγγούρι, βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, σταφύλι, πορτοκάλι, δαμάσκηνο, τομάτα, αμύγδαλο, αλλά και σε φάρμακα όπως η ασπιρίνη, σε οδοντόπαστες).
 • βασικές τροφές (γαλακτοκομικά, σιτηρά ή αυγά).

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες:

 • βαριά μέταλλα όπως: κάδμιο, μόλυβδος (παλιοί υδραγωγοί, καυσαέρια), υδράργυρος (σφραγίσματα στα δόντια της μητέρας).
 • αλουμίνιο (εμπεριέχεται σε ροφήματα σοκολάτας, κρέμες, σκόνες για έτοιμες σάλτσες, βιταμίνες κ.α.).
 • φάρμακα που χορηγήθηκαν στη μητέρα κατά την εγκυμοσύνη (π.χ. ηρεμιστικά, καταστολείς τοκετού).
 • γεωπαθητικό στρες (αρνητική ακτινοβολία της γης) ή επιβάρυνση από το νέφος ηλεκτρονίων (κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση ή υπολογιστής στο παιδικό δωμάτιο).

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο είναι τα συντηρητικά ξύλου, ο καπνός του τσιγάρου, τα εντομοκτόνα, κ.α.
Με τη συσκευή Bicom οι τροφικές δυσανεξίες εξουδετερώνονται ενώ οι επιβαρυντικές ουσίες αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Παράγοντας 3

Ουσιαστικός παράγοντας

Η γιατρός Hermes κατέληξε στο συμπέρασμα πως στο κεντρικό νευρικό σύστημα πρέπει να υπάρχουν δύο αντικρουόμενα τμήματα. Το ένα που παρεμποδίζει τη μετάδοση των ερεθισμάτων και το άλλο που την επισπεύδει. Στα υπερκινητικά παιδιά το τμήμα που την επισπεύδει υπερισχύει.

Με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος βιοσυντονισμού, επαναφέρει τη σωστή λειτουργία του ΚΝΣ.

 

Πηγή: Holistic Life

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.