Web
Analytics
Υπογονιμότητα και Βιοσυντονισμός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Υπογονιμότητα και Βιοσυντονισμός

Υπολογίζεται ότι το 15-20% των ζευγαριών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Υγείας, ορίζεται ως η αδυναμία σύλληψης μετά από ένα χρόνο συστηματικών (τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα) και απροστάτευτων επαφών (χωρίς προφυλακτικό ή άλλο είδος αντισύλληψης). Η αιτία μπορεί να είναι κάποια διαταραχή στο σύστημα αναπαραγωγής, τόσο της γυναίκας όσο και του άνδρα ή ακόμα και των δύο μαζί. Το 20% των περιπτώσεων είναι δε, αγνώστου αιτιολογίας.

Πριν τα ζευγάρια καταφύγουν στην ύστατη λύση, την εξωσωματική γονιμοποίηση, μια διαδικασία αρκετά επιβαρυντική για τη γυναίκα, θα ήταν σκόπιμο να στραφούν στη μέθοδο του βιοσυντονισμού.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος, που για δεκαετίες βοηθάει στην ανίχνευση και εξισορρόπηση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στην εμφάνιση των διάφορων διαταραχών και συμπτωμάτων.

Με τη βοήθεια της συσκευής βιοσυντονισμού, εξετάζεται το ενεργειακό (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο του σώματος, δίνοντας έμφαση σε σημεία όπου η ροή της ενέργειας παρεμποδίζεται καθώς και σε παράγοντες που επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Μετά τον προσδιορισμό των κύριων μπλοκαρισμάτων και επιβαρύνσεων, γίνεται θεραπεία εξισορρόπησής τους με τη βοήθεια της συσκευής. Η συσκευή δεν αναμεταδίδει τεχνητά παραγόμενα πεδία, αλλά χρησιμοποιεί τα ίδια, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα του ασθενή. Με τη βοήθεια ειδικού φίλτρου, διαχωρίζει τα αρμονικά (υγιή) από τα μη αρμονικά (παθολογικά) σήματα και στη συνέχεια τα τροποποιεί. Τα υγιή σήματα επιστρέφονται στο σώμα ενισχυμένα, με σκοπό την τόνωση του οργανισμού ενώ, τα παθολογικά σήματα επιστρέφονται αντεστραμμένα. Η χρήση του αντικατοπρισμένου σήματος προκαλεί την εξουδετέρωση του αρχικού παθολογικού σήματος.

Ο βιοσυντονισμός μπορεί να ανιχνεύσει και να εξισορροπήσει επιβαρύνσεις του οργανισμού, είτε αυτές αφορούν το ενεργειακό είτε το σωματικό επίπεδο. Οι επιβαρύνσεις που αφορούν το ενεργειακό επίπεδο είναι:

  • οι διαφόρων ειδών ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από το υπέδαφος (π.χ. τα υπόγεια ρεύματα νερού, τα τεκτονικά ρήγματα, κα.), ή από το περιβάλλον (όπως τα ασύρματα δίκτυα, οι μετασχηματιστές, τα πολύπριζα, οι υπολογιστές, οι κεραίες, κα.),
  • τα μπλοκαρίσματα στη ροή της ενέργειας, όπως σε σημεία όπου το σώμα έχει υποστεί τραυματισμούς, στην σπονδυλική στήλη ή στα ενεργειακά κέντρα.

Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες επηρεάζουν τη λειτουργία, πρωτίστως, του ανοσοποιητικού και κατ' επέκταση ολόκληρου του οργανισμού, αποσυντονίζοντάς τον.

Η εξέταση του χώρου της κρεβατοκάμαρας είναι πρωτεύουσας σημασίας για τον προσδιορισμό της ποιότητας και της έντασης των αρνητικών ακτινοβολιών, γιατί ο κάθε άνθρωπος περνάει εκεί κατά μέσο όρο 7 ώρες ημερησίως.

Το μπλοκάρισμα στη ροή της ενέργειας σε κάποιο σημείο του σώματος σημαίνει ότι αυτή συσσωρεύεται εκεί και λιμνάζει. Η ενέργεια όμως, εξ' ορισμού πρέπει να ρέει, γιατί η ροή διασφαλίζει την υγεία.

Ο κάθε άνθρωπος έχει 7 κυρίως ενεργειακά κέντρα που συνδέονται με τις λειτουργίες των οργάνων του σώματος, αλλά και με το ψυχισμό του. Φυσιολογικά, τα ενεργειακά κέντρα στον άνδρα και στη γυναίκα έχουν αντίθετη φορά. Εάν η φορά ενός ενεργειακού κέντρου, ιδιαίτερα του δεύτερου, που βρίσκεται στην κάτω κοιλιακή χώρα, είναι ίδια και στους δύο, τότε θα είναι αδύνατο να συντελεστεί η γονιμοποίηση.

Οι επιβαρύνσεις στο σωματικό επίπεδο αφορούν:

  • ορμονικές διαταραχές,
  • χρόνιες λοιμώξεις ή φλεγμονές στα γεννητικά όργανα (μικροοργανισμοί, βαριά μέταλλα, τοξίνες, κα.),
  • τροφικές δυσανεξίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες) και να επηρεάσουν τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων,
  • αλλεργία ή μη αποδοχή από τη γυναίκα της πρωτεΐνης του σπέρματος.

Οι ορμονικές διαταραχές ή η επιβάρυνση των οργάνων αναπαραγωγής από χρόνιες λοιμώξεις και φλεγμονές μπορούν να οδηγήσουν στην αδυναμία σύλληψης. Τα βακτηρίδια, οι ιοί, τα βαριά μέταλλα, οι χημικές τοξίνες, ακόμα και οι τροφές μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να ανιχνευτούν αυτές οι επιβαρύνσεις με τις εργαστηριακές εξετάσεις και ο μόνος τρόπος προσδιορισμού τους είναι με τη βοήθεια του βιοσυντονισμού.

Υπάρχουν επίσης, περιπτώσεις όπου το σώμα της γυναίκας αντιμετωπίζει το σπέρμα του συζύγου ως εχθρό και είναι απαραίτητο να γίνει συντονισμός κι εναρμόνιση των σωματικών υγρών τους.

Όποιες κι αν είναι οι αιτίες που θα εντοπιστούν σε ένα ζευγάρι, η αντιμετώπισή τους με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού είναι μια διαδικασία εντελώς φυσική και ανώδυνη. Δεν υπάρχουν παρενέργειες ή περιορισμοί. Η εξισορρόπηση των αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας απαιτούν λίγες συνεδρίες, κατά μέσο όρο 3-5.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.bicom.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.